Πόσους και ποιους "έφαγε" ο Δέλλας για να αναλάβει τον Παναιτωλικό

Aν και δεν άρχισε ως φαβορί την κούρσα, ο Τραϊανός Δέλλας έκανε σκόνη τους ανταγωνιστές-συναδέλφους του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού διαδεχόμενος του Μάκη Χάβου.

Πόσους και ποιους "έφαγε" ο Δέλλας για να αναλάβει τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά τέσσερις προπονητές "έφαγε" στη γωνία ο Τραϊανός Δέλλας στην κούρσα για την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού.

Παρά το γεγονός ότι άρχισε τον αγώνα ως το απόλυτο αουτσάιντερ, ο "Κολοσσός" όχι μόνο πήρε τη δουλειά αλλά το έκανε νικώντας ηχηρά ονόματα του χώρου του και με μεγαλύτερη εμπειρία απ' αυτόν.

Πρώτος στόχος για τον Μάκη Μπελεβώνη και των ανθρώπων του ήταν να προσληφθεί Ελληνας τεχνικός, γι' αυτό και βολιδοσκοποήθηκαν οι προθέσεις των Ακη Μάντζιου, που έτσι και αλλιώς δεν έχει ομάδα, και του Νίκου Παπαδόπουλου που εργάζεται (κάτω από πολλά προβλήματα) στον ιστορικό ΟΦΗ.

Ο δεύτερος, λόγω ακριβώς της σχέσης του με τους Κρητικούς, βγήκε πρώτος από την κούρσα. Ο Μάντζιος παρέμεινε αλλά είχε να αντιμετωπίσει πλέον και δύο Πορτογάλους συναδέλφους του (είναι άλλωστε γνωστή η αδυναμία του Μπελεβώνη στην πορτογαλική αγορά).

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Δέλλας. Αν και εκκίνησε τελευταίος, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ ανέβηκε εύκολα τις θέσεις, πέρασε τα κρας-τεστ και πήρε τη δουλειά περίπου 15 μήνες μετά την απόλυσή του από τον Ατρόμητο (που προήλθε μετά από ήττα από τον... Παναιτωλικό).

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK