Οι πρώτες 11άδες του Στανόγιεβιτς

Ο ΠΑΟΚ δίνει στις 4/7 το πρώτο του φιλικό παιχνίδι για την σεζόν 2017/18 και ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς έδειξε την παραμονή της αναμέτρησης με την Τούμπιζε τις αρχικές του σκέψεις για το 4-4-2 πάνω στο οποίο θα στηριχθεί. Το δίδυμο Πρίγιοβιτς - Αθανασιάδη, η μετατόπιση των Μπίσεσβαρ, Πέλκα, η δουλειά των ακραίων μπακ και ο ρόλος των εσωτερικών μέσων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεξάντερ Στανόγεβιτς είχε, από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, προϊδεάσει τους πάντες ότι το 4-4-2 είναι ο σχηματισμός τον οποίο “αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται” όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Και πάνω σε αυτό άρχισε να δουλεύει.

Το απόγευμα της Τρίτης 4/7, στις 19:00 ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του φιλικό με αντίπαλο την Τούμπιζε (η οποία προβιβάστηκε στην Β’ Βελγίου) και το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς “παρουσίασε” δυο ενδεκάδες οι οποίες έπαιξαν αντίπαλες σε δυο ημίχρονα των 15 λεπτών το καθένα.

Οι πρώτες 11άδες του Στανόγιεβιτς
Οι πρώτες 11άδες του Στανόγιεβιτς

Οι πρώτες σκέψεις που προκύπτουν αφορούν τα “δίδυμα” που προέκυψαν από αυτές τις δυο ενδεκάδες, που είναι μεν ενδεικτικές αλλά φανερώνουν έναν αρχικό τρόπο σκέψης. Στους εσωτερικούς μέσους, ο Σέρβος τεχνικός τοποθέτησε στη μια τα δυο “6άρια” (Κάτσε και Κάνιας) και στην άλλη τα δυο “8άρια” (Τσίμιροτ και Σάχοφ).

Στην επίθεση, η παρουσία τριών επιθετικών κορυφής (Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης, Κουλούρης) και ενός περιφερειακού επιθετικού (Ζάιρο) έκανε τον Στανόγιεβιτς να τοποθετήσει μαζί του Αθανασιάδη και Πρίγιοβιτς, με τον Σέρβο να είναι εκείνος που πολλές φορές έβγαινε πρώτος στη μπάλα, έξω από την περιοχή. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής, οι Μπίσεσβαρ και Πέλκας τοποθετήθηκαν στο αριστερό άκρο, θέση την οποία βρέθηκαν αρκετές φορές και πέρυσι, στο 4-2-3-1 του Βλάνταν Ίβιτς.

Όλα αυτά βέβαια στη θεωρεία της Δευτέρας, καθώς τα πρώτα δείγματα γραφής θα τα δούμε αρχικά στο φιλικό με την Τούμπιζε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK