Το 1+4 του Βασιλειάδη προσφέρει διέξοδο από το τούνελ

Η διευκόλυνση του Υφυπουργού Αθλητισμού για να βρεθεί άκρη και ν' αρχίσει το πρωτάθλημα έχει συγκεκριμένους όρους. Τι θέλει να πάρει ως αντάλλαγμα.

ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για μπάλα μιλάμε, ας χρησιμοποιήσουμε οπότε όρους ποδοσφαιρικούς.

Τι ακριβώς κάνει ο Γιώργος Βασιλειάδης για λειτουργήσει σαν σανίδα σωτηρίας του πρωταθλήματος και ν' αρχίσει κάποια στιγμή η νέα σεζόν της Super League; "Δανείζει" για ένα χρόνο το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο (ΕΡΤ-NOVA) που είχε υποσχεθεί στη λίγκα, εφόσον φυσικά αποφασιστεί να μειωθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας σε 14, και προσφέρει σε μορφή "εγγυημένης οψιόν" τα επόμενα τέσσερα, με μία βασική προϋπόθεση: στην επόμενη προκήρυξη να προβλέπονται 12 ομάδες.

Επί της ουσίας διευκολύνει την όλη κατάσταση και αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι ανένδοτος, όπως επιμένουν να λένε πηγές του Υπουργείου, παρά τις ενστάσεις από τους ποδοσφαιρικούς κύκλους, αφού στόχος του ήταν εξ αρχής η οικονομική βιωσιμότητα των ΠΑΕ και όχι η καταστροφή τους. Πάνω σ' αυτήν την πρόθεση είχε χτίσει όλο το σχέδιό του για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες και πάνω εκεί προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να δώσει τη λύση.

Εφόσον στις 9 Αυγούστου η ΓΣ της Super League ψηφίσει προκήρυξη με σταδιακή μείωση των ομάδων, θα πάρει αυτομάτως το ετήσιο συμβόλαιο και θ' ακολουθηθούν οι επόμενες διαδικασίες (κλήρωση, πρόγραμμα, ορισμός έναρξης). Από 'κει και πέρα του χρόνου ο Συνεταιρισμός είτε θα ενεργοποιήσει την "οψιόν", μαζί και τον όρο των 12, είτε κάθε ομάδα από μόνη της θα ψαχτεί από την αρχή για τηλεοπτική στέγη. Κάτι που στην πράξη αποδείχθηκε τρομερά δύσκολο, όσες πιέσεις κι αν ασκήθηκαν για πάνω από δύο μήνες.

Στους όρους του Βασιλειάδη έχει προστεθεί και ο "εσωτερικός κανονισμός" των δανεισμών, αφού θέλει κάθε ΠΑΕ να δανείζει μονάχα τέσσερις ποδοσφαιριστές ανά περίοδο και μόλις έναν στην ίδια ομάδα.

ΓΖ

News 24/7

24MEDIA NETWORK