Το μακελειό θα είχε αποφευχθεί, αν ένας ηλίθιος το σκεφτόταν...

Θ' αρκούσαν απλώς 15-20 Αστυνομικοί για να έχει αποφευχθεί ο "πόλεμος" στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού. Μια φωτογραφία αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη.

06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup season 2016-17, in Panthessaliko Stadium, in Volos - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup season 2016-17, in Panthessaliko Stadium, in Volos - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το κακοσχεδιασμένο πλάνο της ΕΛΑΣ για τη συνύπαρξη οπαδών στον Τελικό, γιατί δεν θέλουμε να βάλουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας, έδωσε την ευκαιρία στους "οργανωμένους στρατούς" του οπαδικού κινήματος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να σφαγιαστούν στην πεζογέφυρα του Σταδίου.

Δεδομένου ότι τα δύο πέταλα και τις ορδές των βαρβάρων χώριζαν μονάχα από μια σιδερένια πόρτα και ένα συρματόπλεγμα σε κάθε πλευρά, η ελλιπέστατη φύλαξη του σημείου έπαιξε κομβικό ρόλο ανοίγοντας το δρόμο για τις μάχες σώμα με σώμα που κηλίδωσαν από πολύ νωρίς τον αγώνα.

Οι χούλιγκανς της ΑΕΚ πέρασαν πρώτοι το εμπόδιο κι όταν αυτοί του ΠΑΟΚ τους μιμήθηκαν, είδαμε αγριότητες που -χωρίς υπερβολή- όμοιες τους δεν είχαν συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Οι δύο "στρατοί" μάχονταν ανεμπόδιστοι για περισσότερο από μία ώρα και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα, πέρα από τους μαχαιρωμένους.

Για ν' αποφευχθεί όλο αυτό το σκηνικό τρόμου θ' αρκούσε μια μικρή ομάδα 15-20 ανδρών, όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία (η λήψη της έγινε μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας). Ακόμη κι ένας ηλίθιος θα μπορούσε να το έχει προβλέψει. Στο Πανθεσσαλικό, όπως αποδείχτηκε, είχαμε περίσσευμα από "φωστήρες".

Το μακελειό θα είχε αποφευχθεί, αν ένας ηλίθιος το σκεφτόταν...

Α.Χ

News 24/7

24MEDIA NETWORK