Η ελληνική δημοσιογραφία

Η ελληνική δημοσιογραφία
Θα ήθελα να μιλήσω για 3 πράγματα.

1) Το "ασυνήθιστο 3-5-2" και το "σχήμα χωρίς αριστερό μπακ" του Ρεχάγκελ. Αυτά διάβασα και αυτά άκουσα στους 2 τελευταίους αγώνες. Ο Ρεχάγκελ άφησε έξω τον Τάκη, ωραία. Ο Γιούρκας από αμυντικός έγινε μέσος. Οπότε Κατσουράνης+Γκούμας+Καψής = 3 αμυντικοί. Ωραία ως εδώ. Από εκεί και πέρα μόνο αόμματοι και ανίδεοι δεν θαέβλεπαν ότι ο Ρεχάγκελ έβαλε 3 στην επίθεση. Μόνο από τον τύπο στην ΕΡΑ άκουσα να λέει ότι παίζουμε 3-4-3, οι υπόλοιποι έβλεπαν "ασυνήθιστα σχήματα" και "3-5-2"λες και ο Γιαννακόπουλος έχει το "ΧΑΦιλίκι" στο αίμα του και δεν μπορεί να υπολογισθεί σαν επιθετικός.

2) "η απρέπεια των Ελλήνων φιλάθλων κατά το άκουσμα του αλβανικού εθνικού ύμνου". Αυτά φίλοι μου τα θεωρώ παραμύθια της χαλιμάς. Ήμουν παρών και στα 6 ματς της Πορτογαλίας και αυτά έχω να καταθέσω :

1ος αγώνας : Κανείς δεν γιουχάρει κανέναν ύμνο.

2ος αγώνας : Οι Ισπανοί ρίχνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γιούχα στονύμνο μας και το "Πούτος Γκρέκος" ακούγετε συχνότατα.

3ος αγώνας : Κανείς δεν γιουχάρει κανέναν ύμνο, αλλά οι Άγγλοι που είναι το 20% του γηπέδου δεν σηκώνονται από τις καρέκλες τους. Δεν είναι "απρέπεια" αυτό;

4ος αγώνας : Οι Γάλοι ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ τον ύμνο μας. Δεν είναι πιο έντονη η γιούχα από τους Ισπανούς, αλλά και το γήπεδο ήταν μεγαλύτερο (της Μποαβίστα ήταν ΚΛΟΥΒΙ)και οι Γάλλοι ήταν λιγότεροι από τους Ισπανούς.

5ος αγώνας : ΔΕΝ γιουχάρεται ΚΑΝΕΝΑΣ ύμνος και εκεί είναι που νιώθω πραγματικά "πολιτισμένος" γιατί στοΝτραγκάο ήμασταν 35% εμείς, 5% οι Τσέχοι και 60% Πορτογάλοι και τουρίστες.

Τελικός : Κανείς δεν γιουχάρει κανέναν ύμνο.

Οι Γάλλοι και οι Ισπανοί σε "Απρέπειες";;;;; Μα οιδημοσιογράφοι μου λένε πως αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες...

3) Κόψτε επιτέλους αυτήν την εκνευριστική συνήθεια με τις αναφορές στον "ξένο τύπο" (στα ξένα website δηλαδή). Και κάνω copy-paste του δικό σας "άρθρου"

Equipe: «Η Ελλάδα κέρδισε όπως αναμενόταν την Αλβανία (2-0), χάρη στα τέρματα των Χαριστέα και Καραγκούνη, παραμένοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της»

Και σας ρωτάω : ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ μας είπε η Equipe που

α) Δεν το ξέραμε;
β) Δεν το έγραψε ο "εγχώριος" Τύπος;
γ) Δεν θα μπορούσε να το γράψει ο "εγχώριος" Tύπος;

Οι ίδιες ανούσιες αναφορές και κατά την διάρκεια τουEuro. Που ΑΝ, ΑΝ λέω, είχατε την διάθεση ή τηνικανότητα να πάτε από τα πρωτοσέλιδα στα άρθρα ίσωςκαι να ανακαλύπτατε τους αρθρογράφους σε όλη τηνΕυρώπη που έλεγαν ότι το '92 χειροκροτούσαν τουςΔανούς και χαιρόντουσαν με την έκπληξη και με τηνΕλλάδα το 2004 βαριούνται αφάνταστα και σιχαίνονται(έως μισούν) το "αμυντικό" και "βαρετό" της παιχνίδι.

Ναι, στο χορτάρι ήμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης.
Και ναι, στην εξέδρα είμαστε 2 κατηγορίες παρακάτω.
Στην δημοσιογραφία όμως ήμαστε σε ΑΚΟΜΑ χαμηλότερο επίπεδο.

Αντώνης Λιολίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK