Ο βίος και η πολιτεία του Μποζίνοφ που "έπαιξε" για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Βαλερί Μποζίνοφ φλέρταρε, ή μάλλον θα ήθελε να φλερτάρει, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όμως τελικά από ότι φαίνεται καταλήγει στο κυπριακό πρωτάθλημα και στην Ανόρθωση. Μία... ευτυχής εξέλιξη για τους αιωνίους.

Russia's Sergei Ignashevich, right, fights for the ball with Bulgaria's Valeri Bojinov, during their international friendly soccer match in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Aug. 11, 2010. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)
Valeri Bojinov AP IMAGES

Αποτέλεσε δίχως αμφιβολία έναv ποδοσφαιριστή που στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν έτοιμος για μεγάλα πράματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έπαιξε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όμως ο άστατος χαρακτήρας του, τον έχει καταστήσει ως ένα πραγματικό γυρολόγο των γηπέδων.

Ο Βαλερί Μποζίνοφ που πριν από μερικά χρόνια θα είχε στα πόδια του αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγωνιστεί στην Superleague, τώρα κάθε άλλο παρά συγκίνησε τους "αιώνιους".

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του "έπαιξε" για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά και για την Ανόρθωση. Υπήρξε, όντως, μεγάλος ποδοσφαιριστής, όμως από τη μία ο ΟΣΦΠ θα ψάξει κάτι καλύτερο και όχι ένα ποδοσφαιριστή που έμεινε στα αζήτητα και αποδεσμεύτηκε από την Λωζάνη. Από την άλλη τον Παναθηναϊκό δεν τον φτάνουν οι διοικητικές φουρτούνες δεν θα ήθελε προφανώς να έχει και επιπλέον φουρτούνες στα αποδυτήρια.

Πολλοί θα αναρωτιέστε πως αυτός ο παικταράς δεν είναι ψηλά στις προτιμήσεις.

Με το συμβόλαιο του Μποζίνοφ να λήγει, η Παρτιζάν ήθελε να τον ξεφορτωθεί με όφελος. Το πέρασμα του από τη Σερβία δεν το λες αποτυχία, όμως ο Μποζίνοφ δεν ακολούθησε την αποστολή στην Κύπρο για προετοιμασία. Η ομάδα από το Βελιγράδι δεν ήθελε με τίποτα να τον κρατήσει και έψαχνε ομάδα να τον πουλήσει. Υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις από πολλούς συλλόγους, όμως στο τέλος έμεινε ελεύθερος, χαρίζοντας κάποια ποσά που είχε να παίρνει για να πάει στην Κίνα, σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Είχε επίσης ρήξη με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας. Αν και ήταν πρώτος σκόρερ στη Σερβία, ο Μποζίνοφ δεν πήρε κλήση, κάτι που έφερε και την οργισμένη αντίδραση του, με τον παίκτη και τον προπονητή του να ανταλλάζουν κατηγορίες μέσω των media. Όπως είπαμε δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας και αν δεν πας με τα νερά του, δεν θα συμβιβαστεί. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε ούτε ο Ουζουνίδης, αλλά ούτε και ο Όσκαρ Γκαρθία.

Στην Κίνα πήγε τον Φλεβάρη για να αποχωρήσει τον Ιούνιο, λαμβάνοντας "χοντρή" αποζημίωση, τις τέσσερις από τις πέντε δόσεις που έμεναν από το συμβόλαιο του. Η ομάδα του, βλέποντας πως ο Βούλγαρος δεν απέδιδε αυτά που θα ήθελαν και τη δυσκολία να προσαρμοστεί, ήθελε να τον αποδεσμεύσει για να πάρει άγνωστο παίκτη από την Σκανδιναβία.

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Λωζάνης έκανε το «μπαμ» κάνοντας κάτοικο Ελβετίας τον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή με προϋπηρεσία σε Αγγλία και Ιταλία. Η Λωζάνη ήταν ο 13ος σταθμός στην καριέρα του Μποζίνοφ, μόνο που εκεί έμεινε για τρεις μήνες μόνο. Σε 9 παιχνίδια κάθε άλλο παρά "Μπόζιγκολ" αποδείχθηκε μιας και μέτρησε 1 ασίστ και 1 γκολ, στο Κύπελλο με ομάδα κατώτερης κατηγορίας.

Μάλιστα ιστοσελίδες από την Ελβετία χαρακτήρισαν τη μεταγραφή του στη Λωζάνη ως παταγώδη αποτυχία.

Πέρα από το γεγονός πως οι αγωνιστικές του πτήσεις κάθε άλλο παρά υψηλές ήταν, στο ντέρμπι με την Σιόν ο Μποζίνοφ αντικαταστάθηκε από τον Σελεστίνι, κάτι που δεν του άρεσε, με εμφανή τη δυσαρέσκεια του. Στην πορεία ζήτησε να αποδεσμευτεί, αίτημα που έγινε με χαρά αποδεκτό από τους ιθύνοντες της ελβετικής ομάδας, μιας και ο ποδοσφαιριστής ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών τους.

Μετά την αποδέσμευση του από την Λωζάνη ο Μποζίνοφ ήθελε να προπονείται με τη Λέφσκι. Αν και ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο Σπας Ρούσεφ, δεν του επετράπη από τον προπονητή, μιας και ο Ιταλός Ντέλιο Ρόσι, ήθελε η ομάδα του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και δεν ήθελε να διαταράξει την αυτοσυγκέντρωση των παικτών του.

Η προσωπική ζωή του Μποζίνοφ είναι ιδιαίτερα άστατη. Έχει δύο παιδιά από διαφορετικές συζύγους ενώ τώρα είναι μαζί με τη Σέρβα Μπιλιάνα Ντόλε, η οποία φημολογείται πως εγκυμονεί το τρίτο παιδί του. Η πρώην σύζυγος του, η τραγουδίστρια Αλίσια, κατηγόρησε τον Μποζίνοφ το 2011 πως είναι εθισμένος στην κοκαΐνη, κατηγορίες που όμως για καλή τύχη του ίδιου και της καριέρας του δεν αποδείχθηκαν.

Μάλιστα η τωρινή σύντροφος του, όπως αναφέρουν τα media, προηγουμένως ήταν στο πλευρό του Νίκι Μιχαήλοφ που τώρα αγωνίζεται στην κυπριακή Ομόνοια, ενώ η σύντροφος του Μιχαήλοφ ήταν η πρώην σύζυγος του Μποζίνοφ, με την οποία έχουν κάνει ένα παιδί! Mύλος!

News 24/7

24MEDIA NETWORK