Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε: Και στο μπάτζετ την κοιτάει (σχεδόν) στα μάτια

Η διαφορά στους προϋπολογισμούς των δύο μεγάλων μονομάχων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Υπάρχει, είναι δεδομένη αλλά ταυτόχρονα δεν κινείται σε...υψηλά επίπεδα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Mετά την οριστικοποίηση του ζευγαριού του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας άρχισε να γίνεται πολύς λόγος για τη διαφορά που έχουν τα μπάτζετ των δύο ομάδων.

Στην πραγματικότητα βέβαια η διαφορά δεν είναι και τόσο...χαώδης όσο παρουσιάζεται. Ο Παναθηναϊκός εφέτος ξόδεψε για τα ελληνικά δεδομένα αρκετά χρήματα για να επανδρώσει το ρόστερ του και έβγαλε από τα ταμεία του ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο των 10-11 εκ ευρώ.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και την πολύ υψηλή εφορία (40%) την οποία πληρώνει αποκλειστικά η ομάδα (όπως κάνει άλλωστε και ο Ολυμπιακός) το κόστος πηγαίνει πολύ πιο ψηλά. Μόνο για τον Καλάθη άλλωστε ο Παναθηναϊκός δίνει (μαζί με την εφορία) περισσότερα από 3κ!

Η Φενέρμπαχτσε από την πλευρά της έχει πράγματι πιο υψηλό προϋπολογισμό (κάπου στα 20εκ) αλλά την ίδια ώρα πληρώνει πολύ λιγότερα χρήματα στην εφορία αφού στην Τουρκία οι συντελεστές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ετσι λοιπόν οι δύο ομάδες στο τέλος της ημέρας φαίνεται ότι έχουν κάνει γενναίες επενδύσεις στο έμψυχο υλικό τους, άσχετα αν οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει και σε υπερκοστολογήσεις (3κ εκ μόνο για κάθε χρόνο συμβόλαιο στον Βέσελι!).

Οι ελληνικές ομάδες πάντως, στο παράδειγμά μας ο Παναθηναϊκός, εξακολουθούν, παρά τον εξορθολογισμό στα χρόνια του μνημονίου, να ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε μία διοργάνωση όπως η Ευρωλίγκα που ακόμα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στους συλλόγους ικανοποιητικό μέρος των εξόδων τους.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK