Iστορική και μεγαλειώδης γκάφα: Δεν υπάρχει η χρυσή ασίστ του Σπανούλη στην Πόλη!

Η απάντηση στην ερώτηση ποια είναι η πιο χαρακτηριστική ασίστ στην καριέρα του Βασίλη Σπανούλη είναι εύκολη. Η χρυσή τελική πάσα στην Πόλη για το μεγαλειώδες καλάθι του Πρίντεζη. Για την Ευρωλίγκα όμως η συγκεκριμένη ασίστ απλά δεν υπήρξε ποτέ. Διαβάστε αναλυτικά!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Σπανούλης EUROKINISSI

Έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ του Δημήτρη Διαμαντίδη και να γίνει αυτός ο «βασιλιάς» των ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκα είναι ο Βασίλης Σπανούλης που σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της διοργάνωσης μετράει 1.251 τελικές πάσες και θέλει άλλες τέσσερις για να ισοφαρίσει και πέντε να προσπεράσει τον 3D. Είναι όμως έτσι;

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποκαλύψουμε έξι χρόνια μετά ένα ιστορικό λάθος. Μία άνευ προηγουμένου γκάφα, μία ανορθογραφία που όμοιά της δεν υπάρχει από πλευράς της Ευρωλίγκα, ένα λάθος που αφορά ίσως τον πιο συναρπαστικό αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης. Και αφορά σε μία ασίστ που σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή… δεν υπάρχει.

Ποια είναι λοιπόν από τις 1.251 ασίστ στην καριέρα του Βασίλη Σπανούλη η ασίστ που όλοι θυμούνται; Ποια είναι η πάσα που ο ίδιος ξεχωρίζει από τις τόσες εκατοντάδες που έχει δώσει στα γήπεδα της διοργάνωσης; Ναι, ναι, την ίδια ακριβώς σκέψη κάνουμε όλοι

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος μιλώντας στο ειδικό αφιέρωμα που του έκανε με βίντεο η Ευρωλίγκα πριν δύο μέρες με αφορμή το επικείμενο προσπέρασμα του Διαμαντίδη. «Η πάσα που μας έδωσε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Η πάσα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτή στον Πρίντεζη στο τέλος του τελικού του 2012» όπως είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που σκάρωσε η διοργάνωση.

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά για μισό λεπτό. Μήπως κάτι λείπει;

Η ώρα της αποκάλυψης έφτασε! Αυτό που λείπει δεν είναι άλλο από την καταγραφή της συγκεκριμένης ασίστ ανάμεσα στις 1.251 στην καριέρα του Σπανούλη. Και λείπει γιατί απλά δεν υπάρχει! Δεν έχει καν καταγραφεί από την Ευρωλίγκα στον συγκεκριμένο αγώνα. Ούτε στο επίσημο play by play ούτε στην επίσημη στατιστική του αγώνα γιατί προφανώς μέσα στον… πανικό εκείνης της στιγμής ξεχάστηκε να πιστωθεί η ασίστ στον αρχηγό του Ολυμπιακού!

Κι όμως είναι αλήθεια και ιδού τα πειστήρια…

Iστορική και μεγαλειώδης γκάφα: Δεν υπάρχει η χρυσή ασίστ του Σπανούλη στην Πόλη!

Ιδού και το συνολικό στατιστικό του Ολυμπιακού με τον Σπανούλη να εμφανίζεται να έχει δύο ασίστ σε όλο τον τελικό.

Iστορική και μεγαλειώδης γκάφα: Δεν υπάρχει η χρυσή ασίστ του Σπανούλη στην Πόλη!

Σύμφωνα με το play-by-play στο site της διοργάνωσης την 1η ασίστ την έδωσε στην 2η περίοδο σε κάρφωμα του Παπανικολάου (σκορ 19-13) και τη 2η στον ίδιο συμπαίκτη για τρίποντο, στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου (σκορ 38-25).

Η ιστορική ασίστ στον Πρίντεζη; Πολύ απλά σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Ευρωλίγκα δεν έγινε ποτέ. Και μάλλον ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί αυτή η ιστορική… γκάφα και να γίνουν πριν το ματς με την Ουνικάχα οι ασίστ του Σπανούλη 1.252…

Γ.Ψ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK