Ο Ζιλέ είπε τη... μισή (πικρή) αλήθεια (του) για την κατάσταση που βίωσε στον Ολυμπιακό

Πλήρωσε ο Βέλγος χαφ τη φυγή του Χάσι κι αν ναι, πόσο; Διότι οι... αριθμοί δεν επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
gillet tsosits EUROKINISSI

Παραγκωνίστηκε ή όχι ο Γκιγιόμ Ζιλέ στον Ολυμπιακό με... άνωθεν εντολή;

Μιλώντας σε βελγικά μέσα για τη σύντομη θητεία του στον Πειραιά, ο 34χρονος μέσος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως " από αγωνιστικής πλευράς ήταν μία από τις πιο δύσκολες σεζόν της καριέρας μου. Ήμουν συχνά στον πάγκο για εξωαγωνιστικούς λόγους, ήταν πραγματικά περίεργο και με τους υπόλοιπους Βέλγους γελούσαμε γι' αυτό. Λέγαμε ότι μετά τον Ολυμπιακό θα πρέπει να βρούμε κάπου αλλού ν' απολαύσουμε το ποδόσφαιρο".

Τι ίσχυε όμως στη μία και μοναδική σεζόν του στην ελληνική ομάδα; Διότι ναι μεν ο Ζιλέ ήρθε ως επιλογή του Μπέσνικ Χάσι που τον ήξερε από την Άντερλεχτ, αλλά έπαιζε τόσο επί Λεμονή όσο και επί Γκαρθία. Όχι με την ίδια συχνότητα, αλλά έπαιζε.

Συνολικά ο βετεράνος Βέλγος μέτρησε 28 συμμετοχές και 2 γκολ με τα ερυθρόλευκα, οι 16 εξ αυτών μάλιστα 90λεπτες, δίχως να καταφέρει να επιβεβαιώσει τα καλά στοιχεία που τον συνόδευαν στην καριέρα του. Η τελευταία παρουσία του ήταν στις 11 Μαρτίου, στο 4-0 επί του Πλατανιά στα Χανιά, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 76'. Έκτοτε και μόνο δεδομένου μάλιστα ότι ο τίτλος είχε επί της ουσίας χαθεί, έμεινε εκτός προπονητικών επιλογών. Ως εκείνο το χρονικό σημείο ήταν παρών στα ντέρμπι με την ΑΕΚ, αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, χρησιμοποιήθηκε στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα!

Αυτό που του αναγνωρίζεται είναι ο τρόπος που δέχθηκε ν' αποχωρήσει. Δίχως να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, αντιλαμβανόμενος πως το συμφέρει να πάει κάπου αλλού. Όπως και πήγε, στη Λανς με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, το οποίο θ' ανανεωθεί αυτομάτως εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK