Η επίθεση στον Ασβεστά και οι αντιδράσεις

Άνανδρη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο δημοσιογράφος Άρης Άσβεστας. Πότε και με ποιο τρόπο τον ακινητοποίησαν οι γνωστοί-άγνωστοι στέλνοντας στον στο νοσοκομείο. Το μήνυμα του Υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Η επίθεση στον Ασβεστά και οι αντιδράσεις

H επίθεση στον Άρη Ασβεστά έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Γλυφάδα. Όπως μας ενημέρωσε μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, οι δράστες προφανώς περίμεναν να βγάλει ο δημοσιογράφος το κράνος του και όταν το έκανε (σε προσωρινή στάση του) βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν, άνανδρα και ύπουλα και με αγριότητα.

Οι δύο δράστες κατάφεραν στο πρόσωπο του Ασβεστά πολλά χτυπήματα και του προξένησαν πολλά τραύματα όπως κάταγμα στη μύτη. Ο συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως επέστρεψε σπίτι του.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία η οποία ήδη έχει αρχίσει τη σχετική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θέση για την επίθεση πήρε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως επίσης εκπρόσωποι επικοινωνίας των ΠΑΕ και όχι μόνο.

Το μήνυμα του:

"Για τη δολοφονική επίθεση στον Άρη Ασβεστά έχω επικοινωνήσει ήδη με την αθλητική βία και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Καμία ανοχή σε μαφιόζικες ενέργειες".

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό την χθεσινή μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Άρη Ασβεστά.

Οι "γνωστοί - άγνωστοι", που επί σειρά ετών, προσπαθούν να επιβληθούν στην κοινωνία και το ποδόσφαιρο με σικελικούς όρους, επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δημοσιογραφία και εν τέλει να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση, στοχοποιώντας όσους διατυπώνουν άφοβα και αδέσμευτα την άποψή τους, επέδωσαν τα θλιβερά διαπιστευτήρια τους για πολλοστή φορά, πιστεύοντας ότι με αυτές τις άνανδρες μεθόδους θα επικρατήσουν.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία και τους συντεταγμένου φορεις της να παρέμβουν άμεσα, επιδεικνύοντας μηδαμινή ανοχή στη συστηματική προσπάθεια κατατρομοκράτησης εκπροσώπων του Τύπου , και να δώσουν -επιτέλους- τέλος στη δράση όλων αυτών που επιμένουν να μετατρέψουν σε αληθινή ζούγκλα την κοινωνία και τον αθλητισμό, αποκαλύπτοντας τους ηθικούς και φυσικούς υπεύθυνους της χθεσινής αθλιότητας".

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου, Άρης Ασβεστάς, επιστρέφοντας από την εργασία του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Ταυτόχρονα, δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του συναδέλφου, στον οποίο και παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, ηθικών και φυσικών αυτουργών, της επίθεσης και τραυματισμού του.

Ο ΠΣΑΤ, για άλλη μία φορά, ζητεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Δικαιοσύνη, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά στις κατ’ επανάληψη επιθέσεις, (σ.σ: ο συνάδελφος είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση και το 2012), εναντίον συναδέλφων μας που εκείνο που πράττουν είναι να εργάζονται με ευσυνειδησία, υπηρετώντας τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των κανόνων της ελευθεροτυπίας.

Ο ΠΣΑΤ, πέρα από το γεγονός της αυτονόητης συμπαράστασης στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά, στον οποίο και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο δημοσιογραφικό του καθήκον, θα καταγγείλει το θλιβερό γεγονός, σε αθλητικές και αστυνομικές αρχές, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε καμία περίπτωση πάντως, κρανοφόροι και ομάδες εφόδου, παρακινούμενοι ή όχι, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ελευθερία των ΜΜΕ και να φιμώσουν τους συναδέλφους μας.

Θα μας βρούνε απέναντι τους".

ΤΑ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η επίθεση στον Ασβεστά και οι αντιδράσεις

Ν.Γ.

w620

News 24/7

24MEDIA NETWORK