Το "στοίχημα" του Παναθηναϊκού με Ντένμον

Τον Μάρκους Ντένμον, με θητεία σε Γαλλία, Ιταλία και τρεις τουρκικές ομάδες, έκλεισε ο Παναθηναϊκός με στόχο να ενισχύσει την περιφέρειά του. Ποιος είναι ο 27χρονος Αμερικανός που είχαν επιλέξει οι Σπερς.

Το "στοίχημα" του Παναθηναϊκού με Ντένμον

Έναν παίκτη που, αν δεν είχε σπάσει το πόδι του στον πρώτο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας, ίσως να έπαιζε τώρα υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς απέκτησε ο Παναθηναϊκος.

Ο λόγος για τον Αμερικανό Μάρκους Ντένμον, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάικ Τζέιμς, ένα στοίχημα που οι "πράσινοι" ελπίζουν να κερδίσουν ποντάροντας σε ένα δεινό σκόρερ, που όμως δεν έχει δοκιμασθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Ντένμον, που αποφοίτησε από το Μιζούρι το 2012, είχε υπογράψει συμβόλαιο με την... ατυχία, αφού στο ντεμπούτο του με τη γαλλική Σαλόν, πρώτο σταθμό της επαγγελματικής καριέρας του, έσπασε το πόδι του στις 5 Οκτωβρίου 2012 και επέστρεψε μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες.

Προηγούμενα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον είχαν επιλέξει στο Νο59 του ντραφτ εκείνης της χρονιάς και τον δοκίμασαν στο Summer League. Μετά τη Σαλόν ο Ντένμον ακολούθησε πορεία γυρολόγου. Τουρκία (Τόφας), Ιταλία (Μπρίντιζι) και ξανά Τουρκία (Μπουγιουκσεχιρ) μέχρι πέρυσι που κατέληξε στην Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα.

Εκεί ήταν δεύτερος σκόρερ με 16,1 πόντους μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής σουτάροντας με 52,4% εντός πεδιάς (37,3% στα τρίποντα) και 82% στις βολές δίχως να ξεχνάει και άλλους τομείς του παιχνιδιού (4,4 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ, 1,4 κλεψίματα). Όχι και άσχημα παίζοντας όμως σε μία ομάδα από τις λεγόμενες μικρομεσαίες της τουρκικής λίγκας.

Ο Ντένμον μέχρι πριν λίγες μέρες είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά (όπως ήταν φυσικό) όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού "πάγωσε" όλες τις συζητήσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ

Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Τετάρτης (12/7) ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον παίκτη:

"ΗΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoodsανακοινώνει την απόκτηση τουΜάρκους Ντένμονγια τα δύο επόμενα χρόνια (1+1).

ΟΝτένμονγεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1990 στοΚάνσαςτωνΗΠΑ, έχει ύψος 1,91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «1».

Ξεκίνησε από το «high school» τουΜιζούριόπου είχε 28.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ το 2008 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη των σχολείων τουΚάνσας.

Στη συνέχεια μετέβη στοΚολλέγιοτουΜιζούρι, όπου και αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας 16.9 πόντους ανά παιχνίδι, όντας βασικός στα 33 από τα 34 και διαπρέποντας στα κολεγιακά Πρωταθλήματα, ανήκοντας στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη.Η συνέχεια στο Κολλέγιο τον βρήκε να «γράφει» εξίσου πολύ καλά στατιστικά με 17.7 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα.

Το 2012 επελέγη στη θέση «59» του NBA Draft από τουςΣαν Αντόνιο Σπερς.Τον Ιούλιο του 2012, οΝτένμονπέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη, για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλικήΣαλόν, ωστόσο στην πρεμιέρα της ομάδας του με τηνΒιλερμπάνστάθηκε άτυχος αφού υπέστη έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες.

Μετά από εκείνη τη χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τηνΤόφαςγια το τουρκικό Πρωτάθλημα, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στηνΙταλίακαι τηνΜπρίντιζιγια τη σεζόν 2014-15.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο παίκτης επέστρεψε στηνΤουρκίαγια να αγωνιστεί στηνΙνστανμπουλ, όπου έμεινε για άλλον ένα χρόνο (2015-16).

Τρίτη τουρκική ομάδα ήταν ηΓκαζιαντέπ, στην οποία έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-17, βοηθώντας την καταλυτικά. Συγκεκριμένα είχε 15.9 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι, με 50.7% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και 37.4% στα τρίποντα".

AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK