Προβληματισμός

Προβληματισμός
O Σόλιντ δείχνει να απομακρύνεται από τον Παναθηναικό και το πρόβλημα του προπονητή γίνεται πιο σύνθετο, ιδιαίτερα λόγω του χρονικού σημείου στο οποίο γίνεται η αναζήτηση. Ο Αντριάνσε δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι δύσκολο να δεχθεί να "σπάσει" το συμβόλαιο νωρίτερα.

Πάντως, είναι πρωτόγνωρη η θέληση των διοικούντων να ξοδευθούν στο θέμα αυτό προκειμένου να φέρουν ένα δυνατό όνομα στην ομάδα. Αν μάλιστα συνδυασθεί με την ικανοποιητική ως ασυνήθιστη (σε σχέση με άλλες χρονιές) μεταγραφική κινητικότητα του Ιανουαρίου, τότε βλέπουμε κάτι να αλλάζει στον Παναθηναικό.

Αυτό που δε φαίνεται να αλλάζει είναι η ποιότητα στο παιχνίδι. Τι κι αν γίναν μεταγραφές, τι κι αν έφυγε ο Σκάζνι τι κι αν διαλύθηκε η ομάδα της Ριζούπολης...το στυλ παιχνιδιού παραμένει προβληματικό.Μιλώ κυρίως για τον τρόπο ανάπτυξης και όχι για την υστέρηση σε ταχύτητα και τεχνική που είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Συνέχεια βλέπουμε πανομοιότυπες εμφανίσεις, με τον ίδιο κουραστικό και μονότονο τρόπο παιχνιδιού με τις ψηλές μπαλιές και τις αλλεπάλληλες σέντρες. Οι μεταγραφές που έγινα προμήνυαν κάτι καλύτερο όμως αυτό δεν επαληθεύτηκε και αυτό υποκρύπτει οτι η πολιτική της ομάδας είναι συγκεκριμένη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τόσα χρόνια τα ίδια πράγματα, ας βάλουν μυαλό οι υπεύθυνοι γιατί αν το Σάββατο με την Καλαμαριά πήγαν 3 χιλιάδες φίλαθλοι, σε λίγο οι παίκτες θα είναι περισσότεροι από τους οπαδούς...Δε φτάνει ο Κεντροευρωπαίος προπονητής για να αλλάξει μια παγιωμένη νοοτροπιά, ιδιαίτερα όταν αυτή αντικατοπτρίζεται σε ηγετικά πρόσωπα της ομάδας όπως ο Γκούμας, ο Μπασινάς και ο Κωνσταντίνου. Θα ήθελα να μάθουμε κάποτε ποιος διαμορφώνει αυτήν την αντιποδοσφαιρική νοοτροπία, στα αποδυτήρια ή στα γραφεία των αφεντικών.

Ας καταλάβουν οι υπεύθυνοι οτι το συμφέρον του Παναθηναικού και της τσέπης τους είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που να εμπνέει σεβασμό και ποιότητα. Τότε θα δουν και εισπράξεις και εμπορική εκμετάλλευση, αλλά και ευρωπαϊκή αναγνώριση και πρεστίζ. Μην αυταπατώνται οι φίλαθλοι οτι έχει ο Παναθηναικός πρεστίζ στην Ευρώπη,πρεστίζ έχουν η Μπαρτσελόνα,η Λίβερπουλ και η Γαλατασαραι (κι ας μας χαλάει που οι Τούρκοι έχουν γίνει υπολογίσιμοι λόγω των τεράστιων επενδύσεων στις ομάδες τους).

Ας ανοίξουν λίγο τους ορίζοντές τους και ας ξεφύγουν επιτέλους από τη μιζέρια του παρελθόντος και του παρόντος. Ας ελπίσουμε οτι το νέο γήπεδο θα βοηθήσει σε αυτό, αλλά πρωτίστως είναι θέμα ανθρώπων και όχι εγκαταστάσεων.

Ας απαντήσουν σε αυτό το καθολικό αίτημα με πράξεις, για να δούμε τον Παναθηναικό εκεί που του αξίζει.

Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK