Η MEGAλη απορία: Τι κάνει ο Σαββίδης;

Η "νίκη" του Βαγγέλη Μαρινάκη επί του Ιβάν Σαββίδη για τον ΔΟΛ, οι απορίες σχετικά με τις κινήσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, το 13% που μπορεί να τον φέρει πάνω από τον Μαρινάκη στο Mega και ο ρόλος του ομίλου Βαρδινογιάννη.

06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup season 2016-17, in Panthessaliko Stadium, in Volos - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup season 2016-17, in Panthessaliko Stadium, in Volos - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 06/05/2017 PAOK VS AEK FOR GREEK CUP SEASON 2016-17, IN PANTHESSALIKO STADIUM, IN VOLOS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στο άκουσμα της είδησης πως ο ΔΟΛ κατέληξε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μπαίνει στη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού καναλιού MEGA, εύλογα γεννήθηκε το ερώτημα τι ακριβώς θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει και αυτός ποσοστό;

Βασικά, στο μυαλό των περισσότερων επανήλθε όσα ακούγονταν και γράφονταν το προηγούμενο διάστημα για τους δύο επιχειρηματίες και τις εξωαγωνιστικές τους σχέσεις. Εξωποδοσφαιρικές, για να το θέσουμε καλύτερα.

Τα ρεπορτάζ ήθελαν τους Μαρινάκη-Σαββίδη να αφήνουν στην άκρη τις κόντρες που έχουν γεννηθεί από τη συνύπαρξή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και να επικεντρώνονται στα επιχειρηματικά αποφεύγοντας, σε αυτόν τον τομέα, να... ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Και να που το μεσημέρι της Τετάρτης μάθαμε και επίσημα πως οι δύο άνδρες θα συνυπάρξουν στο MEGA. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ποσοστό 21.11% και ο Ιβάν Σαββίδης με 19,63%. Το 21 κερδίζει το 19, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βγουν και... ανακοινώσεις ή κύκλοι.

Η αλήθεια είναι πως βάσει των προηγούμενων εξελίξεων από την πλευρά του Σαββίδη, με την απόκτηση του ποσοστού του MEGA από τον Μπόμπολα, πολλοί περίμεναν πως θα κινηθεί δυναμικά και για το άλλο ποσοστό, αυτό του ΔΟΛ, αυτό δηλαδή που απέκτησε ο Μαρινάκης.

Μάλιστα, ήταν δεδομένη και ξεκάθαρη η επιθυμία του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ να αποκτήσει το "Μεγάλο Κανάλι", αλλά η αλήθεια πως ξεκάθαρη και δυνατή ήταν και η επιθυμία του αφεντικού του Ολυμπιακού.

Η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη νίκησε κατά κράτος αυτή του Ιβάν Σαββίδη, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου κινήθηκε σε... ρηχά νερά αναφορικά με το ποσό με το οποίο πήγε να διεκδικήσει το ποσοστό του ΔΟΛ.

Βέβαια, τα πράγματα δεν έχουν σταματήσει εδώ αναφορικά με το Mega, καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς του "Πηγάσου" από τον κ.Σαββίδη. Οπερ σημαίνει πως αν γίνει αυτό, τότε ο Σαββίδης θα πάρει ακόμα 13% και θα ανέβει στη μετοχική σύνθεση του Mega, ξεπερνώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο στέκονται πολλοί και ερμηνεύουν τη στάση του Ιβάν όσον αφορά στη διεκδίκηση του ΔΟΛ. Θεωρούν, δηλαδή, πως έτσι κι αλλιώς θα αποκτήσει σημαντικό "μερίδιο" στη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού με το 13% "Πηγάσου".

Όπως και να έχει, το σπουδαιότερο ρόλο συνεχίζει να έχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τον όμιλό της που κατέχει το 37% των μετοχών του καναλιού.

Για το τέλος, όπως έγραψε και ο Νίκος Μποζιονέλος, πλέον άπαντες στη μετοχική σύνθεση τρέχουν για να είναι έτοιμο το Mega να διεκδικήσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες στο νέο διαγωνισμό που θα γίνει τον φθινόπωρο.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό, το Mega δεν είχε μετάσχει καν μιας και είχε απορριφθεί η υποψηφιότητά του ελέω της ομιχλώδους οικονομικής του κατάστασης. Πλέον, με τα νέα δεδομένα, το κανάλι μπαίνει σε νέα εποχή και μάλιστα... ποδοσφαιρική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK