Η φόρμουλα απόκτησης του Γκιγέρμε και η λύση Νάτχο

Οι... δύο δρόμοι που ακολουθούν οι "ερυθρόλευκοι" για να κάνουν δικό τους τον 27χρονο Βραζιλιάνο "κόφτη" της Ντεπορτίβο, ο οποίος πλησιάζει στον Πειραιά. Πώς μπορεί να πιάσει λιμάνι (και) ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ και διεθνής με το Ισραήλ Μπίμπρας Νάτχο που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η φόρμουλα απόκτησης του Γκιγέρμε και η λύση Νάτχο

Εδώ και τώρα θέλει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Γκιγέρμε ντος Σάντος Τόρες από τη Ντεπορτίβο ο Ολυμπιακός. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος κόφτης με το ιταλικό διαβατήριο, ο οποίος φεύγει από τη Ντεπόρ λόγω του υποβιβασμού της, είναι στην πρώτη σειρά της λίστας των "ερυθρολεύκων".

Οι πληροφορίες από την Ιβηρική αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται πλέον με κάθε επισημότητα και είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, ωστόσο, δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, Όπως από χθες (Παρασκευή 4/8) σας ενημέρωσε το Contra.gr, για να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή θα χρειαστεί υπέρβαση στο οικονομικό σε σύγκριση με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί ως τώρα.

Ο δυναμικός και μπαρουτοκαπνισμένος χαφ κοστολογείται από την ομάδα του κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έως τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει δαπανήσει από το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Να θυμίσουμε ότι για τον μουντιαλικό με την Τυνησία, Γιασίν Μεριά, πληρώθηκαν γύρω στα 2, ενώ για τον Γουίλιαν Αράο η συμφωνία με τη Φλαμένγκο είχε κλείσει στα 2,4 εκατ.

Οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή για κάθε χρόνο συνεργασίας κυμαίνονται, χωρίς τα μπόνους, στις 800.000 "νετ", άρα μιλάμε για μια μεταγραφή που θα ξεπεράσει για πλάκα το τάλιρο. Οπότε, σε πρώτη φάση έχει προκριθεί η φόρμουλα του δανεισμού με οψιόν αγοράς. Να πληρώσει δηλαδή ο Ολυμπιακός γύρω στο ένα εκατομμύριο στην ισπανική ομάδα ως ενοίκιο και το συμβόλαιο του παίκτη και το επόμενο καλοκαίρι, αν κι εφόσον πείσει για την αξία του, τα υπόλοιπα.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Ολυμπιακός την παλεύει δυνατά τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία μπορεί και να "κλείσει" μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες...

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24.gr στη λίστα των "ερυθρολεύκων" έχει μπει εδώ και μερικές ημέρες, ο Ισραηλινός διεθνής και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μπίμπρας Νάτχο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στα 30 χρόνια του, πρόκειται για έναν υψηλής τεχνικής κι εμπειρίας μέσο, ο οποίος έχει και ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Με λίγα λόγια, το "πακέτο" είναι ελκυστικό. Οι απαιτήσεις του κυμαίνονται γύρω στο ένα εκατομμύριο ανά σεζόν και ψάχνει κλειστό τριετές συμβόλαιο.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που όντως, ο Ολυμπιακός θελήσει να τον εντάξει στο δυναμικό του, σίγουρα δεν θα έρθει μόνος για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι 8άρι με επιθετικές τάσεις στο παιχνίδι του και λιγότερο ανασταλτικές. Και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει οπωσδήποτε, πρώτα απ' όλα να καλύψει τη θέση "6". Από την άλλη, στον Ολυμπιακό θέλουν ο πρώτος από τους δύο χαφ που θα αποκτηθούν να είναι έτοιμος να μπει στην εξίσωση, άρα να έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα του.

Ο Νάτχο ως ελεύθερος θα θέλει γύρω στον ένα μήνα δουλειάς για να φτάσει στους επιθυμητούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Σε μια θεωρητική προσέγγιση ένα δίδυμο Γκιγέρμε-Νάτχο, ή δύο παίκτες ανάλογου βεληνεκούς και χαρακτηριστικών, θα ήταν σούπερ εξέλιξη. Άλλο, όμως, η θεωρία κι άλλο η πράξη, την οποία θα πρέπει να κάνουμε (λίγη ακόμη) υπομονή για να την μάθουμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK