Mία σπάνια εμφάνιση της ΑΕΚ σε χωμάτινο γήπεδο

Μία από τις τελευταίες φορές που η ΑΕΚ αγωνίστηκε σε χωμάτινο γήπεδο σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στο Κιλκίς μέσα από δύο αντιπροσωπευτικά -για την εποχή- VIDEO.

Mία σπάνια εμφάνιση της ΑΕΚ σε χωμάτινο γήπεδο

ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σαν σήμερα στο μακρινό 1982, η ΑΕΚ έπαιξε έναν από τους τελευταίους αγώνες της ιστορίας της σε χωμάτινο γήπεδο. Η "Ένωση" του Τσαϊκόφσκι ξεκινούσε από το Κιλκίς την πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 1982-83, το τέλος της οποίας τη βρήκε Κυπελλούχο και νικήτρια του θεσμού, μετά τον Τελικό με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού Σταδίου για ποδοσφαιρικό ματς.

Οι Χρήστος Αρδίζογλου και Τάκης Καραγκιοζόπουλος έδωσαν τη νίκη (1-2) στην ομάδα του «Τσικ» στον αγώνα κόντρα στον Κιλκισιακό, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Παναγιωτίδη στο 6ο λεπτό.

Εκτός από τη νίκη της "Ένωσης" στα παρακάτω βίντεο μπορεί να… πιάσει κανείς την αύρα μιας μακρινής εποχής και της αλλαγμένης ελληνικής κοινωνίας της δεκαετίας του ’80: Αστυνομικοί με καπαρντίνα, περίεργα κουρέματα, τεράστια γυαλιά μυωπίας, χωμάτινα γήπεδα, ασπρόμαυρη μπάλα και κόσμος σκαρφαλωμένος σε μάντρες δημοτικών σταδίων που προσπαθεί να περάσει ένα ευχάριστο δίωρο.

1991, η τελευταία φορά σε χώμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη 15η Δεκεμβρίου 1982 στο Κιλκίς, τα Γιαννιτσά το ’84 και τη Λαμία το ’85, η ΑΕΚ έπαιξε και το 1991 σε χωμάτινο γήπεδο. Εκείνη ήταν η τελευταία φορά στην ιστορία της Ένωσης που oι "κιτρινόμαυροι" βγήκαν σε… ελλιπές, από άποψης γκαζόν, τερέν. Πρόκειται για την 11η Σεπτεμβρίου 1991 στον αγώνα της ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς -πια- στο Ρέθυμνο απέναντι στην τοπική ΕΑΡ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK