Ο Ελβετός της UEFA: Μίστερ Μπέος και Ψομιάντις εντ σονς

Δεν ήταν μόνο ο Θόδωρος Θεοδωρίδης που άφησε την ωραία Ελβετία κι ήρθε άρον-άρον στην Αθήνα για να λύσει τα προβλήματα του Κοντονή.

Ο Ελβετός της UEFA: Μίστερ Μπέος και Ψομιάντις εντ σονς

Γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας είναι κι ο Τιερί Ρέζνα, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της OYEFA, που τον συνόδευσε. Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια έχει αποκτήσει ειδίκευση σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αλλεπάλληλα ταξίδια. Κι έχει μάλιστα να το λέει. Με αφορμή τις επαφές με Έλληνες παράγοντες, που οι ομάδες τους έπαιζαν σε διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ότι έχει γνωρίσει "βέρι ίντρεστινγκ πέρσονς: Ψομιάντις εντ σονς στην ΑΕΚ, Μίστερ Μπέος και μίστερ Μπούκης στον Πανιώνιο. Μίστερ Λάμπρος Σκόρδας στον Άρη.

Όποιος νομίζει ότι ο Τιερί είναι κανένας Ελβετός χαρτογιακάς, την έχει πατήσει. Μιλάμε για γάτο με πέταλα. Από τα ικανότερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ. Δεξί χέρι του Θόδωρου Θεοδωρίδη. Σαρανταπεντάρης βαριά-βαριά, σβέλτος, με το μάτι του να σπινθηρίζει. Λάτρης της Αθήνας, του Μπαλτάζαρ και της Μυκόνου.

Με τους Έλληνες δημοσιογράφους τα λέει κάθε χρόνο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι στον τελικό του 2008 στη Μόσχα πέφτουμε μούρη με μούρη, έξω από το ξενοδοχείο της ΟΥΕΦΑ. Στην παρέας μας κι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Με το που τον βλέπει ο Τιερί αρχίζει και τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά: "Και τι ζητάω, τι ζητάω". Κι επειδή όπως είχε πει ο Πιτ Κουτρουμπούσης "όσο ζεις και δεν πεθαίνεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις", ο Τιερί πρόσθεσε δύο ακόμη ονόματα στη λίστα με τους επιφανείς Έλληνες που έχει γνωρίσει: αυτά των Σταύρου Κοντονή και Τζούλιου Συνοδινού.

Κ.Κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK