Στο Σίτι ήταν 21, στον... Ολυμπιακό 34άρης

Από το Αιγάλεω του Χαντζάρα ως πρωτάρης στη λίστα του Ολυμπιακού 12 χρόνια μετά. Η περίπτωση του Πολωνού γκολκίπερ Πάβελ Κιέζεκ είναι εξ αυτών που έχουν προταθεί στους Πειραιώτες.

FILE- In this file photo taken on  Sunday, Nov. 9, 2014, Porto's Vincent Aboubakar, right, from Cameroon, challenges Estoril's goalkeeper Pawel Kieszek, from Poland, during the Portuguese league soccer match between Estoril and Porto at the Antonio Coimbra da Mota stadium, in Estoril, Portugal.  Cameroons miserable World Cup was immediately shrugged off as the four-time African champion emerged as a dangerous force again late last year. Cameroons threat was epitomized by a powerful 4-1 qualifying win over Ivory Coast, which is in Cameroons group again at the final tournament. Like Drogba, Cameroons leading striker Samuel Etoo retired from internationals after the World Cup. But a new goal-scoring hero has emerged in 22-year-old Vincent Aboubakar.  (AP Photo/Francisco Seco File)
Πάβελ Κίεζεκ AP PHOTO/FRANCISCO SECO FILE

Τι κοινό έχουν ο Κουέγιαρ, ο Ρομπέρτο και ο Κιέζεκ; Προέρχονται όλοι τους από τη δεξαμενή τερματοφυλάκων του ισπανικού ποδοσφαίρου, στην οποία έχει βάλει το χέρι του ο Ολυμπιακός του αναζητώντας το Νο2. Του πρώτου η υπόθεση δεν προχώρησε, ο δεύτερος (εκτός από ακριβός) μοιάζει σχεδόν απίθανο να έρθει για δεύτερος και μένει ο τρίτος.

Η περίπτωση του 34χρονου Πολωνού αναδύθηκε στην επιφάνεια μέσα από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Diariocordoba.com.

Στο Σίτι ήταν 21, στον... Ολυμπιακό 34άρης

Αν ψάξει δε κανείς το βιογραφικό του Πολωνού, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι μία λύση απ' αυτές που σε θεωρητική καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι "ερυθρόλευκοι" για την επιλογή πίσω από τον Γιαννιώτη. Έμπειρος, ψημένος στα δύσκολα και προσιτός οικονομικά.

Ο 34χρονος Κίεζεκ έπαιζε την τελευταία 2ετία στην Κόρδοβα (β' κατηγορία) έχοντας το ρόλο του βασικού (79 ματς). Η ισπανική ομάδα κάνει προσπάθεια να τον κρατήσει, αλλά σύμφωνα με τις ισπανικές πηγές πέφτει πάνω στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα ο Κίεζεκ να "τρενάρει την απόφασή του περιμένοντας ειδοποίηση από Πειραιά.

Είναι ποδοσφαιριστής που σίγουρα γνωρίζει ο Μαρτίνς, αφού έχει περάσει από Μπράγκα, Σετούμπαλ, ακόμη και την Πόρτο (10 ματς), προτού καταλήξει στην Εστορίλ, με την οποία έπαιξε στο Europa League (συμπαίκτης του Σεμπά, δέχθηκε γκολ από τον Νάρσινχ). Ήταν επίσης βασικός στην ολλανδική Ρόντα τη σεζόν 2011-12.

Για όσους έχουν καλή ποδοσφαιρική μνήμη, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω από τον Ιανουάριο του 2006 ως τον Ιανουάριο του 2007, δανεικός από την Πολόνια Βαρσοβίας. Ήρθε 21 ετών, έπαιξε οκτώ αγώνες και στο φινάλε η οψιόν αγοράς και υπογραφής συμβολαίου τετραετούς διάρκειας δεν ενεργοποιήθηκε, αφού δεν είχε ικανοποιήσει.

Μάλιστα τα 2 από τα 8 ματς ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο δέχθηκε πέντε γκόλ (5-1) και στο δεύτερο τρία (3-2), σ' ένα ματς που το Αιγάλεω (που υποβιβάστηκε στο φινάλε της χρονιάς) είχε προηγηθεί 2-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ του Τσέζαρεκ.

Στο Σίτι ήταν 21, στον... Ολυμπιακό 34άρης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκτοτε βέβαια μεσολάβησε μια γεμάτη καριέρα για τον Πολωνό που είναι άλλος τερματοφύλακας!

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK