Πολιτική, Μπάσκετ και Eπιλογές

Πολιτική, Μπάσκετ και Eπιλογές
Οι πολιτικές επιλογές συνδέονται στην χώρα μας πολλές φορές με την αγωνιστική κατάσταση μιας ομάδας. Το πρόβλημα διογκώνεται όταν μιλάμε για την Εθνική μας ομάδα.

Εάν δεν το έχετε αντιληφθεί υποβόσκει μια low profile contra ανάμεσα στον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ανεπίσημα, βέβαια, και χωρίς να βλέπει να φώτα της δημοσιότητας. Αιτία; Η επιλογή του «ξανθού» να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, δήλωσε πρόσφατα στον «Φίλαθλο» ότι «εγώ δεν έχω πρόβλημα, άλλωστε δική μου επιλογή ήταν ο Γιάννης. Ομως δεν είμαι συνταγματολόγος και εάν κάτσει στον πάγκο της εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποφανθούν άλλοι». Την ίδια ώρα ο ... αυριανός βουλευτής - για να μην ξεχνιόμαστε – λέει ότι δεν θέλει δραχμή και ότι θα συνεχίσει κανονικά το έργο του σαν... εθελοντής. Μάλιστα!

Παράλληλα φουντώνει η φημολογία ότι ο κ. Βασιλακόπουλος ψάχνει τη διάδοχη κατάσταση και ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τους Πεδουλάκη και Κακιούση.
Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, άρα μέχρι τότε υπομονή...

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης επέλεξε τους 24 που θα πάρει στην προετοιμασία και από τους οποίους θα καταλήξει στην τελική δωδεκάδα.

Γιατί έχουμε μέσα μας το μικρόβιο του προπονητή, όπως όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι θα επιχειρήσουμε να γίνουμε για λίγο εκλέκτορες. Πάμε να τους δούμε ανά θέση και να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στη δική μας δωδεκάδα. Πιστεύουμε ότι η Εθνική ομάδα που θα διεκδικήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο θα πρέπει να είναι ένα κράμα παλιών με νέων και επιτέλους να υπάρξει ένα ρίσκο στις επιλογές. Βέβαια υπό προϋποθέσεις αρκετοί από τους παρακάτω μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις όπως ο Αλβέρτης ή ο Φώτσης.

Γκαρντ: Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Ζήσης, Χατζηβρέττας, Χατζής, Παπαμακάριος, Βασιλειάδης, Σιγάλας, Χαρίσης, Λιαδέλης

Εάν θεωρήσουμε ότι θα επιλεγούν τρεις πλέι μέικερ, ο ένας θα είναι σίγουρα ο Διαμαντίδης. Με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ο Σπανούλης έχει αβαντάζ, έναντι των άλλων. Χαρίσης, Παπαλουκάς και Ζήσης θα παλέψουν να μπουν στο ρόστερ, με τους δύο πρώτους να έχουν προβάδισμα. Για τον παίκτη της ΑΕΚ ο Ιωαννίδης το έχει τονίσει αρκετές φορές ότι τον θέλει ως πλέι μέικερ και όχι σούτινγκ γκαρντ.

Προσωπική επιλογή: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Ζήσης
Στους σούτινγκ γκαρντ Χατζηβρέττας, Σιγάλας δείχνουν αμετακίνητοι από τον Ιωαννίδη. Ομως για τον Σιγάλα έχω μία μικρή ένσταση. Σίγουρα είναι ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής, γνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσφορά του, αλλά το μπάσκετ έχει αλλάξει. Το μεγάλο του όπλο που είναι η προσωπική άμυνα, δεν είναι και τόσο σημαντικό πλέον, αφού οι συνδυασμένες άμυνες κάνουν αποτελεσματικότερη δουλειά...
Ισως πρέπει να αλλάξει η Εθνική, να ανανεωθεί και ίσως έχουν δίκιο αρκετοί που λένε ότι με καλύτερο παίκτη τον «Ράμπο» η ομάδα δεν μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Σε αυτούς θα προσθέταμε και τον Χατζή που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να γυρίσει ένα ματς μόνος του. Επίσης κάνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του και σίγουρα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα εάν βρεθεί για πολλή ώρα στον πάγκο...

Προσωπική επιλογή: Χατζηβρέττας, Χατζής Σμόλ Φόργουορντ: Αλβέρτης, Παπανικολάου, Ταπούτος, Διαμαντόπουλος, Κόμματος, Κακιούζης, Φώτσης

Στη θέση αυτή ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους – δικαιότατα- είναι οι Αλβέρτης (που μπορεί να καλύψει τρεις θέσεις) Φώτσης (με εντυπωσιακή χρονιά στη Ρεάλ). Προσθέτουμε και τον Κόμματο και κλείνουμε.
Προσωπική επιλογή: Αλβέρτης, Φώτσης, Κόμματος
Πάουερ Φόργουορντ - Σέντερ: Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Ρεντζιάς, Τσακαλίδης, Ντικούδης, Σχορτσιανίτης

Κλείνουμε την δωδεκάδα με τους ψηλούς. Για τέσσερις θέσεις που απομένουν θα παίρναμε τους Τσακαλίδη, Ντικούδη, Σχορτσιανίτη και έναν εκ των Ρεντζιά και Παπαδόπουλο.

Προσωπική επιλογή: Τσακαλίδης, Ντικούδης, Σχορτσιανίτης, Ρεντζιάς.

Είμαι σίγουρος ότι εάν ζητάγαμε από πέντε φίλους του μπάσκετ να πουν την δωδεκάδα που θα θέλανε θα μας έλεγαν πέντε διαφορετικές. Αυτό σημαίνει ότι η δική μας δεν είναι και η δικαιότερη, ούτε η καλύτερη που θα μπορούσε να εμφανιστεί. Πάντα οι προπονητές – θέλουμε να πιστεύουμε – γνωρίζουν καλύτερα.

ΥΓ1: Γιατί ορισμένες εφημερίδες «κράζουν» τον Ιωαννίδη που τριγυρνά στα δελτία ειδήσεων και όχι στα κλειστά του μπάσκετ για να δει κανέναν παίκτη; Επίσης σχολιάζουν ότι ο κόουτς παλιότερα τα έχωνε στους πολιτικούς που βόλταραν σαν τηλεοπτικοί «μαϊντανοί» σε όλους τους σταθμούς, την ώρα που κάνει το ίδιο. Μέχρι και επίσκεψη σε αθλητική εφημερίδα έκανε...

ΥΓ2: Εάν πάμε σε άλλη λύση – εάν αποχωρήσει ο Ιωαννίδης – μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν τον Γιαννάκη; Α, ξέχασα, εκείνος έβγαλε την Εθνική τέταρτη στον κόσμο και την Ευρώπη και θεωρήθηκε ότι δεν μπορούσε μαζί του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει το άλμα προς τα μετάλλια…


News 24/7

24MEDIA NETWORK