Ξένα Μάτια 2004

Ξένα Μάτια 2004

Μια «βόλτα» στις ιστοσελίδες των μεγάλων ενημερωτικών μέσων που εκπροσωπούν τον Δυτικό κόσμο (Αγγλία, Η.Π.Α.) δείχνει ξεκάθαρα τι είναι αυτό που στην παρούσα φάση περιμένουν από την καινούρια κυβέρνηση και συνεπώς από τη χώρα. Στα μάτια των Δυτικών η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί δείχνοντας αξιοπιστία και οργανωτική ικανότητα σε ότι αφορά τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με το Κυπριακό είναι τα δύο θέματα στα οποία επικεντρώνουν οι «φίλοι» μας.

Το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου και η επίσκεψή της εχθές στη Ρηγίλλης υπήρχε σε όλα τα σχετικά με τις εκλογές κείμενα. Ο υπόλοιπος κόσμος περιμένει από εμάς πετυχημένους αλλά προπαντός ασφαλείς Αγώνες.

Μένει ακόμα να δούμε πως θα συντονίσει η καινούργια κυβέρνηση την ολοκλήρωση των έργων. Ομολογουμένως έχουν υπάρξει σημαντικές καθυστερήσεις και ελλείψεις τις οποίες παρατηρούν και επισημαίνουν όλοι. Ο νέος πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να δείξει το μοντέρνο της πρόσωπο». Πόσο εύκολο είναι αυτό με την υπάρχουσα κατάσταση;

Η αλήθεια είναι ότι εύκολο δεν είναι. Αναλαμβάνοντας τους Ολυμπιακούς, αναλάβαμε όλοι μια ευθύνη – ιστορική υποχρέωση – για πολλούς, της οποίας η κληρονομιά είναι μια διφορούμενη υπόθεση. Το θέμα είναι ότι εφόσον την αναλάβαμε πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να την φέρουμε εις πέρας. Όχι για τα ξένα μάτια, αλλά για εμάς.

Αλλά κυρίως, πρέπει εμείς να προσέξουμε τι θα γίνει μετά τους Αγώνες. Να κοιτάξουμε αν όντως θα υπάρχουν οικονομικές «μαύρες τρύπες». Να κοιτάξουμε πώς θα αξιοποιηθούν τα έργα και ποιοι θα τα αξιοποιήσουν. Να δούμε που θα πάνε όλοι αυτοί που τώρα εργάζονται στο «Αθήνα 2004».

Όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τους ξένους που τώρα τους απασχολεί η ασφάλεια και το πόσο καλά θα περάσουν εδώ. Το μοντέρνο πρόσωπο πρέπει να το δείξουμε για την καλή έξωθεν μαρτυρία. Το κέρδος ή η ζημία όμως των αγώνων θα φανεί για εμάς μετά, όταν όλοι οι άλλοι δεν θα κοιτάνε. Εκεί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εμείς τη δύναμη που στις πρόσφατες εκλογές φάνηκε πως έχουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK