Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

Τελικά ποια είναι η αλήθεια;
Παρακολουθούμε μία χρονιά που άρχισε διαφορετικά για κάθε ομάδα και βέβαια όπως έστρωσε ο καθένας θα κοιμηθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε νέο γήπεδο, πήρε ονόματα και ζεί το κάθε παιχνίδι σε μια φιέστα. Ο Παναθηναικός έδωσε λιγότερα και πιάστηκε μάλλον στον ύπνο. Η ΑΕΚ κάνει μια μεγάλη και τίμια (δείχνει) προσπάθεια πάνω σε σωστές βάσεις και αντιλήψεις. Και αυτό φαίνεται.

Απέναντί τους ο περυσινός τρίτος ΠΑΟΚ πελαγοδρομεί. Και η αλήθεια είναι οτι θα σωθεί μάλλον γιατί υπάρχουν δύο τρείς χειρότεροι και με λιγότερο κόσμο. Μέχρι εκεί. Τα άλλα όλα περί ανάκαμψης και νέας αρχής κλπ. είναι λόγια. Υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι πολύ καλύτερες να διεκδικήσουν τις παραπάνω θέσεις.

Αλλά επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται ας δούμε τα πράγματα ψυχρά. Η ομάδα αυτή έχει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών με μέτριο επίπεδο εκτός ίσως απο τον "κουρασμένο" φέτος Βόκολο τους οποίους ο Αναστασιάδης είχε "κουρδίσει" και παίζαν κομμάτια τα οποία ήταν εκτός του ρεπερτορίου τους αλλά τα παίζαν καλά. Αυτους είχε οταν ανάλαβε σε μια εποχή που κανένας δεν τολμούσε και με αυτούς μεγαλούργησε φέρνοντας την ομάδα Τρίτη.Φέτος για κάποιο λόγο δεν πήγαν και επειδή σε μιά ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, απαιτούνται άμμεσα αποτελέσματα, την πλήρωσε ο προπονητής. Κατηγορήθηκε για τις επιλογές του, οτι δεν έκανε μεταγραφές, οτι επιμένει στον Ατματσίδη κλπ., κλπ. Βρήκαν ένα σύνολο βετεράνους, τραναχτά ονόματα όπως ο Σαράφης να βγούνε να τον βρίζουν. Κυρίως συναισθηματικά ορμόμενοι. Οχι οτι πολλά απο αυτά δεν είναι έτσι. Αλλά μήπως είναι μέρος της αλήθειας?

Απομακρύνθηκε λοιπόν απο την θέση του και ποιός ανέλαβε? Ενας άγνωστος με παρελθόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και ..........Βρήκε οτι η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, δεν έχει μεγάλους παίκτες (δεν το ξέραμε?), έφερε ξένο γυμναστή (γιατί άραγε, δεν έχουμε γυμναστές?) και αφου ζήτησε πίστωση τρείς μήνες, βλέπουμε οτι η ομάδα εξακολουθεί να παίζει βόλευ, με κάθε αμυντικό να ψάχνει με βαθιές μπαλιές τον Σαλπιγγίδη για να κάνει παράλληλη σέντρα άν ξεφύγει και ...........

Ο πρόεδρος βγήκε και είπε ότι αυτός θα έκανε μεταγραφές αλλά δεν θέλησε ο προπονητής και ότι η ομάδα θα ενισχυθεί τον Ιανουάριο. Αρχισαν λοιπόν να ακούγονται ονόματα τα οποία σιγά - σιγά σβήνουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ή δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και μια που το πανέρι είναι γεμάτο με Αργεντίνους γυρολόγους κλπ., κλπ.., θα πάρουμε κάποιους που σε καμμία περίπτωση δεν είναι καλύτεροι απο αυτούς που έχουμε (πόσες φορές έχει πουλήσει ο ΠΑΟΚ τον Ουντέζε?) αλλά θα σωπάσει ο κόσμος για λίγο. Και άν είμαστε τυχεροί θα κερδίσουμε και μία ομάδα της Αθήνας στηνΤούμπα με την πίεση του κόσμου (αν δεν μπαίναν μέσα θα έχανε ο ΠΑΟΚ απο την ΑΕΚ ας μηνγελιόμαστε) και κυρίως θα κερδίσει τον Αρη ή τον Ηρακλή και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.Ομως ...κύριοι μέχρι .....εκεί.!!!

Δημιουργείτε λοιπόν το ευλογο ερώτημα: Μήπως είπαν στον Αναστασιάδη, πάρε 3 παίκτες απο 50,000 τον καθένα για να πούμε οτι κάναμε μεταγραφές και αυτός είπε οτι αν είναι να πάρω τέτοιους δεν τους χρειάζομαι?

Δεν σας έφταιγε ο Αναστασιάδης. Φταίει που δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχουν χρήματα (οχι το προτεύον γιατί μπορεί να βρεθούν εισπράξεις) και κυρίως δεν υπάρχει όραμα και υποδομή. Δείτε για λίγο την φετινή ΑΕΚ και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ο ΠΑΟΚ έχει και κόσμο και δύναμη. Ας οργανωθεί κάποτε και ας πούνε κάποιοι την αλήθεια, όσο και αν πονάει.

Ας κάνουν δύο φιλικά και με την βοήθεια του κόσμου ας δώσουν τα χρήματα για μεταγραφές. Μια ή δύο αρχικά. Αλλά σωστές. Και όλα θα έρθουν. Γιατί δεν πήραν Τσιάρτα, Λάκη και Ελευθερόπουλο? Δεν θα φέρναν τα λεφτά τους? Το οτι δεν τους ήθελε ο προπονητής αρχίζει και δεν γίνεται πιστευτό. Και ας βάλουν στόχο για κάθε χρονιά.

Μήπως όμως δεν θέλουν? Μήπως βλέπουν μέχρι αύριο και όχι παραπέρα? Δεν μπορεί να μην βλέπουν τόσο πολύ!! Ας σταματήσουν τότε να μας ταίζουν ελπίδες.

Με τιμή,

Πάνος Κ. Λαμπράκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK