Η "βαριά" υπόσχεση του Μολέδο!

Το Contra.gr καταγράφει τα έξτρα backstage των τελικών επιλογών του Ουζουνίδη για τους αρχηγούς. Η κουβέντα με τον Κουτρουμπή και τον Βιγιαφάνιες, η «δέσμευση» του Βραζιλιάνου στόπερ που άνοιξε το… δρόμο προς την αρχηγία και γιατί δεν μπήκαν στην «εξίσωση» οι Χουλτ και Λουντ. Ποιος είναι ο «Ελληνας» που θα προστεθεί στο τιμ όπως… προανήγγειλε ο 48χρονος τεχνικός,

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Υπήρξε μεγάλος «δρόμος» και πολλά δεδομένα που έπρεπε να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψην από τον Μαρίνο Ουζουνίδη μέχρι την τελική απόφαση για τη νέα τετράδα των αρχηγών του Παναθηναϊκού, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις των περσινών «κάπτενς» του «τριφυλλιού».

Όπως αντίστοιχα υπήρξε και μία σειρά παρασκηνίων, πίσω απ’ τις τελικές επιλογές:

●Για το αν έπρεπε ή άξιζε να είναι ο Ροντρίγο Μολέδο στο τιμ των αρχηγών είναι κάτι που δεν σηκώνει πολύ συζήτηση… Αγωνιστικά και… αποδυτηριακά ο Βραζιλιάνος είναι μία απ’ τις τελευταίες ισχυρότατες προσωπικότητες που έχει το «πράσινο» ρόστερ. Υπήρχε όμως ένα βασικό «αλλά». Κι αυτό είχε να κάνει με το θέμα της ανανέωσής του (για συμβόλαιο έως το 2020), που από τα τέλη Ιουνίου βρίσκεται στον… αέρα. Ο Ουζουνίδης δεν θα ήθελε να χρίσει τον «Ρόντρι» αρχηγό, εάν δεν ήταν 101% σίγουρος πως θα αποτελούσε μέλος της ομάδας και μετά τον Ιανουάριο. Εάν δηλαδή διασφάλιζε πρώτα σε μεγάλο βαθμό πως θα «δέσει» το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε μαζί του για πολύ ώρα και την Πέμπτη (14/9) και την Παρασκευή (15/9). Με τον Μολέδο να του δίνει μία πολύ «βαριά» υπόσχεση. «Θέλω να μείνω και θα μείνω.

Την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσω από τον ατζέντη μου να έρθει στην Αθήνα για να τελειώνουμε με το θέμα της ανανέωσής μου. Ότι και αν μου πει ο ίδιος, εγώ θα μείνω εδώ. Το αποφάσισα κι αυτό δεν αλλάζει…», είπε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος στόπερ. Και κατόπιν τούτου και ο Ουζουνίδης αποφάσισε να τον χρίσει δεύτερο, στην ιεραρχία των «κάπτενς». Αν τώρα στην πορεία υπάρξει πάλι καμιά… ανατροπή στη ανατροπή, ε, πλέον θα μιλάμε για πολύ μεγάλο «άδειασμα» απ’ την πλευρά του Βραζιλιάνου, που όσο ηγετικός είναι στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, τόσο ευμετάβλητη είναι καμιά φορά η ψυχολογία του όταν μπαίνει στην όλη… κουβέντα ο μάνατζέρ του.

●Ο Ουζουνίδης μίλησε για πάρα πολύ ώρα ΚΑΙ με τον Γιώργο Κουτρουμπή. Και του εξήγησε με καθαρές κουβέντες του «γιατί» δεν μπορεί να τον συμπεριλάβει αυτή τη στιγμή στο τιμ των αρχηγών. Του είπε για παράδειγμα πως πέρα από το σοβαρό αγωνιστικό λάθος που έκανε στον αγώνα με την Κέρκυρα (όπου φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο) δεν είχε συμπεριφορά… αρχηγού μέσα στο γήπεδο. Δεν μιλούσε όταν έπρεπε να μιλήσει, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες για να πάει να απευθυνθεί ως κάπτεν προς τον διαιτητή κι άλλα πολλά. Του εξήγησε επίσης πως περιμένει να βελτιώσει πολύ την εικόνα του και να πλησιάσει τα στάνταρ του περσινού β’ γύρου. Πάντως και ο «Κούτρου» από την πλευρά του, δέχθηκε μάλλον με… ανακούφιση την απόφαση να μην μπει στην ομάδα των αρχηγών της εφετινής σεζόν.

●Πάμε τώρα στους Σκανδιναβούς. Για πολλούς ήταν «έκπληξη» το γεγονός ότι δεν μπήκε στο τιμ ένας εκ των Νίκλας Χουλτ ή Ρόμπιν Λουντ. Λογικό. Όμως για τον δε Χουλτ ο Ουζουνίδης θεωρούσε πως δεν θα ήταν σωστό να δώσει το περιβραχιόνιο σ’ έναν παίκτη που έκανε προσφυγή το περασμένο καλοκαίρι κατά της ομάδας. Δεν θα περνούσε σωστά «μηνύματα» κάτι τέτοιο μέσα στα αποδυτήρια κι όσο κι αν εκτιμά πολύ τις ικανότητες και την αγωνιστική αφοσίωση του Σουηδού μπακ, δεν τον έβαλε στην πρώτη γραμμή των αρχηγών.

Για τον δε Λουντ, τα δεδομένα ήταν αντίστοιχα με τον Μολέδο, πριν γίνει η τελευταία κουβέντα με τον Ουζουνίδη. Το θέμα της ανανέωσής του είναι στον… αέρα, δεν είναι δεδομένη η παραμονή του στον σύλλογο κι ως εκ τούτου δεν θα ήθελε να βάλει στο τιμ έναν παίκτη που μπορεί σε λίγους μήνες να μην είναι στην ομάδα.

●Στις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο (16/9) στη NOVA ο Ουζουνίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κι άλλος Ελληνας στο αρχηγικό γκρουπ σύντομα. Και δεν… εννοούσε τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος είναι πλέον στην τελική ευθεία για να βγάλει ελληνικό διαβατήριο και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ανδρών. Αλλά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος οδεύει ήδη προς τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην ομάδα κι αυτή τη στιγμή είναι απ’ τους πιο «παλιούς» του ρόστερ. Δεν αποκλείεται λοιπόν πολύ σύντομα να «μπει» κι αυτός στο τιμ και ο Παναθηναϊκός να έχει πλέον πεντάδα «κάπτενς», όπως είχε σταθερά την τελευταία τριετία…

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK