Ολυμπιακός και Μεταγραφές

Ολυμπιακός και Μεταγραφές
Αφορμή για να γράψω αυτό το γράμμα αποτέλεσε - τι άλλο ; - η τεράστια μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού . Τα λόγια περιτεύουν όταν μιλάμε για έναν τέτοιο παίκτη αναγνωρισμένης αξίας και ποδοσφαιρικής κλάσης. Όλη αυτή η παραφιλολογία περί 5μηνης απουσίας δεν νομίζω ότι ευσταθεί διότι είναι σαν να πιστεύουμε ότι ένας ηλεκτρολόγος - το επάγγελμα διαλέχθηκε πραγματικά τυχαία - έχει ξεχάσει πως να συνδέει πρίζες αν για κάποιο λόγο αναγκαστεί να αποσυρθεί από τη δουλειά του για 5 μήνες. Ο Ριβάλντο είναι μεγάλος παίκτης και θα το αποδείξει . Το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να τον βοηθήσει και να βοηθηθεί.

Λοξοκοιτώντας στο παρελθόν, παρατήρησα ότι ο Ολυμπιακός - και για να είμαστε απόλυτα σωστοί ο Κόκκαλης - έκανε κάποιες μεταγραφές παικτών αξίας ενώ δεν υπήρχε λόγος να το κάνει . Ας θυμηθούμε : Ιεκινί , Ζάχοβιτς, Καρεμπέ, Ζιοβάνι έναντι Πάολο Σοόυζα (και πολύ μας!!!!). Κατάφερε να πείσει αστεράτους παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην Ψαροκώσταινα πάντα βέβαια με το αζημίωτο . Οι δύο πρώτοι δεν πιάσανε ενώ οι άλλοι δύο όπως το βλέπει κανείς . Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να ταρακουνήσει με αυτό το τρόπο τα εθνικά ποδοσφαιρικά ύδατα (τα οποία είναι πολύ θολά παρεπιμπτόντως). Ως αποτέλεσμα αυτού 7 πρωταθλήματα και κάτι ψιλά σε κύπελλα . Μπορεί να μην κατέκτησαν τα πρωταθλήματα οι αστεράτοι παίκτες αλλά παίκτες σαν τον Γιαννακόπουλο και τον Τζόρτζεβιτς , σημασία έχει όμως ότι ο Ολυμπιακός (τουλάχιστον για Ελλάδα) δείχνει να το κυνηγάει . Εγώ προσωπικά χαίρομαι διότι βλέπω ότι σιγά-σιγά το Ελληνικό πρωτάθλημα αποκτα την δυνατότητα να στεγάζει τέτοιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Οι παίκτες του championship manager πιστεύω ότι θα με νιώθουν καλύτερα αφού η μετάβαση από το CM4 στο CM4 season ' 03\' 04 αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή στην ελληνική μεταγραφική πραγματικότητα.

Επειδή όμως ποτέ δεν έκρυψα τα πράσινα μου αισθήματα δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ "πόθεν εσχες κ.Κόκκαλη"; Αν και δεν πολυπιστεύω τα ποσά που διαρρέουν στις εφημερίδες, η τιμή του Ριβάλντο ήταν "αλμυρούτσικη". Αν δεν κάνω λάθος η ΠΑΕ ΟΣΦΠ χρωστά στο Δημόσιο κάπου 22 εκατ. ευρώ . Από την άλλη οι επιχειρήσεις του Κόκκαλη δεν περνάνε και την καλύτερη τους φάση. Την ΙΝΤΡΑΚΟΜ ακούγεται ότι εκτός απροόπτου θα την αγοράσουν οι Αμερικανοί, το ΞΥΣΤΟ - το ποιο;;;;;;είπε κανείς ΞΥΣΤΟ;;;- το Στοίχημα πάει πολύ καλά αλλά η δήμευση από την πλευρά του κράτους είναι δεδομένη (πολλοί φόροι) . Αν συνδέσεις σε όλα αυτά ότι άλλαξε και η διακυβέρνηση της χώρας δεν νομίζω ότι είναι καιρός για τον Κόκκαλη να αρχίσει τις σπατάλες δεξιά και αριστερά . Πάντως αν και οι υποψίες μου είναι υπερβολικές ο Ριβάλντο θα φέρει κάποιο κόσμο στα γήπεδα (μην περιμένουμε να ξαναδούμε κερκίδες με οικογένειες αν δεν απομακρυνθούν εκείνοι που πρέπει να απομακρυνθούν). Με Μίτου και Γκαλίνοβιτς και με Σειταρίδη, Νικοπολίδη, Μπασινά να σου φεύγουν δεν ενδυναμώνεις , αποδυναμώνεις . Η περίπτωση του Ριβάλντο να τους γίνει μάθημα αν και έχουν δείξει σημάδια γραφής άπειρες φορές στο παρελθόν .

Είθε η αστρονομική επιτυχία της Εθνικής μας να μας αξιώσει να καλυτερέψουμε το Ελληνικό πρωτάθλημα . Κινήσεις σαν αυτές του Ριβάλντο βοηθάνε . Ότι χρώμα γυαλιά και να φοράμε αξίζει τουλάχιστον να μην χλευάζουμε τέτοιες μεταγράφες. Είναι κρίμα για τον ίδιο τον Ριβάλντο.

Μετά τιμής , ένας αναγνώστης του καλύτερου αθλητικού site της Ελλάδος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK