Η μισή αλήθεια

Η μισή αλήθεια
Αγαπητό contra.gr,

Μη γνωρίζοντας εάν το άρθρο σας με τίτλο «Πιο χαμηλά...», του κ. Καραϊνδρου αποτελεί άποψη του συντάκτη ή «γραμμή» του contra.gr, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις. Καλώς ή κακώς ένα δημοσιογραφικό άρθρο διαμορφώνει απόψεις, ειδικά στους μή γνωρίζοντες και μη άμεσα ενδιαφερόμενους. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο λέει μόνο την μισή αλήθεια. Πάντοτε όμως πρέπει να ακούγονται και οι δυο πλευρές, έτσι ώστε ο κάθε αναγνώστης να μπορεί να κρίνει από μόνος του, έχοντας ενημερωθεί για όλα τα γεγονότα.

Πολύ σωστά αναφέρατε τα περσινά επεισόδια στην Λαμία, όμως παραλείψατε να αναφέρετε ποιοί ενεπλάκησαν στα επεισόδια, τόσο κατά την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή του ?ρη στο ξενοδοχείο, όσο και κατά τις ρίψεις φωτοβολίδων πριν εκκενωθεί το γήπεδο. Αυτό έχει σημασία γιατί πάντα πρέπει να κατακρίνονται οι ταραχοποιοί και να μην στερούνται το δικαίωμα να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπασκετ αυτοί που πραγματικά αγαπούν το άθλημα. Φυσικά όμως αυτό ακόμα φαίνεται πως δεν τολμούν κάποιοι να το κάνουν. Κι έτσι καταφεύγουμε στις λύσεις τύπου Λίντο των περιορισμένων προσκλήσεων. Κατηγορείτε τον πρόεδρο του Aρη για δημιουργία αρνητικού κλίματος, όμως ξεχνάτε να αναφέρετε οτι ο κ. Δαμιανίδης συμφώνησε με αυτήν την απόφαση της ΕΟΚ. Μάλιστα την σχετική ανακοίνωση την δημοσιεύσατε κι εσείς. Επιπλέον, αναφέρετε ότι ο Aρης δεν διαμαρτυρήθηκε για τα περσινά γεγονότα. Λανθασμένα όμως, απλώς όπως και φέτος οι όποιες διαμαρτυρίες έπεσαν στο κενό.

Το θέμα με τις κινούμενες μπασκέτες δεν είναι καινούριο. Ο Aρης δεν υπέβαλε ένσταση μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις όπως αφήνετε να εννοηθεί. Προφανώς δεν γνωρίζετε οτι και πέρσυ αρκετές ομάδες είχαν παρόμοια προβλήματα σε αγώνες στο Ηράκλειο, μια από αυτές ήταν και ο Aρης.

Στο θέμα της διαιτησίας: ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου προφανώς δεν διέκρινε κάτι μεμπτό στην διαιτησία του τελικού. Πώς είναι δυνατόν τότε οι υπεύθυνοι για αυτά τα θέματα, οι πέντε "αρχιδιαιτητές" της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, να δηλώνουν μέσω του κ. Συμεωνίδη πως «Είμαστε απογοητευμένοι από τη διαιτησία του τελικού. Η διαιτησία και των τριών, ιδίως του Κορομηλά, ήταν αστεία. Φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να αντέξουμε αυτό που βλέπαμε. Δεν περιμέναμε τέτοια απόδοση. Έγιναν πολλά λάθη που άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.».

Γεγονός είναι πως ο επίσημος ?ρης και ο κ. Δαμιανίδης δεν μίλησε για Αθήνα παρά μόνο διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία. Επομένως υπάρχει προκατάληψη όταν το άρθρο σας κατηγορεί τον κ. Δαμιανίδη για τρομοκρατία και βορειοελλαδίτικη μεμψιμοιρία.

Ο κ. Καραϊνδρος καταλήγει πως: «Το μπάσκετ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Σε όλα. Ας μην το υποβαθμίζουμε κι άλλο. Υπάρχουν λίγοι ρομαντικοί, που συνεχίζουν να το παρακολουθούν και πηγαίνουν γήπεδο αφού λείπουν τα γνωστά αποβράσματα». Είναι αλήθεια ότι το μπάσκετ βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Βέβαια εν μέρει αυτή η κατάσταση συνεχίζεται λόγω του συνεχούς υποβιβασμού του από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και μη. Θεωρώ ότι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας δεν είχε την κάλυψη που του έπρεπε ούτε από το contra.gr, την στιγμή που κάποια ντέρμπυ ποδοσφαίρου τα οποία δεν είναι κορυφαία γεγονότα της χρονιάς για το άθλημα, είναι πάντα πρώτο θέμα για αρκετές ημέρες πριν και μετά. Συνεπώς κάποιος θα έπρεπε να είναι επιφυλακτικός απέναντι σε κάποιους «ρομαντικούς» που διατυμπανίζουν την αγάπη τους για το άθλημα.

Δεν ξέρω εάν το παρόν θα δημοσιευτεί. Θεώρησα όμως υποχρέωσή μου να σας γράψω ελπίζοντας στην δημοκρατικότητα και ουδετερότητα του σαϊτ σας. Ελπίζω τα φετινά γεγονότα να μην ξεχαστούν και πάλι με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι τα ίδια του χρόνου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Χρήστος Λυτρίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK