Το ενωτικό ποστ του Άγγελου Φιλιππίδη

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Άγγελος Φιλιππίδης, περιγράψει τις δύσκολες στιγμές που έζησε στις κόντρες των πράσινων με την Φενέρμπαχτσε και ζητά από τους Έλληνες να είναι ενωμένοι όταν παίζουμε με ξένες ομάδες. Ειδικότερα, όπως λέει, με τουρκικές!

Το ενωτικό ποστ του Άγγελου Φιλιππίδη
filipidis basinas fener ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άγγελος Φιλιππίδης ζητά απ' τους Έλληνες να είναι ενωμένοι όταν παίζουμε με ξένες ομάδες.

Δείτε το συγκινητικό ποστ του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού:

"Δεν μπορώ να ξεχάσω την αγωνία μου όταν ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Φενερμπαξέ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2002-2003. Η ομάδα περνούσε κρίση και είχε περάσει δύσκολα την Λιτεξ της Βουλγαρίας ενω στο πρωτάθλημα είχε 0 βαθμούς σε 3 αγώνες...

Η καταγωγή μου από την Πόλη μου δημιουργούσε έντονο συναισθηματικό φόρτο... Την Κωσταντινούπολη δεν την είχα μέχρι τότε καν επισκεφθεί γιατί δεν ήθελα να στεναχωρηθώ. Θεωρούσα αδιανόητο να αποκλειστεί Ελληνική ομάδα-ιδίως ο αγαπημένος μου Παναθηναικός- απο Τουρκική, στην πρώτη Ελληνοτουρκική ποδοσφαιρική συνάντηση στα Ευρωπαικά κύπελλα.
Ευτυχώς η επιστροφή του Σέρτζιο Μαρκαριάν επανέφερε την ομάδα στις νίκες...

Το πρωί του αγώνα επισκεφθήκαμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που φωτογραφήθηκε με την μπλούζα του αρχηγού...του Αγγελου Μπασινά. Το βράδυ, μέσα σε μία κόλαση βίας, Ο Αγγελος Μπασινάς πέτυχε ένα...θεικό γκόλ απο πολύ μεγάλη απόσταση και αποσπάσαμε την ισοπαλία... Στον επαναληπτικό αγώνα η ομάδα μας θριάμβευσε επι των Τούρκων με 4-1 και πέτυχε πανηγυρική πρόκριση. Η διαχείρηση του αγώνα ηταν απο τα δυσκολότερα θέματα που αντιμετώπισα ως πρόεδρος του Παναθηναικού. Δεν διανοήθηκα να αποκλειστούμε όμως ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστούμε την βία που ενδέχετο να ασκήσουν οι δικαίως αγανακτησμένοι οπαδοί μας στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης...βία που θα αμαύρωνε το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πήγαινε το Ευρωπαικό προφιλ του Παναθηναικού χρόνια πίσω...

Τελικά όλα έγιναν όπως έπρεπε... και ο Παναθηναικός χάρισε σε όλη την Ελλάδα μια σπουδαία νίκη!
Στεναχωρήθηκα σήμερα με την εικόνα του Ολυμπιακού. Δεν κρύβω ότι στην Ευρώπη υποστηρίζω πάντα τις Ελληνικές ομάδες. Οι διαφορές μας πρέπει να είναι στο εσωτερικό, όχι έξω. Ιδίως όταν αντιμετωπίζουμε Τούρκους. Θα ήθελα όλοι οι φίλαθλοι της ομάδος μου να κάνουν το ίδιο παρόλο που ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ίσως όμως αυτός να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αμβληθούν τα μίση και να εξαληφθεί η βία...να είμαστε όλοι ενωμένοι όταν αντιμετωπίζουμε ξένους!
Μακάρι το Ελληνικό ποδόσφαιρο να καταγράψει πάλι επιτυχίες στην Ευρώπη..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK