Τεράστιο το κίνητρό μας

Ο Κώστας Καϊμακόγλου γράφει στο blog του στο Contra.gr για τη μεγάλη πρόκληση του προημιτελικού με τους Γάλλους και το παιχνίδι-αγγαρεία με τη Γεωργία.

Τεράστιο το κίνητρό μας

Θα πω την αλήθεια για το σημερινό παιχνίδι με τη Γεωργία. Σκεφτόμασταν τον προημιτελικό. Είναι λογικό πιστεύω ότι όταν έχεις περάσει και όταν ακολουθεί ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να συμβαίνει αυτό.

Παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, αντιδράσαμε και έτσι φτάσαμε στη νίκη η οποία εν τέλει θα μας ωφελήσει πολύ ψυχολογικά.

Το γεγονός ότι οι Γάλλοι μας επέλεξαν, και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο, μάς έχει πεισμώσει όλους. Ετσι και αλλιώς το κίνητρό μας για έναν προημιτελικό Ευρωμπάσκετ είναι πολύ μεγάλο, τώρα όμως έχει γίνει τεράστιο. Θέλουμε να δείξουμε μέσα στο παρκέ τι αξίζουμε.

Πιστεύω ότι χρειάζεται να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι στην αποστολή μας και να προσέξουμε ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες κόντρα σε μία πολύ αθλητική ομάδα όπως η Γαλλία. Θα χρειαστούν όλα τα μεγάλα κορμιά αλλά και τεράστια προσπάθεια ριμπάουντ. Εκεί θα κριθούν πολλά.

Το άγχος νομίζω ότι βρίσκεται στην πλευρά των Γάλλων. Όχι ότι στο δικό μας στρατόπεδο δεν υπάρχει πίεση αλλά οι Γάλλοι είναι το φαβορί. Εμείς το πρώτο στόχο μας, που ήταν η πρόκριση στην οκτάδα, τον πετύχαμε. Πλέον ψάχνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Μία πρόκριση στην τετράδα βέβαια θα είναι για μας μία υπέρβαση και αυτό είναι μεγάλο δέλεαρ.

Σήμερα το βράδυ βγήκαμε μία βόλτα να ξεσκάσουμε λίγο γιατί οι συνεχόμενες ημέρες παραμονής στο ξενοδοχείο μας έχουν κουράσει ψυχολογικά. Το πρόγραμμα αύριο το πρωί έχει ταξίδι στο Κάουνας και το απόγευμα προπόνηση. Οπότε λίγη χαλάρωση ήταν επιβεβλημένη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK