Θα ζητήσει και "δανεικό" απ' τη Σαμπντόρια ο Παναθηναϊκός

Η διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκούς με τους Ιταλούς για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, το επίμονο σκάουτινγκ της "Ντόρια", τα λεφτά που ζητούν στο "τριφύλλι" και η επιθυμία του παίκτη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Κουρμπέλης Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του Λούκας Βιγιαφάνιες στην Αλάνιασπορ, του Ροντρίγο Μολέδο στην Ιντερνασιονάλ και τη λύση της συνεργασίας με τους Οσκαρ Χίλιεμαρκ (διεκόπη ο δανεισμός κι επιστρέφει στη Τζένοα) και Νούνο Ρέις (έφυγε ελεύθερος για τη Σετουμπάλ), σειρά στις πωλήσεις... επιβίωσης του Παναθηναϊκού, παίρνει ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Οπως μετέδωσε ο Sport24 Radio 103,3 το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1), για τον 24χρονο μεσοαμυντικό υπάρχει κάτι παραπάνω από... ζεστό ενδιαφέρον απ' την Σαμπντόρια και μάλιστα μέσα στο σαββατοκύριακο (27-28/1) είναι προγραμματισμένες επαφές με την ιταλική ομάδα, προκειμένου να περάσουν πολύ πιο επίσημα στο... παρασύνθημα.

Η αρχική σκέψη των "πράσινων" ήταν να ταξιδέψει άνθρωπος της ομάδας είτε το βράδυ του Σαββάτου (27/1, μετά το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη), είτε το πρωί της Κυριακής (28/1) στη Γένοβα για να μιλήσει εκ του σύνεγγυς με τους Ιταλούς.

Εντέλει επιλέχθηκε να έρθουν στην Αθήνα οι άνθρωποι της "Ντόρια" μέσα στο σαββατοκύριακο, για να δουν για ακόμη μία φορά τον "Κούρμπε" στον αγώνα με τον Απόλλωνα και την επομένη να ξεκινήσουν τις επίσημες διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, με το "τριφύλλι" να έχει ορίσει τιμή... εκκίνησης τα 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκομίσει (μέσα απ' τα "παζάρια") το μέγιστο δυνατό όφελος.

Οσο για το "ακόμη μία φορά" που αναφέρθηκε πιο πάνω για το σκάουτινγκ των Ιταλών στον Κουρμπέλη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετούτη θα είναι η τρίτη φορά, που άνθρωπος/οι το τελευταίο δίμηνο της Σαμπντόρια θα έρθει στην Ελλάδα για τα... μάτια του Αρκά μέσου. Προλαβαίνοντας πιθανότατα τις Τζένοα και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που επίσης τον είχαν ψηλά στις δικές τους επιλογές για τον Γενάρη.

Στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει πέρα από τα οικονομικά να αποκομίσει και "έμψυχα" ανταλλάγματα, ζητώντας απ' τη Σαμπντόρια να της προτείνει παίκτες που δεν υπολογίζονται, με προοπτική δανεισμού τους έως το καλοκαίρι. Κι αυτό, διότι με την "αποψίλωση" που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες στο "πράσινο" ρόστερ, ο Παναθηναϊκός δεν θα συμπληρώνει καλά-καλά 18άδα!

Σε ότι αφορά, τέλος, τον ΠΑΟΚ πηγές απ' το "τριφύλλι" επισημαίνουν πως στη παρούσα φάση το όποιο ενδιαφέρον του είναι πολύ... πίσω. Αφενός διότι κι ο ίδιος ο Κουρμπέλης δεν "ψήνεται" ιδιαίτερα να πάει στην Τούμπα, αλλά προτιμάει να κάνει το επόμενο βήμα στην Ιταλία, κι αφετέρου διότι οι "πράσινοι" εκτιμούν πως μπορούν να βρουν περισσότερα χρήματα στην τελική διαπραγμάτευση με τους Ιταλούς...

ΓΟΥΛ

News 24/7

24MEDIA NETWORK