Βασίλης Γκαγκάτσης: Η Αυτοκρατορία συνεχίζεται...

Βασίλης Γκαγκάτσης: Η Αυτοκρατορία συνεχίζεται...

Την εβδομάδα που μας περάσε, την κοινή γνώμη απασχόλησαν κατά κόρον οι Αμερικανικές εκλογές όπου ο John Kerry κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει το χρίσμα του προέδρου από τον George Dubya Bush. Ελάχιστοι όμως ασχολήθηκαν με κάποιον άλλον αυτοκράτορα και την πανηγυρική επανεκλογή του στο θρόνο. Τα μεγάλα πνεύματα, βλέπετε, συναντώνται...

Ενώ χιλιάδες Αμερικάνοι πολιορκούσαν τις μεταναστευτικές υπηρεσές του Καναδά για μετοίκηση, εγώ σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω το πρώτο αεροπλάνο της Ολυμπιακής απο το Λονδίνο, να προσγειωθώ στην Αθήνα και να αυτοπυρποληθώ έξω από τα γραφέια της ΕΠΟ. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης και πάλι στο ποδοσφαιρικό θώκο μιας χώρας που θέλει να λέγεται πρωταθλήτρια Ευρώπης... (!)

Από το 1997, ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν ο πραγματικός Ικτίνος και Καλλικράτης τής παράγκας του ελλήνικου ποδοσφαίρου. Μιας παράγκας που άπλωσε υπόγεια τα δηλητηριώδη πλοκάμια της στην διαιτησία, κατακεραύνωσε την εμπιστοσύνη του απλού φιλάθλου, πυροδότησε την αμφιβολία, και σταδιακά μετέτρεψε τα γήπεδα σε πεδία ομηρικών μαχών, όταν οι άλλες Ευρωπαικές χώρες έκαναν άλματα. Και όταν προκαλούσε κύματα λαικής αγανάκτησης όπου πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα (στις Σέρρες, στο Ηράκλειο, στην Ευρυτανία), παρέμενε ακλόνητος, υπεροπτικά αγκαλιασμένος με το σκήπτρο του.

Εν συνεχεία, ο πλανήταρχης Γκαγκάτσης τέθηκε επικεφαλής της μεγαλιώδους σε έμπνευση πρωτοβουλίας να συνδιοργανώσουμε το EURO 2008 με την έτερη υπερδύναμη του ποδοσφαιρικού πολιτισμόυ και γείτονα φίλη Τουρκία.

Να προβάλλουμε, δηλαδή, σε όλη την Ευρώπη οτι δεν μας ενοχλούν οι παραβιάσεις της ελληνικής εδαφικής κυριότητας, ουτε η κατοχή ελληνικών εδαφών στην Κύπρο.

Ευτυχώς που το εγχείρημα απέτυχε, ο κύριος Γκαγκάτσης όμως κατόρθωσε να μας εκθέσει ανεπανόρθωτα κατηγορώντας την FIFA για εκλογικά ¨παιχνίδια¨(!). Δεν βρέθηκε κάποιος να τον μαζέψει τοτε, οπως και οταν ενέπλεξε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε σκάνδαλο δωροδοκίας με την ποδοσφαιρική ¨υπερδύναμη¨ της Αρμενίας. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν όταν αυτός ο μηχανισμός ειναι χαραγμενός στο DNA του ποδοσφαιρικού μας ηγέτη. ¨You can take Gagatsis out of the Paraga, but you cannot take the Paraga out of Gagatsis¨, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες...

Και να περάσουμε στο εξωγηπεδικό φιάσκο της Πορτογαλίας. Ο κύριος Γκαγκάτσης και πάλι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα εισητηρίων στην μαύρη αγορά και σε υπεξαιρέσεις από ταξιδιώτικα γραφεία. Σαν ένας άλλος Καίσαρας στις ημέρες δόξας του Κολοσσαίου, μας αξίωσε να βιώσουμε θεάματα απείρου κάλλους με μαινόμενους φιλάθλους να πολιορκούν το ξενοδοχείο Sheraton, με ανακοινώσεις εισητηρίων μέσα απο τεθωρακισμένα οχήματα, με πορτογαλλικά ΜΑΤ να καταδιώκουν μεσήλικες Έλληνες. Όταν επέστρεξε στην Ελλάδα, ο λαοπρόβλητος κύριος Γκαγκάτσης κατέβηκε πρώτος απο το λεοφωρείο στο Καλλιμάρμαρο για να εισπράξει ενάν καταιγισμό ύβρεων απο 100.000 έλληνες.

Κανένας πολιτικός δεν βρεθηκε, και πάλι, να ακούσει το λαικό αισθητήριο καί να τον στείλει σπίτι του.

Πριν απο λίγες μέρες, ο κύριος Γκαγκάτσης επανεξελέγει στον θρόνο του με συνοπτικές διαδικασίες υπερμέτρου διαβλητότητας που όλοι γνωρίζουμε. Μέσα απο άτυπη σύγκλιση ενός σκιώδους συμβουλίου και εκμεταλλευόμενος μια χρονίκη συγκυρία. ’Εχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν αυτά τα φαινόμενα. Ο μοναδικός αντίπαλος του κύριος Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος ενσαρκώνει απόλυτα το δογμα ¨εν τυφλοίς γλαμυρός βασιλεύει¨ κατέληξε στο σημείο να αποκαλέσει την Ελλάδα ¨Τασμανία¨. Πληροφορίες οτι ο Πρέσβης της συμπαθούς κατά τα άλλα χώρας ανακύρηξε τον κύριο Γκαγκάτση επίτιμο πολίτη της αφρικανικής αυτής δημοκρατίας, δεν διασταυρώνονται.

Μόλις ενημερώθηκα οτι ο αυτοκράτορας καλείτε τώρα να ηγηθεί της προσπάθειας της χώρας να διεκδικήσει το EURO 2012. Εκτός απο αρχιτέκτονας, ο κύριος Γκαγκάτσης θα ξεδιπλώσει και τα δοιηκητικά του χαρίσματα, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο το κύρος μας ως πρωταθλητές Ευρώπης και την Ολυμπιακή μας υποδομή.

Νέες εποχές δόξας μας περιμένουν, καινούριες σελίδες στο βιβλιο του ελληνικου ποδοσφαιρικού δαιμονίου.

Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με την ορατή προοπτική ότι θα γίνουμε η πρώτη αφρικανική ποδοσφαιρικά χώρα που θα διοργανώσει την κορυφαία αυτή διοργάνωση υπο την καθοδήγηση του φύλαρχου Γκαγκάτση.

Απλά αναρωτιέμαι, μήπως θα έπρεπε να ντρεπόμασταν λίγο που εμπιστευόμαστε την ποδοσφαιρική μας μοίρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων.

Αν κάνω λάθος... ας πέσει η παράγκα να με πλακώσει!

Μετά τιμής,

Ιωάννης Βέργαδος, Λονδίνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK