Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε!

Μία απίστευτα εξοργιστική ιστορία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που αφορά δημόσιο χρήμα που κλαίμε με μαύρο δάκρυ, η ρήση του Πάγκαλου, τα ερωτηματικά για τη στάση του Πύρρου Δήμα και το tweet θράσους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το Κεντρί "τσιμπάει".

Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε!
EUROKINISSI SPORTS

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 247, ο Ιούλιος Συναδινός γνωστοποίησε ότι σχετικά πρόσφατα, πριν από περίπου δύο χρόνια, το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να βγάλει από τα ταμεία του 11 εκατομμύρια ευρώ για να τακτοποιήσει χρέος που αφορούσε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Αν κατοικείτε στην Αθήνα και αναρωτιέστε που βρίσκεται το εν λόγω Μουσείο, να σας πληροφορήσουμε ότι απλώς δεν πρέπει να αναρωτιέστε. Το Μουσείο αυτό δεν υπάρχει, κυριολεκτικά. Δεν χτίστηκε ποτέ αν και πληρώνουμε γι' αυτό ακόμα και δεκατέσσερα χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Σε κράτος οργανωμένο, ισχυρό, με θεσμούς που λειτουργούν, δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους και ελεγκτικούς μηχανισμούς που προστατεύουν τον πολίτη από την κάθε λογής αυθαιρεσία θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Εδώ; Αλλη μία μέρα στη δουλειά, σιγά, δεν τρέχει και τίποτα που δώσαμε 11εκ για κάτι που δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρξει στο μέλλον βρε αδελφέ.

Ο τρόπος που κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα στα χρόνια της υποτιθέμενης ευμάρειας (επίπλαστης, όπως αποδείχτηκε, βασισμένης στα δανεικά των τραπεζών και στη δημιουργική λογιστική) μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως καθαρά εγκληματικός!

Ειδικότερα, αν μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η μη λογοδοσία ξεπερνά κάθε φαντασία. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, δεν έχουμε ιδέα για το πόσο στοίχισαν οι Αγώνες στο δημόσιο ταμείο. Το χειρότερο; Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα και οι κρατούντες. Ο Συναδινός στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε ότι "λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να το βρούμε".

Η νέα μεγάλη ιδέα του έθνους (έτσι είχε βαφτίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Κώστας Λαλιώτης, Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ στις κυβερνήσεις Σημίτη, άρα στο σύνολο της περιόδου της ολυμπιακής προετοιμασίας) αποδείχθηκε δηλητηριώδης. Ενα πουκάμισο αδειανό. Μας άφησε χρέη, στάδια-κουφάρια παντού, σ' όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνικής επικράτειας. Αλλά, όλα και όλα. Κάναμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, το όνομα της Ελλάδας μας ακούστηκε σ' όλη την οικουμένη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος πολιτικός ξεστομίσει το "μαζί τα φάγαμε" όπως το ξεστόμισε χωρίς ντροπή ο επί σειρά ετών Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, να έχετε επιχειρήματα να απαντήσετε αναλόγως. Και να πείτε σ' αυτούς που θέλουν να σας φορτώσουν με ευθύνες που δεν σας αναλογούν το "ως εδώ". Να φέρνετε πάντα στο νου σας το παράδειγμα του...Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών.

MΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Οι Apocalyptica έστησαν την καριέρα τους πάνω στις διασκευές τραγουδιών των Metallica. Με το τσέλο να αντικαθιστά την κιθάρα μας πρόσφεραν απλόχερα αριστουργήματα. Ομως αυτό που ακολουθεί ξεπερνά κάθε φαντασία.

Οι Φινλανδοί έπιασαν στα χέρια τους το "Orion", ίσως το καλύτερο ορχηστρικό metal κομμάτι, και το απογείωσαν σε άλλο επίπεδο. Εδώ από live τους στο Βερολίνο. Εξαίσιο...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΥΡΡΟΣ

Στο άλλοτε κραταιό βασίλειο της ελληνικής άρσης βαρών φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πολύ σάπιο. Ηδη το πύον που βγαίνει σιγά-σιγά από τις αποκαλύψεις είναι σε τέτοιες ποσότητες που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακριβώς γίνεται στο άθλημα που χάρισε στην Ελλάδα τόσες και τόσες επιτυχίες (αλλά και τη μεγάλη ντροπή του Πεκίνου για να μην ξεχνιόμαστε.

Το Υπουργείο το ψάχνει το θέμα. Και η ΓΓΑ το ίδιο. Ο Πύρρος Δήμας δείχνει όμως να βρίσκεται στο δικό του κόσμο. Ακόμα και στη συνάντησή του με τον Βασιλειάδη την προηγούμενη εβδομάδα υπεραμύνθηκε όλων των επιλόγων ενώ ζήτησε βοήθεια από την Πολιτεία για την ανάληψη μεγάλης διοργάνωσης!

Η απάντηση του Βασιλειάδη; Αλλαξε χορηγό και βλέπουμε! Και ο νοών νωοείτο. Οπως και να το κάνουμε πάντως η συνεργασία του αθλητικού ινστιτούτου του Πύρρου με την "Ελληνικός Χρυσός" δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και αν δεν σας λέει κάτι το όνομα "Ελληνικός Χρυσός" να σας πληροφορήσουμε ότι είναι η εταιρία που έχει αναλάβει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

ΘΡΑΣΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Με το παρακάτω tweet ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τρολάρει τον Γιάνη Βαρουφάκη για την ίδρυση του ελληνικού μέρους του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα που "τρέχει" εδώ και καιρό.

Για τον πολιτικό Βαρουφάκη υπάρχουν πολλές απόψεις, οι περισσότερες, πλέον, απαξιωτικές. Μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για μία σειρά πραγμάτων που συνέβησαν στη χώρα το εξάμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015. Αλλά για έλλειψη γνώσης της επιστήμης του δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών λοιπόν επί των ημερών του οποίου η Ελλάδα βούτηξε στο βούρκο των μνημονιών, ο πολιτικός που εκλέχθηκε με το μότο "λεφτά υπάρχουν" σε μία σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα, ο άνθρωπος που ξόρκιζε την ιδέα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους χαρακτηρίζοντας περίπου ηλίθιους όσους την αξίωναν ήδη από το 2010 θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK