London VS Paris

London VS Paris
Το Μπιγκ Μπεν υπερίσχισε του Πύργου του Άιφελ. Ο Τόνι Μπλερ νίκησε τον Ζακ Σιράκ. Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι οι “Αθάνατοι” αποφάσισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 θα διεξεχθούν ......στο Λονδίνο. Πράγμα το οποίο με κάνει να πιστεύω ότι τόσο η Ολυμπιακή Ιδεά όσο και το Ολυμπιακό Πνεύμα εχουν παραδώσει πλέον την θέση τους στο χρήμα και την δημοσιότητα.

Αλήθεια, ποια είναι πλέον τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι “Αθάνατοι” επιλέγουν την πόλη που αναλαμβάνει την Ολυμπιάδα; Σίγουρα πάντως δεν ειναι ίδια με τα κριτίρια τα οποία με τόσο πάθος μας μάθαιναν οι δάσκαλοι στο σχολείο.

Και σκεπτόμενος όλα αυτά γεννάται το ερώτημα. Πώς μπορεί μία χώρα σαν την Αγγλία και μια πόλη σαν το Λονδίνο να αναλάβει μία Ολυμπιάδα, την στιγμή που εχεί λάβει μέρος και ακόμα συμμετέχει σε έναν από τους χειρότερους πολέμους τους 21ου αιώνα (δεν λέω μοναδικός), την στιγμή που η Ολυμπιακή Ιδέα υποτίθεται ότι πρεσβεύει την παγκόσμια ειρήνη. Θυμάμαι από αναφορές των δασκάλων μου στο δημοτικό οτι στα παλαιά χρόνια, κατά την διάρκεια της Ολυμπιάδας υπήρχε, έστω και προσωρινά, εκεχειρία σε όλο το κόσμο. Και όσοι αρνούνταν να σταματήσουν τον πόλεμο, τοτε δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος. Μάλλον όμως δεν πέρασε αυτό απο το μυαλό των “Αθανάτων” ή μπορεί και να το ξέχασαν μόλις είδαν τον David Beckham να κάθεται στην πρώτη σειρά φορώντας την άσπρη του μεταξιένια.....φόρμα.

Τώρα μπορεί να μου πείτε ότι δεν φταίει ο κόσμος της Αγγλίας για τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και θα μπορούσε κάποιος άλλος να πει οτι η συμμετοχή στον πόλεμο έβρισκε αντίθετο το κόσμο. Αν πράγματι ο κόσμος ήταν άντιθετος με την κυβέρνηση Μπλερ, τοτε σύμφωνα με την ταπείνη μου γνώμη και με την λογική που έχω δεν θα έπρεπε να τον εκλέξει για δέυτερη φορά αλλά να δείξει την αντίδραση του εκλέγοντας κάποιον άλλο. Οπότε τα γεγονότα δείχνουν ότι ακόμα και ο κόσμος, ή μαλλον η πλειοψηφεία του κόσμου συμφωνεί απόλυτα με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Οποτε συμφωνεί και με την συμμετοχή στο πόλεμο του Ιρακ αλλά και με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα εναντίον της Αγγλιας ούτε εναντίον του Λονδίνου. Άλλωστε ζω στην Αγγλία τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής μου. Απλά με εξοργίζει το γεγονός ότι κάτι τόσο σπουδαίο όπως το Ολυμπιακό Πνεύμα και η Ολυμπιακή Ιδέα έχουν πλέον εμπορευματοποιηθεί. Και δεν λέω ότι οι υπόλοιπες υποψιφιότητες ήταν καλύτερες απλά πιστεύω ότι το Παρίσι ήταν καλύτερη λύση απο αυτή του Λονδίνου.

Με εκτίμηση,
Μόρτης Θεόδωρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK