Τραβάνε τα μαλλιά τους οι ατζέντηδες, στα τάρταρα η αξιοπιστία της Ελλάδας

Tο πραγματικό κόστος όσων έγιναν τον τελευταίο μήνα στο πρωτάθλημα, οι ελληνικές ομάδες θα το νιώσουν στο πετσί τους το καλοκαίρι, όταν θα προσπαθούν παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τα γεγονότα της ματαίωσης του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο ματς του Δικεφάλου με την ΑΕΚ και τη διακοπή του πρωταθλήματος με υπουργική επέμβαση προκάλεσαν συναγερμό σε πολλά μανατζερικά γραφεία της Ευρώπης.

Αίφνης, μάνατζερ με ιστορία στο χώρο τους και με πολύ καλό πεταλόγιο βρέθηκαν σχεδόν απολογούμενοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα απόνερα που αυτή δημιουργεί.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ατζέντη που δραστηριοποιείται στην αγορά της Γαλλίας. Μετά τα περιστατικά της Τούμπας, συνάδελφοί τους αλλά και τεχνικοί διευθυντές και ποδοσφαιριστές του τηλεφωνούσαν για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και σοκαρισμένοι από τις εικόνες που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση και τους υπολογιστές τους.

Είναι σαφές ότι τα όσα έγιναν έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά την εικόνα της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς. Παίκτες που είχαν συνάψει κατ' αρχήν συμφωνίες με ατζέντηδες που έχουν κατά νου και το ελληνικό πρωτάθλημα το ξέκοψαν ότι αποκλείεται να παίξουν μπάλα στα μέρη μας.

Ακόμα και ποδοσφαιριστές (ελεύθεροι) που έβλεπαν με καλό μάτι να διαπραγματευούν το καλοκαίρι με μία εκ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακού έκοψαν λάσπη διαισθανόμενοι ότι το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν είναι εντελώς αναξιόπιστο. Ισως αυτή να είναι και η πραγματικά μεγάλη ζημιά τόσο των κρουσμάτων βίας όσο και της διακοπής.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK