Σκέψεις μετά το ντέρμπι

Σκέψεις μετά το ντέρμπι
Λένε ότι δεν πρέπει να κάνεις πράγματα εν’ θερμώ. Παραβαίνω αυτόν τον κανόνα και γράφω αυτή την επιστολή για τη στήλη «Εσύ το είπες» όντας (μερικώς) εν θερμώ.Οι παρατηρήσεις που έχω να κάνω με βάση την 20ετή μου εμπειρία (ως θεατής προφανώς) σε ντέρμπυ, έχοντας μόλις επιστρέψει από το γήπεδο και έχοντας παρακολουθήσει σημαντικό μέρος των αθλητικών εκπομπών συνοψίζονται στα δύο παρακάτω σημεία.

• Η δικτατορία των ΜΜΕ ζει και βασιλεύει. Και πρόκειται για ύπουλης μορφής δικτατορία, από αυτές που δεν αρκούν αγώνες στα πεζοδρόμία και στα πολυτεχνεία προκειμένου να ανατραπούν. Σε έναν αγώνα ο οποίος σημαδεύτηκε από μία άκρως παράλογη κόκκινη κάρτα και τη συνεπαγόμενη διαμόρφωση αποτελέσματος, η εικόνα που περνά προς τα έξω από τα ηλεκτρονικά (και μη) ΜΜΕ έχει να κάνει με άτοπες (όσο και κλισέ) εκφράσεις περί ολοκληρωτικής επικράτησης του Ολυμπιακού και καρδιάς του πρωταθλητή και άλλα τέτοια άτοπα (και τετριμμένα). Κλασική προσέγγιση στηριζόμενη στο πασίγνωστο φιλοσοφικό ρεύμα ¨κάνω το άσπρο-μαύρο¨ Προφανώς σκηνές με τον Γεωργάτο να σταματά σκόπιμα παναθηναϊκή επίθεση με το χέρι, τον Κωστούλα να κάνει μπλοκ που θα ζήλευε και ο Χ’αντωνίου μέσα στη περιοχή ήταν προϊόν ομαδικής παραίσθησης. Εκτός αν ο κ. Μπριάκος εξάντλησε τη φιλοσοφία του περί 100% τήρηση νόμων στην (υποτιθέμενη) πρόθεση του Κώτσιου να απωθήσει με τον αγκώνα του τον Οκκά (και όχι στο βόλλεϋ των παιχτών του Ολυμπιακού).
• Ο κος Μαλεζάνι είναι πολύ καλός (όσον αφορά την ποδοσφαιρική νοοτροπία του) για το ελληνιστάν. Παρακολουθώντας τη συνέντευξη τύπου, ανέμενα εναγωνίως ικανοποίηση του οπαδικού μου αισθήματος με κόρωνες (οι οποίες θα είχαν και βάση στη προκειμένη περίπτωση) περί σφαγής και αφαίρεσης από τον ΠΑΟ του δικαιώματος να διεκδικήσει νίκη/ισοπαλία μέσω μίας άκρως παράλογης αποβολής. Αν’ αυτού, ο Ιταλός προτίμησε μια προσέγγιση η οποία ήταν φανερά βασισμένη σε φιλοσοφία «υπάρχει και αύριο μετά το ντέρμπυ-δεν χάθηκε ο κόσμος από μία ήττα σε ματς με Ολυμπιακό-εγώ απολαμβάνω το ποδόσφαιρό και συνεχίζω να κάνω τη δουλεία μου χαμογελώντας σε μία συνέντευξη τύπου ύστερα από αγώνα-ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο». Ομολογώ πως στην αρχή απόρησα και εκνευρίστηκα. «Ποιός θα βγει να τα χώσει» αναρωτήθηκα με το αίμα μου να βράζει...Μία ήττα από τον Ολυμπιακό πληγώνει...Δεν χωνεύεται....Κάποιος πρέπει να την πληρώσει, κάποιος πρέπει να φταίει. Το ύφος και το γενικότερο ήθος το οποίο απέπνεε ο κος Μαλεζάνι με έβαλε στη θέση μου, πόσο μάλλον όταν αυτή η προσέγγιση υιοθετήθηκε ύστερα από μία αναμέτρηση η οποία αφήνει δικαιολογημένα παράπονα για την ομάδα μου. Σε ευχαριστώ allenatore για το μάθημα.

Ευχαριστώ το contra για τη φιλοξενία και όσους αφιέρωσαν χρόνο να διαβάσουν την επιστολή μου.

Στέλιος Σαμαρέλλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK