Ο Φορτούνης ήταν ο περσινός Λάζαρος

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ό,τι έκανε πέρυσι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο ίδιο γήπεδο, με διαφορετική φανέλα. Ηταν ο game changer του Ολυμπιακού, παίζοντας και για τον "χαμένο στη μετάφραση" Λάζαρο... που δεν βγήκε έξω.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέχρι την κάθετη στον Χασάν, στο δοκάρι του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, ο Κώστας Φορτούνης ήταν άφαντος. Είχε πάνω του, βεντούζα, τον Γαλανόπουλο και σε συνδυασμό με την τακτική της ΑΕΚ που δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πλησιάζει την περιοχή και να μην μπορεί, σε κάποιες των περιπτώσεων, να αλλάξει δεύτερη πάσα, οι Πειραιώτες έμοιαζαν χαμένοι.

Χαμένοι σαν τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Λάζαρος δεν ήταν σε αυτό το ντέρμπι όπως ήταν στο ίδιο γήπεδο πέρυσι, με διαφορετική φανέλα. Αισθανόταν "πνιγμένος", με περισσότερα μαρκαρίσματα απ' όσα είχε στην πραγματικότητα πάνω του. Λες και είχε ένα βάρος στο στήθος από το άγχος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να ξεπεράσει τον περσινό εαυτό του.

Ο Λάζαρος δεν βγήκε έξω

Αυτό το 3-2 από 0-2 θα τον κυνηγάει για αρκετά χρόνια κι ας θέλει ο ίδιος να το βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είναι από τις σπάνιες φορές που κάποιος ποδοσφαιριστής κρίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό ένα ντέρμπι όπως ο ίδιος την προηγούμενη σεζόν. Και με αυτή τη σύγκριση από φίλους και εχθρούς μπήκε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Κάποιος, λοιπόν, έπρεπε να κάνει τη δουλειά του Χριστοδουλόπουλου. Να γίνει ο game changer του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης 'έριξε' την προειδοποιητική βολή στην ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος έπαιξε το 'πιάσε με αν μπορείς' με τους παίκτες της ΑΕΚ.

Πήρε όλο το παιχνίδι πάνω του. Αφήστε το τρομερής έμπνευσης και δυσκολίας γκολ -σαν σε στημένη φάση- που πέτυχε. Η συνολική του εικόνα είναι αυτή που μένει. Είχε αποφασίσει να 'κουβαλήσει' στις πλάτες του τον Ολυμπιακό με ποδοσφαιρικό θράσος. Από αυτό που του περισσεύει και καημό είχαν να το δουν πέρυσι οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Ο εφετινός Φορτούνης είναι διαφορετικός. Η έλευση του Χριστοδουλόπουλου τον έβαλε σε ανταγωνισμό με τον ίδιο του τον εαυτό. Σαν να βρήκε το χαμένο κίνητρο που τον είχε φέρει σε αμφισβήτηση τις προηγούμενες σεζόν. Λες και ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε το 'κουμπί' του για να επιστρέψει ο παλιός καλός Φορτούνης.

Εκτέλεση σε πρώτο χρόνο

Βάλτε στην άκρη τις ξεχωριστές προπονήσεις και όλα αυτά τα σούπερ ντούπερ που έχετε διαβάσει κατά καιρούς για τον Φορτούνη και την εφετινή του προετοιμασία. Η εμφάνιση που κάνει στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι απόρροια προετοιμασίας, αλλά ηγετικών χαρακτηριστικών.

Τα τρεξίματα που βγάζει και οι αντιδράσεις του σε πρώτο χρόνο σε κάθε επίθεση του Ολυμπιακού είναι ικανές να 'σκοτώσουν' τον αντίπαλο. Σε πρώτο χρόνο εκτέλεσης ήταν και το καταπληκτικό γκολ που βάζει, θυμίζει τρόπο τελειώματος με αυτό του Οφόε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Εκτέλεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάρε να 'χεις, που λέμε.

Το τελείωμα βγάζει ποδοσφαιρική ποιότητα. Σαν αυτή που έχει ο Χριστοδουλόπουλος. Ακόμα και ο πανηγυρισμός είναι ίδιος. "Εγώ σας γ@μάω" σε σύγκριση με το κάποτε "σας γ@μάω με το μαλλί" του Χριστοδουλόπουλου. Όλα βγαλμένα από τον περσινό Λάζαρο που 'σκότωσε' την τωρινή του ομάδα.

Έφυγε σαν νικητής

Πέρυσι, όμως, ο Χριστοδουλόπουλος έφτανε για να γυρίσει το ματς και η ΑΕΚ να πάρει μία επική νίκη. Φέτος με τον Λάζαρο 'εκτός' γηπέδου και τον Φετφατζίδη να αποδεικνύει πως δεν έχει τα τελειώματα σέντερ φορ αν και μπορεί να βάλει το απίθανο, ο Φορτούνης δεν ήταν αρκετός για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το ΟΑΚΑ και να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που έχει με την ΑΕΚ.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το ταμείο στο τέλος της βραδιάς ήταν θετικό για τον Ολυμπιακό. Πολλά κλικ παραπάνω από την εικόνα στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι. Και σε αυτό δεν έπαιξε ρόλο μόνο ο Φορτούνης, αλλά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στέρησε από την ΑΕΚ την ευκαιρία να έχει έναν άνθρωπο που θα άλλαζε τη ροή του αγώνα. Από αυτούς που έχουν μπόλικους εφέτος οι 'ερυθρόλευκοι'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK