Το League Cup μας έλειπε...

Το League Cup μας έλειπε...
Στο άκουσμα ότι η ΕΠΑΕ σκέφτεται τη δημιουργία νέας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης(league cup) μόνο να ξαφνιαστεί κάποιος ή και να γελάσει μπορεί.

Σ' ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό που η παρουσία του φιλάθλου κόσμου-τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική-είναι τουλάχιστον απογοητευτική, είναι απορίας άξιο που θα χωρέσει ένα league cup.

Μήπως άραγε υπάρχουν έρευνες αγοράς που αποκαλύπτουν την δίψα του 'Eλληνα φιλάθλου να παρακολουθήσει υπό τις παρούσες συνθήκες ελληνικό ποδόσφαιρο; Μήπως άραγε υπάρχουν έρευνες αγοράς που να διασφαλίζουν την εμπορική επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος;

Αφήνει αδιάφορους τους αρμόδιους το γεγονός ότι η 2η τη τάξει ποδοσφαιρική εγχώρια διοργάνωση,το κύπελλο Ελλάδας, είναι ήδη υποβαθμισμένη από τον τρόπο διεξαγωγής της αφ’ ενός και αφετέρου από τις ομάδες που συμμετέχουν σ'αυτό; Οι περισσότερες ομάδες της Α’ εθνικής βρίσκουν ευκαιρία μέσω του κυπέλλου να ξεκουράζουν βασικούς παίχτες ενώ οι μικρότερες είναι καταδικασμένες να μην προχωρούν εξ’ αιτίας των διπλών αναμετρήσεων χάνοντας την ευκαιρία να αποκλείσουν μια ισχυρότερη ομάδα.

Αν κάτι χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό σίγουρα δεν είναι μια επιπλέον διοργάνωση. Εξάλλου η τελευταία, δημοσιευμένη τουλάχιστον, έρευνα αγοράς γύρω από το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έδειχνε ακριβώς τον αντίθετο δρόμο, μείωση των ομάδων και επομένως λιγότερα ματς.Ο θεσμός του κυπέλλου δίνει την ευκαιρία για τομές και τόνωση του ενδιαφέροντος . Πως; Δυο απλοϊκές προτάσεις είναι οι εξής:

Α)Καθιέρωση μονών αναμετρήσεων (νοκ-άουτ) με τη διεξαγωγή τους στην έδρα της θεωρητικά πιο αδύναμης ομάδας ανάλογα την βαθμολογική τους θέση και την κατηγορία που αγωνίζονται.
Β)Υποχρεωτική παρουσία συγκεκριμένου αριθμού νέων παικτών σε ηλικία από κάθε ομάδα ώστε να δοθεί ουσιαστική ευκαιρία ανάδειξής τους. Κάπως έτσι μπορεί ο κατ’ όνομα έως τώρα θεσμός των εκπλήξεων να γίνει και κατ' ουσία διοργάνωση υψηλού αγωνιστικό ενδιαφέροντος και να γυρίσει σιγά σιγά ο κόσμος στα γήπεδα.

Αν μη τι άλλο το τελευταίο που θα θέλαμε να βλέπουμε είναι ποδοσφαιριστές να δίνουν επιπλέον αγώνες σε άδεια γήπεδα και χωρίς καν τηλεοπτικό ενδιαφέρον(βλέπε φετινές τηλεθεάσεις του κυπέλλου Ελλάδας).

Μαργαρίτης Νίκος

News 24/7

24MEDIA NETWORK