Το Τρίτο Ημίχρονο

Το Τρίτο Ημίχρονο

"Πως είμαι καλά, περνάω μια χαρά..."

"Σήκω χόρεψε κουκλί μου..."

"Λες να τους δώσω ρεπό όλη την εβδομάδα;"

"Γιατί με φωνάζουν μαυρόγατα; Από που φεύγουνε;"

"Αν συνεχίσουμε αυτές τις εμφανίσεις, πρέπει να φοράμε τα κράνη και στους αγώνες..."

"Ακούσατε κάτι; Πέταξε κανείς τίποτα;"

"Πρόεδρε ο Χούτος φταίει για όλα..."

"Τι το'θελε ο Σανμαρτεάν; Πήγα στον κουβά..."

"Πρόεδρε μπορώ να μείνω και του χρόνου;"

"Κόουτς τι έπαθες;"
"Συγκινήθηκα..."

"Στο καρφίιιι!!!"

"Πάνω που ηρεμήσαμε με την διακοπή, άντε πάλι τα ίδια..."Η Γεροντοκόρη

Με τα πόδια θα πηγαίνω στην δουλειά, κυρ Αστυνόμε. Τέσσερις ώρες θα κάνω αλλάθα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πού θα με πετύχει η βόμβα, μια γυναίκα μόνη καιέρημη; Ενώ μέσα στο μετρό δεν την γλιτώνω και όχι τίποτα άλλο δεν έχω παντρευτείακόμα και ο παππούς με αυτόν τον καημό θα πάει. Θα βάζω την φόρμα και τααθλητικά, θα παίρνω νερό και ξηρά τροφή και θα κινάει η γερακίνα.

Περνάω από το μετρό και κοιτάω ψηλά μην τυχόν και πέφτει τίποτα. Πέφτω σταπεζοδρόμια και αφουγκράζομαι τη γη μήπως ακούγεται το ρολόι να μετράειαντίστροφα τα λεπτά της έκρηξης. Εν τω μεταξύ έχουν όλοι έναν τρόμο στο μάτι.Κοιταζόμαστε μεταξύ μας να βρούμε τον τρομοκράτη. Αν φουσκώνει λίγο η τσέπη σουδεν σε βάζουν μέσα. Σου λέει έχεις εκρηκτικά. Έναν κύριο που είχε λίγο κοιλίτσα,τον γδύσανε γιατί νόμιζαν πως είχε δυναμίτη. Σουβλάκια και παστίτσιο είχε οέρημος. Τον τσιτσιδώσανε στο σταθμό της Αττικής και τον φτύνανε μέχρι και οιΠακιστανοί. Καλέ έχει παραφάει ο άνθρωπος, δεν είναι τρομοκράτης, μην τονδιαπομπεύετε.

Αυτοί που κατεβαίνουν σε μια, δυο στάσεις, ανοίγοντας οι πόρτες σε κοιτούνειρωνικά. Ααααχ, εγώ κατέβηκα ...μείνε εσύ μέσα να φοβάσαι. Κάνουν και τονσταυρό τους, φιλούν και το χώμα και η ζωή συνεχίζεται. Εμείς που είμαστε Ομόνοιακαι κατεβαίνουμε Πευκάκια πώς θα ζήσουμε τόσα λεπτά μέσα στο βαγόνι; Ιδρώνουμεκαι ξειδρώνουμε κυρ Αστυνόμε μου. Κάνουμε και καλά πως διαβάζουμε, πως χαζεύουμετα νύχια μας, λέμε και καμιά μαλακία με τον διπλανό να ξορκίσουμε τον φόβο. Λίγονα αργήσει η πόρτα να ανοίξει και κολλάμε στα τζάμια. Έχουμε και τα σφυριά σταχέρια, έτοιμοι να κάνουμε θρύψαλα το βαγόνι. Αν δεν σκάσει βόμβα, θα τοκαταστρέψουμε εμείς έτσι όπως έχουμε γίνει. Δεν το συζητώ για τους θορύβους. Νακλάσεις δεν μπορείς πια, τρομοκρατούνται όλοι. Πέφτουν στα γόνατα και ξεκινούντα τροπάρια.
Ράκος ...ράκος είμαι, με ηρεμιστικά κρατιέμαι. Χαπακώνομαι μόλις ακυρώνω τοεισιτήριο και περιμένω.

Και σας ερωτώ; Τι φταίω εγώ να πεθάνω; Έκανα τίποτα εγώ; Έβλαψα κανέναν; Μια φορά μόνο κάρφωσα πως η απέναντι έριχνε φόλα στα αδέσποτα της γειτονιάς. Και άλλη μια φορά που ο Γιαννάκης του 1ου διακινούσε ναρκωτικά. Είχε κάνειπρεζάκια όλους τους υπερήλικες της πολυκατοικίας. Σέρνονταν οι 80χρονοι στασκαλοπάτια και ζητούσαν κατοστάρικα.

Επίσης μια φορά, έριξα βρομόνερα στα απλωμένα ρούχα της από κάτω. Είχα χωρίσειτότε με τον Μπάμπη -Εισαγωγαί-Εξαγωγαί, δεν μου είχε πετύχει και η τιραμισού καιδεν μπορούσα να τα συγκρατήσω τα νεύρα μου.Δεν έχω κάνει άλλο κακό. Αντε να θυμηθώ και τότε που έλεγα πως είμαι οικολόγοςκαι κυκλοφορούσα με την τσιντσιλά μέσα στο σπίτι. Τίποτα άλλο δεν θυμάμαι. Οιδεκαεφτά φορές που έχω καταραστεί τον παππού να τα «τινάξει» πιάνονται;Μετάνιωσα όμως το ορκίζομαι, μη μου ρίξετε μπόμπα.

Αυτοί που δίνουν εντολές και σκοτώνουν τον κοσμάκη γιατί ζούνε και μάλιστακαλά; Εγώ γιατί πρέπει να πεθάνω; Να πάνε να την ρίξουνε την μπόμπα σε αυτούς.Εγώ, ξυπνάω, πάω στην δουλειά μου, γυρνάω, τρώω, βλέπω τηλεόραση κάνω τηνπροσευχή μου, παρακαλώ τον Θεό να ξυπνήσω 20 κιλά πιο αδύνατη, να μην πετύχει τοντεκαπάζ της Αριστέας, να πέσουν τα βυζιά της Τζένης, κοιμάμαι και τέλος.

Αλλού τις μπόμπες σας, λοιπόν. Εμείς το μόνο κακό που κάνουμε είναι πουανεχόμαστε μερικούς, μερικούς και τρώμε τζατζίκι πριν το πρώτο ραντεβού.

Κυρ Αστυνόμε, απαιτώ να με ψάξετε! Νομίζω πως είμαι ύποπτη.ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥ...

"Αγαπημένε μου,

Αν δε το κατάλαβες, έφυγα. Τα πράγματά μου τα πήρα. Τα πράγματά σου τα έκαψα. Ελπίζω η φωτιά να μην εξαπλώθηκε στο διαμέρισμα της μάνας σου, αν και δεν κατάφερα να βρω έναν ικανοποιητικό λόγο γιατί να μην το κάνει. Ακόμα, λυπάμαι -ειλικρινά- που πασάλειψα τον Ρόμπιν με κόπρανα και φελιζόλ. Είχα πιεί. Σου άφησα πάντως μερικά ρούχα να φορέσεις, αν και καταλαβαίνω ότι θα δυσκολευτείς να τα βγάλεις από την λεκάνη. Συγνώμη. Τα βιβλία σου τα έδωσα για ανακύκλωση. Τα CD ήταν τόσο άθλια που αποφάσισα να τα αφήσω. Τα βινύλια τα χαράκωσα, αλλά, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις πλέον πικάπ. Μετά τον τελευταίο μας τσακωμό σκέφτηκα σοβαρά την σχέση μας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είσαι μεγάλος μαλάκας. Έχεις την ευγένεια, την λεπτότητα, την εξυπνάδα και την ευαισθησία ενός πλάσματος που η μοίρα αποφάσισε ότι μπορεί να επιζήσει και χωρίς αυτά. Φυσικά αυτά λένε κάτι και για μένα που έμεινα μαζί σου τους τελευταίους 2 μήνες: Ότι έμενα με ένα μαλάκα. Τουλάχιστον το σεξ τους τελευταίους μήνες ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Σε αυτό βοήθησαν οι φίλοι σου. Μην στεναχωριέσαι, θέλω να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από ηλίθιες τσούλες, ικανές να αντέξουν έναν μαλάκα σαν κι εσένα. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου.

Σαφέστατα αντίο

PS 1 Ελπίζω να τρως ακόμα τα νύχια σου. Πότισα το γράμμα με ούρα που πήρα απ το νοσοκομείο. Μην ανησυχείς, η σύφιλη θεραπεύεται. Το ίδιο και οι μύκητες.
PS 2 Όχι όμως και η ηπατίτιδα C.
PS 3 Σε περίπτωση που θα θελήσεις να κάνεις κάτι το ρομαντικό, κουτό και ανώφελο, όπως το να ψάξεις να με βρεις, πρέπει να σου πω ότι τα λεφτά που μου άφησες για να πληρώσω το ενοίκιο τα έδωσα σε δύο Αλβανούς για να σου σπάσουν τα πόδια. Λυπάμαι αλλά είχα μείνει άφραγκη.
PS 4 Η κυρία Μπέλα με ρώτησε τι συμβαίνει και της είπα ότι σε συνέλαβε η αστυνομία για παιδεραστία. Καλύτερα να σταματήσεις τα ιδιαίτερα στις κόρες της".
Με την υπογραφή...

Αυτός γυρίζει τρεκλίζοντας, τρεις η ώρα χαράματα. Μπαίνοντας στο υπνοδωμάτιο βλέπει τη γυναίκα του στο κρεβάτι με έναν τύπο. Αυτή (πετάγεται σαν ελατήριο):
- Πού γύριζες, τέτοια ώρα;
Αυτός:
- Ποιος είναι αυτός, ρε, και τι δουλειά έχει στο κρεβάτι μαζί σου;
Αυτή:
- Μην πας να αλλάξεις το θέμα! Πού γύριζες τέτοια ώρα;

Όταν αυτή ρωτάει:
- Σου φαίνομαι χοντρή;
Η σωστή απάντηση αυτού είναι:
- Σου φαίνομαι μαλάκας;


24MEDIA NETWORK