Μοντέρνο ΠεντΑθλιο

Μοντέρνο ΠεντΑθλιο

Ο Prisoner συνοψίζει τα γεγονότα που προκάλεσαν την έκκριση ποικιλοτρόπων συναισθημάτων κατά το διάστημα της ολυμπιακής απουσίας του.

Βάλε την βόμβα στο ψυγείο: Με πρόφαση-πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να αποφύγει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών για doping και παράτυπες χρηματοδοτήσεις στον τομέα του αθλητισμού. Αντί της δύσκολης αλλά υπερχρήσιμης οδού, προτιμήθηκε η ευθυνόφοβη άνεση που παρέχει η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής. Οι πολιτικοί έκλεισαν τα αυτιά τους ακόμα και στην πρωτότυπη συμβουλή για απονομή δικαιοσύνης του Μ.Κασάπη (συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής, 29/8/04, αναφερόμενος στον Χ.Τζέκο): “ …Κανονικά, έπρεπε τώρα, όσες ντόπες πούλησε να του τις έδιναν και να τον υποχρέωναν να τις φάει αυτός.»

H πασα(τ)ρέλλα των χορηγών: Από τα χρυσά παπούτσια Nike του Μ.Johnson στην Ατλάντα το 96 και τους φακούς επαφής Puma του L.Christie στην φόρμα με κουκούλα της K.Freeman το 2000 στο Σίδνει και στις Puma Τ-shirt καταθέσεις του Κεντέρη φέτος. Ο Ian Thorpe έχει ατομικό συμβόλαιο με την Adidas, η κολυμβητική ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει υπογράψει με τη Speedo και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έχει υπογράψει με την Nike.Eτσι ο αθλητής φορούσε φόρμα της Nike στις απονομές, κολυμπούσε όμως με μαγιό Adidas,χωρίς ευδιάκριτο σήμα για να μην θίξει την Speedo. Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας προπονήθηκε γυμνή από τη μέση και πάνω στις 12 Αυγούστου καθώς δεν είχε τυπωθεί το λογότυπο του χορηγού στις φανέλλες προπόνησεις.

Ενα άλυτο μαθηματικό πρόβλημα: Υπερπεπερασμένοι αριθμοί, το θεώρημα μη πληρότητάς του Γκέντελ, τα σύνολα Φαίγκενμπάουμ και η αναθεώρηση Χόκιν για τις μαύρες τρύπες έχουν χρησιμοποιηθεί για τον σωστό υπολογισμό κόστους των ΟΑ. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες, η λύση μοιάζει αδύνατη για τα κορυφαία μυαλά της χώρας, αλλά απολύτως εφικτή για προσέγγιση από τις τσέπες μας.

To εθνικό μας Trademark «Μαγικό Χαρτάκι»: Ο χαρακτηρισμός-έννοια που συνοδεύει τα εισιτήρια βρίσκει απόλυτη ταύτιση στην χώρα μας. Στις ποδοσφαιρικές ΠΑΕ, το μαγικό χαρτάκι έχει την φοροτεχνική ιδιότητα να εξαφανίζει φιλάθλους, αφού αρκετες φορές η αναλογία εισπράξεων-θεατών προκαλεί γέλια. Αλλές φορές η τιμή του θυμίζει την μαγεία του να σου συμπεριφέρονται σαν να ήσουν πλούσιος, όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις. Στην ΕΠΟ, το μαγικό χαρτάκι έχει την ιδιότητά να εξαφανίζεται από άσημους φιλάθλους και να καταλήγει σε χέρια προνομιούχων, ενώ στους ΟΑ 2004 υπήρχαν πολλαπλές εφαρμογές. Εισιτήρια που είχαν εξαντληθεί, εμφανιζόντουσαν. Γήπεδα που είχαν προπωλήσει τις θέσεις τους ήταν άδεια με την ΟΕ να ανακοίνωνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.Από το site του Αθήνα 2004, μπορούσες να κλείσεις εισιτήριο με δύο μικρές προυποθέσεις. Δεν ήξερες ακριβώς πού θα κάθεσαι και πώς θα βλέπεις. Επίσης, στην περίπτωση που ο αγώνας ήταν προημιτελικός, το πρόγραμμα μπορούσε να άλλαξει για τηλεοπτικούς λόγους χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση.

Αρχαίο πνέυμα αθάνατο...: Το Μαλι με την Κορέα δημιούργησαν μία απολαυστική ισοπαλία 3-3 με σκοπό να προκριθούν και οι δύο, οι κριτές της ενόργανης γυμναστικής εκθρόνισαν ακόμα και τους έλληνες διαιτητές στον καταμερισμό δικαιοσύνης, οι Βραζιλιάνοι στο βόλλευ έκατσαν και έχασαν ψυχρά από τους Αμερικάνους με 3-1 σετ με στόχο την καλύτερη διασταύρωση, η Ιρίν Κορζανένκο έκανε χρήση στανοζόλης και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο συμβολικά μέσα στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ οι Ελληνες οπαδοί διέκοπταν τέννις, τζούντο, γυμναστική και στίβο σε ένδειξη αθλητικής υποκουλτούρας. Η ΔΟΕ έψαχνε για ντοπαρισμένους, οι άσσοι του NBA δεν πέρασαν αντιτόπινγκ κοντρόλ και η κούρσα των 100μ μυρίζει βασιλικό πολτό και ζωή στην εξοχή.

Λίγα βήματα πριν ξαναμπώ στο κελί μου, έριξα μία κλεφτή ματιά στον σοφό μου τοίχο: « Μόλις γνωρίσαμε τους έχθρους μας και είμαστε έμεις»


News 24/7

24MEDIA NETWORK