Οι ποινές για τους παίκτες που λένε όχι στην Εθνική

Μέχρι 10 έτη τιμωρία από την Εθνική, μέχρι 12 μήνες τιμωρία από πρωτάθλημα και Κύπελλο για όσους αρνηθούν το εθνικό καθήκον. Ποια "παραθυράκια" υπάρχουν και γιατί αναμένεται...χάος.

Οι ποινές για τους παίκτες που λένε όχι στην Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι παίκτες βρίσκονται ως συνήθως στη... μέση όταν διαφωνούν οι φορείς του αθλήματος και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται με την παράλληλη διεξαγωγή αγώνων της EuroLeague και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αθλητικός νόμος, άλλωστε, είναι ξεκάθαρος ως προς τη συμμετοχή αθλητών στις εθνικές ομάδες: Το άρθρο 9 αναφέρει: "Η συμμετοχή στις εθνικές ομάδες των οικείων ομοσπονδιών αποτελεί ύψιστη υποχρέωση των αθλητών. Αθλητής που αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικεία εθνική ομάδα για λόγους άλλους εκτός από ιατρικούς τιμωρείται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ειδικό κανονισμό της με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της οικείας ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες, η οποία δεν αναστέλλεται για κανένα λόγο. Αθλητής που τιμωρείται για παράβαση της διάταξης της παρούσας παραγράφου παύει να δικαιούται τις κάθε είδους παροχές της ομοσπονδίας, όπως επίσης και τις κάθε είδους παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος".

Πώς μεταφράζεται αυτό; Οτι οι αθλητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στην EuroLeague, αλλά κινδυνεύουν με τιμωρία στην Stoiximan.gr Basket League και το Κύπελλο. Και φυσικά αν κληθούν και δεν αγωνιστούν, θα μείνουν και εκτός Εθνικής ομάδας.

Βέβαια μπορεί να αποφευχθεί με συννενόηση το όποιο πρόβλημα με την μη κλήση των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Εθνική, ώστε να μην υπάρχει άρνηση, αλλά και πάλι είναι ξεκάθαρο ότι αυτή δεν είναι λύση. Ούτε φυσικά μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι είναι τραυματίας, αφού την ίδια μέρα θα παίζει αγώνα στην EuroLeague.

Ν.Ν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK