ΜακΓκρέγκορ-Μεϊγουέδερ... αγοράζουν και Ρονάλντο και το μπάτζετ της Τσέλσι

Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο ανούσια ματς στην ιστορία των μαχητικών αθλημάτων. Εμπορικά, όμως είναι κάτι σαν ριμέικ του "Godfather" με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο κινηματογραφικό μαφιόζο, Δον Βίτο Κορλεόνε να τον ενσαρκώνει ο τεράστιος Μάρλον Μπράντο. Τo Contra.gr σας βάζει στο κλίμα της μάχης που έχει χρώμα... χρυσό.

FILE - In this Sept. 12, 2014, file photo, Floyd Mayweather Jr. poses on the scale during a weigh in for a fight against Marcos Maidana in Las Vegas. Mayweather Jr. said Wednesday, June 14, 2017,  he will come out of retirement to face UFC star Conor McGregor in a boxing match on Aug. 26. Mayweather, who retired in September 2015 after winning all 49 of his pro fights, will face a mixed martial arts fighter who has never been in a scheduled 12-round fight at the MGM Grand arena. The fight will take place in a boxing ring and be governed by boxing rules.  (AP Photo/John Locher, File)
FILE - In this Sept. 12, 2014, file photo, Floyd Mayweather Jr. poses on the scale during a weigh in for a fight against Marcos Maidana in Las Vegas. Mayweather Jr. said Wednesday, June 14, 2017, he will come out of retirement to face UFC star Conor McGregor in a boxing match on Aug. 26. Mayweather, who retired in September 2015 after winning all 49 of his pro fights, will face a mixed martial arts fighter who has never been in a scheduled 12-round fight at the MGM Grand arena. The fight will take place in a boxing ring and be governed by boxing rules. (AP Photo/John Locher, File) AP

Ο παραλληλισμός Μεϊγουέδερ vs. ΜακΓκρέγκορ με το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είναι καθόλου τυχαίως, αφού η συγκεκριμένη μάχη αναμένεται να... σπάσει τα ταμεία και οι δύο κεντρικοί πρωταγωνιστές να "πνιγούν" στο δολάριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις του Forbes η μάχη των δύο έχει καθηλώσει τους φαν οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως την 26η Αυγούστου για να ψωνίσουν το πολυπόθητο PPV, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα να δουν από το σπίτι τους τη σύγκρουση των δύο κορυφαίων σταρ της μαχητικής σκηνής.

Όταν ο Μεϊγουέδερ έπαιξε με τον Πακιάο το 2015 οι πωλήσεις των PPV's έφτασαν τα 500.000.000 δολάρια γεγονός που εκτόξευσε τις απολαβές των πυγμάχων στον... ουρανό και καθόλου τυχαία δεν αναρριχήθηκαν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων αθλητών του κόσμου. Κάτι ανάλογο θα γίνει και μετά τις 26 Αυγούστου...

Το Μεϊγουέδερ vs. Πακιάο αγοράστηκε από 4,4 εκατ. νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάχη του κορυφαίου επαγγελματία πυγμάχου με τον κορυφαίο σταρ των ΜΜΑ έχει μεγαλύτερη ζήτηση και θα πουλήσει περισσότερο. Ποιο το συμπέρασμα; Ότι ο ΜακΓκρέκορ σίγουρα θα γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος αθλητής στον πλανήτη (σ.σ. εκτός αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο φτάσει να πάρει πάνω από 100.000.000 δολάρια) μετά τις 26 Αυγούστου και ο Μεϊγουέδερ που επιστρέφει από τη... σύνταξη θα εδραιωθεί ξανά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τα χρήματα που πρόκειται να πάρουν οι δύο άνδρες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής και αήττητος για 49 συνεχόμενους επαγγελματικούς αγώνες θα καταθέσει εγγυημένα στην τράπεζα 100.000.000 δολάρια, ενώ αν όλα κυλήσουν πρίμα από πλευράς πωλήσεων PPV, τότε ο συγκεκριμένος μπορεί να φτάσει να βγάλει μέχρι και 400.000.000 δολάρια!

Τουτέστιν, ο Φλόιντ θα πάρει δύο φορές το μπάτζετ της Τσέλσι ή θα είναι σε θέση να... αγοράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να τον πληρώσει και για δύο χρόνια κιόλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά στην καριέρα του, ο "Money" από το μποξ έχει κερδίσει κοντά στα 700.000.000 δολάρια και με τον ΜακΓκρέγκορ θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει το 1 δις!

Όσον αφορά τον Ιρλανδό σούπερ σταρ που θα βγει από τις ΜΜΑ για να παίξει μποξ με τον καλύτερο του είδους επιβεβαιώνεται ο στοίχος του τραγουδιού "Κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός" αφού από τα 188 ευρώ του "ΟΑΕΔ" Ιρλανδίας θα μπει μέσα στο ρινγκ και χάσει κερδίσει θα πλουτίσει κατά 75.000.000 δολάρια.

Εννοείται πως αν το ματς πουλήσει στον κόσμο και αυτός θα ανταμειφθεί ανάλογα με τα 75 εκατ. να γίνονται 127.000.000 δολάρια εν μία νυκτί.

Ο Κόνορ έχει κερδίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια από τις ΜΜΑ και τις διαφημίσεις, αλλά κάτι ανάλογο ποτέ ξανά. Πολλοί μάλιστα αμφισβητούν αν θα τον δουν να παίξει ξανά αγώνα μετά απ'αυτόν με τον Μεϊγουέδερ. Δεν θα χρειάζεται απλά...

AP Photo/John Locher, File

Μ.Ν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK