Παρωδία

Παρωδία
Με αφορμή την ανάρτηση πανό στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναικός-Μάλαγα, που διεξήχθη στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, με τίτλο"Όποιος βάλει την υπογραφή του για το Ελληνικό θα τον θεωρούμε προδότη", θα ήθελα να προσεγγίσω το θέμα με μία δόση νηφαλιότητας.

Κατα πρώτοις, η δήλωση αυτή, από όποιους και άν προήλθε, στερείται στοιχειώδους δικαιολόγησης και δέν είναι δυνατόν να θεωρείται επίσημη θέση των πράσινων φιλάθλων. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις σχετικά με το γηπεδικό του τριφυλλιού, απόφαση βέβαια δέν επάρθη, όμως είναι προφανής η πρόθεση των διοικούντων για το Γουδί.

Η αντιπρόταση λέγεται Ελληνικό(κυρίως υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση). Επομένως, έχουμε να κάνουμε με μία καταρχήν ασυμφωνία των δύο πλευρών.Είμαι της γνώμης οτι και οι δύο προτάσεις επιδέχονται συζήτησης και παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το Γουδί είναι η λύση που θα ενώσει τα αθλητικά τμήματα του Παναθηναικού και θα αποτελέσει μία "πράσινη γωνιά' κοντά στο κέντρο της πόλης και στο προηγούμενο γήπεδο, με πρόσβαση μέσω μετρό. Τα λειτουργικά προβλήματα είναι η έλλειψη επαρκούς χώρου για στάθμευση, η πυκνοκατοίκηση της περιοχής και η απροθυμία των κατοίκων της μπροστά στο ενδεχόμενο ανέγερσης γηπέδου.

Το Ελληνικό είναι μία τεράστια έκταση, ικανή να στεγάσει κάθε ανάγκη εμπορικής εκμετάλλευσης από την ΠΑΕ, με πρόσβαση μέσω ΤΡΑΜ και άφθονο χώρο στάθμευσης ΙΧ. Απο την άλλη,βρίσκεται κοντά σε "ερυθρόλευκες περιοχές", στα νότια προάστια,σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο του Ολυμπιακού, και χωρίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα από τα υπόλοιπα δύο.

Προφανώς, η πιό "οπαδική" λύση είναι το Γουδί και γιάυτό το θέλει και ο Παναθηναικός. Όμως,η πιό βολική και εμπορική είναι το Ελληνικό. Και οι δύο λύσεις "παίζουν", ας μή γελιόμαστε. Δεν μπορεί ο Παναθηναικός δικτατορικά να πεί "Γουδί ή τίποτα". Η κυβέρνηση, από την άλλη, μπορεί να πεί "Ελληνικό ή τίποτα".

Γι'αυτό,εμείς οι φίλαθλοι του τριφυλλιού,ας είμαστε ρεαλιστές και ας αφήσουμε τους οπαδισμούς στην άκρη. Δέ θα φταίει η διοίκηση εάν επιλεγεί το Ελληνικό. Κανείς δέν έχει το δικαίωμα να στήσει στον τοίχο κανέναν, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Θέλουμε Γουδί, άν το πάρουμε καλώς, μήν καταντήσουμε όμως το θέμα παρωδία διότι σά φίλαθλοι του Παναθηναικού έχουμε την υποχρέωση να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι, όχι μικροπρεπείς και κακεντρεχείς.

Με εκτίμηση,
Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK