Το ποδόσφαιρο στην Μπανανία

Το ποδόσφαιρο στην Μπανανία
Χαιρετώ τους συντάκτες του πολυαγαπημένου contra και κυρίως τους αναγνώστες της στήλης αυτής, στην οποία πρώτη φορά παίρνω την πρωτοβουλία να γράψω. Αφορμή για την.. επέμβασή μου στη στήλη είναι -τι άλλο?- το ντέρμπυ και συγκεκριμένα η ανακόινωση που εξέδωσαν οι παλαίμαχοι του ολυμπιακού, η οποία πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη. Δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι παλαίμαχοι που υπογράφουν το κείμενο, γνωρίζω όμως ότι από ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο θα περίμενε κανείς μια ανακοίνωση που θα ηρεμούσε τα πνεύματα και όχι ένα κείμενο που θα έριχνε λίγο ακόμα οινόπνευμα στη φωτία που ετοιμάζεται!

"ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΙΑΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ Α ΓΥΡΟ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΗΓΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ.ΔΗΛΑΔΗ 20 ΑΝΤΕ 25 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ,ΓΙΑΤΡΟ, ΚΤΛ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ 20.000!....

γράφουν οι παλαίμαχοι, και συνεχίζουν λίγο πιο κάτω:....ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 20-25 ΑΤΟΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 20.000!! ΝΤΡΟΠΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ."

Εγω δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω επιχειρήματα όπως "όταν παίζανε στη ριζούπολη με αεκ και παοκ δε φάνηκε να τους πειράζει ο νόμος", εξάλλου ειλικρινά θα ήθελα να μπορούν οι έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθούν τέτοια παιχνίδια από κοντά χωρίς ηλίθιους περιορισμούς. Είναι όμως παραπάνω από προφανές ότι η παιδεία των ανθρώπων που πάνε πλεόν στα γήπεδα, δεν το επιτρέπει αυτό (πρέπει να θρηνήσουμε πολλά θύματα για να το καταλάβουμε?) και κατά συνέπεια πρέπει να ληφθούν μέτρα!! Δεν θα ήταν προτιμότερο περσυ στον αντίστοιχο αγώνα να υπήρχαν μόνο φίλαθλοι του ολυμπιακού, να είχε το γήπεδο απλά μια ζεστή ατμόσφαιρα και να κυλούσε το παιχνίδι ομαλά χωρίς να διασυρόταν έτσι το ποδόσφαιρο? Δε λέω ότι προτιμώ να μην μπορώ να βλέπω την ομάδα μου εκτός έδρας, αλλά μέχρι να διώξουμε κάπως την μειονότητα των ανεγκέφαλων που έχει πλεόν κατακλύσει τις κερκίδες, ίσως είναι η μόνη λύση.

Και, όπως και να ΄χει, για να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε τον χώρο του ποδοσφαίρου πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι και συνειδητά. Οι "παλαίμαχοι" δεν φαίνονται να το θέλουν όμως αυτό.. Είναι προφανές ότι θα θελαν να πήγαιναν οπαδοί του ολυμπιακου την κυριακή, και μάλιστα να ταν αυτοί , οι παλαίμαχοι, στη θέση των παικτών της ομάδας τους. Να φάνε πέτρες , ξύλα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς καθως θα βγαίνουν απτο λεωφορείο της ομάδας τους, να μην μπορούν να βγούν στον αγωνιστικό χώρο από τις πέτρες, τα κοντάρια και τα καθίσματα που θα εκτοξεύουν οι "φίλαθλοι", και τέλος πάντων για να μη μακρυγορώ να υποστούν αυτά που αναγκάστηκαν να υποστούν οι αντίστοιχοι του ΠΑΟ πέρσυ. Και όχι να επικρατήσει ένα σαφώς πιο ήρεμο κλίμα, όπως αναμένεται τελικά να γίνει, έστω και με τη θυσία της απουσίας των φίλων της μιας ομάδας από το γήπεδο. Διότι αυτό ειναι το "δίκαιο", και έτσι θα αποδεικνύαμε περίτρανα ότι δεν είμαστε "μπανανία"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK