Μήπως έκανα κάποιο λάθος;

Μήπως έκανα κάποιο λάθος;
Νομίζω ότι κάποιο λάθος έκανα...

Εγώ ήξερα ότι η ΑΕΚ πήγαινε για το UEFA και για να φτιάξει απλά την ομάδα της.

Νόμιζα ότι ο Σοάρες και ο Σέζαρ ήταν τραυματίες.

Ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν άπειροι (πχ Μπούρμπος) και χαμηλού κόστους (πχ Κόντης).

Ότι η ΑΕΚ είναι "ανύπαρκτη" (βλ. τίτλος DERBY μετά τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ).

Μάλλον μιλάμε για κάποια άλλη ομάδα, διότι αν αυτά ισχύουν, τότε η ΑΕΚ φοράει πράσινα, σύμφωνα με το παιχνίδι του Κυπέλλου. Από εκεί που θα βλέπαμε μια ΑΕΚ που ακόμα είναι στα φτιαξίματα, είδαμε μια ΑΕΚ, η οποία παρουσίασε μια εικόνα ολοκληρωμένης ομάδας, δεμένης, συγκροτημένης.

Εκείνη η ομάδα που πραγματικά ήταν σκορποχώρι ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν έδωσε καμία αίσθηση ότι μάχεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν επίσης μια πολύ καλή απάντηση του Σάντος προς την ΠΑΕ που πριν λίγο καιρό τον έδιωξε νύχτα, λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Προφανώς δεν έφταιγε ο Σάντος, ο οποίος με τις κινήσεις που έκανε αχρήστευσε όλο το λειτουργικό σύστημα του Παναθηναϊκού.

Όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η απάντηση σε όλους εκείνους που βιάστηκαν να καταδικάσουν την ΑΕΚ όταν ταλανιζόταν από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Από εκείνους που λοιδωρούσαν τον Ντέμη Νικολαΐδη όταν επιχειρούσε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: να φέρει την ΑΕΚ στον "ίσιο" δρόμο. Λοιπόν, κύριοι, τα κατάφερε, όπως βλέπετε. Η ΠΑΕ λίγους μήνες μετά εμφάνισε κέρδος (ο απολογισμός δημοσιοποιήθηκε) και η ομάδα, επίσης λίγους μήνες μετά, απέδειξε ότι είναι μια δύναμη που απλά ακονίζει τα δόντια της. Το πανηγυρικό διπλό στη Λεωφόρο είναι η τρανή απόδειξη αυτής της ανωτερότητας της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι εδώ και κοιτάζει περήφανα από τις κορυφές που πατούν οι αετοί. Η ΑΕΚ γράφει ιστορία, μέσα και έξω από τα γήπεδα...

Αυτή είναι η ΑΕΚ. Η ιδέα που, όπως όλες οι ιδέες, "δεν αποθνήσκει" (Βαρθολομαίος). Η ομάδα που "πάει για νταμπλ, σας αρέσει δε σας αρέσει" (Αντ. Καρπετόπουλος).

Κι ας έρθει ο οποιοσδήποτε να μου πει ότι η ΑΕΚ είναι "ανύπαρκτη" και άλλα τέτοια ωραία. Παράλληλα, όμως, θα ήθελα να μου πει σε τι κατάσταση θα ήταν η δική του ομάδα αν περνούσε όσα πέρασε (και ακόμα περνάει, μη γελιόμαστε) η δική μου και για τον ίδιο καιρό. Παράδειγμα: Φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1=31.000. Φίλαθλοι στη Λεωφόρο στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-3: 5.111. Φυσικά έπαιξε ρόλο και το κρύο. Αλλά η πρόκριση παιζόταν ακόμα και το ΟΑΚΑ είναι σαφώς πιο κρύο από τη Λεωφόρο.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Κίτσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK