Τα χειρότερα έρχονται για ΚΕΔ/ΕΟΚ

Η –διπλή μάλιστα- δικαίωση των τεσσάρων διαιτητών από το ΑΣΕΑΔ για το "καπρίτσιο" της ΕΟΚ και της επιτροπής διαιτησίας (ΚΕΔ) την οποία ελέγχει, ήταν μόνο η αρχή. Όλο το παρασκήνιο που μπορεί να επιφέρει "καμπάνα" μέχρι και 500.000 στην ομοσπονδία.

Τα χειρότερα έρχονται για ΚΕΔ/ΕΟΚ
basket diaitites gontas EUROKINISSI

Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια για την Ομοσπονδία την οποία οι τέσσερις διαιτητές αναμένεται και θα… σύρουν στα πολιτικά δικαστήρια διεκδικώντας συνολικά μέχρι και 500.000 ευρώ!

Για τους Γκόντα, Φούφη, Κορομηλά και Παπαπέτρου η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι κατά πρώτο λόγο μία ηθική δικαίωση. Θυμίζουμε για τους μη γνωρίζοντες ότι οι τέσσερις διαιτητές είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών επειδή πριν ένα χρόνο η ΚΕΔ με εντολή της ΕΟΚ φυσικά τους είχε αφήσει εκτός πινάκων για τους αγώνες της Α1 επειδή σφύριζαν στο… απαγορευμένο και τότε και τώρα EuroCup της Ευρωλίγκα. Δικαιώθηκαν παράλληλα για την υπόθεση της τιμωρίας τους (!) από την ΚΕΔ επειδή συμμετείχαν στους αγώνες του EuroCup.

Η δικαίωσή τους ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη από τη στιγμή μάλιστα που το ΑΣΕΑΔ δεν είχε δεχθεί για πάνω από μία μέρα την αναβολή που είχε ζητήσει η πλευρά της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Τώρα, δε, αρχίζουν τα μεγάλα ζόρια και για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και για την ΕΟΚ που είναι εκτεθειμένες ηθικά αλλά και πρακτικά.

Η ΚΕΔ είναι υποχρεωμένη να συμπεριλάβει τους διαιτητές στις λίστες της και να τους ορίσει σε αγώνες της Α1. Μπορεί και να μην το κάνει γιατί… έτσι. Μπορεί να βρει μία δικαιολογία για να τους αφήσει ξανά εκτός. Όσο για την ΕΟΚ; Θα μπορούσε να βγάλει την ουρά της απ’ έξω (διόλου απίθανο) και να ρίξει όλο το φταίξιμο στην ΚΕΔ αν και το γνωρίζουν και οι πέτρες ότι η ΚΕΔ (ως επιτροπή που ανήκει και ορίζεται από την ΕΟΚ) δρα σύμφωνα με τις εντολές της Ομοσπονδίας.

Όπως και να ‘χει όμως η επόμενη μέρα βρίσκει ΚΕΔ και ΕΟΚ στα… σχοινιά. Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και οι τέσσερις διαιτητές έχοντας πλέον το χαρτί της δικαίωσής τους από το ΑΣΕΑΔ για την παράνομη τιμωρία τους και τον παράνομο εξοστρακισμό τους από της λίστες της Α1 αναμένεται να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και να διεκδικήσουν μέσω αγωγών: Διαφυγόντα κέρδη (από τον μη ορισμό τους στους αγώνες της Α1) αλλά και ηθική βλάβη διεκδικώντας μέχρι και το ποσό (συνολικά) των 500.000 ευρώ από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Γ.Ψ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK