Ξαφνικά στην Ελλάδα ο Ενροτό για Μιραλάς και Οφόε!

Ο «Ερυθρός Σταυρός» αποκαλύπτει τους λόγους που έφεραν τον Ελβετό μεγαλομάνατζερ στον Πειραιά, την επομένη του αγώνα με τον Πλατανιά. Τα διαφορετικά «θέλω» των δύο Βέλγων άσων, η στάση της ΠΑΕ και οι παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον του Μάρκο Μάριν...

Ξαφνικά στην Ελλάδα ο Ενροτό για Μιραλάς και Οφόε!

Την ημέρα που ο Κέβιν Μιραλάς πέτυχε -επιτέλους- το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, από τότε που επέστρεψε στον Πειραιά, ο συμπατριώτης του Οτζίτζα Οφόε παρακολούθησε την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά από τον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό. Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή, παρότι στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ήταν στις αρχικές επιλογές. Προφανώς «πλήρωσε» την κακή απόδοσή του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο «αιώνιο» ντέρμπι αντικαταστάθηκε μόλις στο 55ο λεπτό.

Μέχρι εδώ, όλα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Εκείνο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι την επομένη, το πρωί της Δευτέρας δηλαδή (12/3) προσγειώθηκε στην Ελλάδα ο κοινός μάνατζερ των δύο παικτών, ο Κριστόφ Ενροτό. Ο Ελβετός ατζέντης, γνώριμος στην Πλατεία Αλεξάνδρας από τότε που είχε πρωτοφέρει τον Μιραλάς στον Πειραιά, ήρθε για δουλειές... Τι δουλειές; Μα, φυσικά, σχετικές με τους δύο πελάτες του στον Ολυμπιακό.

Βίους αντίθετους σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι δύο άσοι από το καλοκαίρι και μετά. Ο Μιραλάς θέλει να μείνει, ο Οφόε θέλει να φύγει. Φαίνεται πως η απόδοσή του κόντρα στους «πράσινους» σε συνδυασμό με την «σιωπηρή τιμωρία» από τον προπονητή του σε ένα εύκολο παιχνίδι όπως αυτό στα Περιβόλια, ανοίγει -ξανά και για τα καλά- την πόρτα της εξόδου. Πλέον και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης ωρίμασε η ιδέα πως με το ζόρι γάμος δεν γίνεται.

Ο Οτζίτζα είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής και πριν από τον Γενάρη. Με αφορμή το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, γεγονός που είχε θορυβήσει τη γυναίκα του, λίγο καιρό μετά από τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού, είχε ζητήσει να αποχωρήσει, αλλά από την ΠΑΕ έβαλαν... φρένο. Του ξεκαθάρισαν ότι είναι πολύτιμος στην ομάδα, ότι τον χρειάζονται τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν και πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις.

Στην παραμονή του πρώην άσου της Λέγκια Βαρσοβίας έπαιξε ρόλο και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, καθώς είναι γνωστό πως μετά την αποχώρηση του Μπέσνικ Χάσι, του ανθρώπου που εισηγήθηκε με θέρμη την απόκτησή του, δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τον Τάκη Λεμονή. Ο ερχομός του Γκαρθία άλλαξε το διαμορφωμένο σκηνικό, αλλά για λίγο όπως αποδείχθηκε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τον Οφόε είχαν εκφράσει ενδιαφέρον τον Γενάρη δύο πορτογαλικές ομάδες, η Σπόρτινγκ και η Μπενφίκα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το συζητούσαν με αντάλλαγμα κάτω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Προφανώς, ο Ενροτό ήρθε για να μάθει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού ενόψει καλοκαιριού προκειμένου να κινηθεί ανάλογα, την ώρα που στο χορό έχουν μπει και ομάδες από το Βέλγιο όπως η Άντερλεχτ και η Μπριζ.

Σε ό,τι αφορά τον Μιραλάς, είναι γνωστό ότι θα γίνει κουβέντα από το μηδέν με την Έβερτον από τη στιγμή που δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Η αγγλική ομάδα ήθελε αντάλλαγμα 10 εκατομμυρίων τον Γενάρη κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο 30χρονος άσος θα ετοίμαζε ήδη βαλίτσες. Στόχος, ωστόσο, είναι να γίνει μια κουβέντα από την αρχή, με σκοπό Ολυμπιακός, παίκτης και μάνατζερ να φέρουν τα ποσά σε ένα νορμάλ επίπεδο για να γίνει το deal.

Αλλιώς, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ακόμη και για επέκταση του δανεισμού έως το καλοκαίρι του 2019. Είτε έτσι, πάντως, είτε αλλιώς, ο Μιραλάς θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να μείνει με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού. Άσχετα αν μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα κυρίως λόγω της απραξίας από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και του ότι πέτυχε την ομάδα σε μια κακή περίοδο συνολικά.

Ο ΜΑΡΙΝ ΚΑΙ Η ΣΑΛΚΕ

Στο μεταξύ, ο Μάρκο Μάριν φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Σάλκε σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η γερμανική ομάδα σκοπεύει να προσφέρει μέχρι και 5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει έναν χρόνο πριν από το τέλος του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό.

Είναι γεγονός ότι ο 29χρονος άσος διανύει φέτος στον Πειραιά την καλύτερή του σεζόν μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια άλλα δεδομένα που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη της ιστορίας. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η σχέση που υπάρχει πλέον στον Ολυμπιακό με τον μάνατζέρ του Φάλι Ραμαντάνι, ο οποίος μπλέχτηκε σε αρκετές δουλειές του συλλόγου το καλοκαίρι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, με κορυφαία την πρόταση για πρόσληψη του Μπέσνικ Χάσι...

Το αν θα τεθεί θέμα παραχώρησης του Μάριν στο φινάλε της περιόδου, δεν είναι ακόμη δεδομένο. Ο ίδιος δεν θέλει να φύγει, καθώς περνάει καλά στην Ελλάδα και ειδικά φέτος απέδωσε ικανοποιητικά. Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, όμως, θα περιμένουν την εισήγηση του προπονητή, καθώς είναι γεγονός ότι ο Γερμανός παίκτης δεν είναι ούτε ο πιο υπάκουος, ούτε ο πιο ήσυχος εντός αποδυτηρίων... Με άλλα λόγια, δεν τον λες και αγαπημένο παιδί των προπονητών, ούτε ιδανικό συμπαίκτη από πλευράς συμπεριφοράς. Και σε μία μεγάλη ομάδα όλα παίζουν ρόλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK