Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Το Contra.gr άλλαξε! Οι αλλαγές στην κεντρική σελίδα, το πλήρως ανανεωμένο άρθρο και οι βασικοί λόγοι αυτής της ανανέωσης.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Αγαπητοί αναγνώστες, η εμφανής στροφή στο περιεχόμενο του Contra.gr τους τελευταίους έξι μήνες (λιγότερα, αλλά καλύτερα κείμενα, ανάλυση της επικαιρότητας μέσω θεμάτων, καινούργιες, 'ζωντανές' στήλες) ολοκληρώνεται με τον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό του site τόσο σε desktop όσο και σε mobile περιβάλλον.

Στα 18 χρόνια του Contra.gr οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που το διαβάζουν κάθε μέρα, είναι η πιο συνεπής απόδειξη της διαχρονικής επιτυχίας του και γι’ αυτό ετοιμάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο, ώστε να γνωρίσετε τις αλλαγές που θα βρείτε στο νέο Contra.gr αλλά και να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους προχωρήσαμε σε αυτές.

Οι βασικοί λόγοι για αυτήν την ανανέωση

1) H ανάγκη μας να δούμε και να μιλήσουμε για τα αθλητικά αλλιώς, δηλαδή μέσα από premium και πρωτογενές περιεχόμενο που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, αφήνοντας έξω τη μιζέρια που από καιρό σε καιρό κυριεύει τα αθλητικά της χώρας

2) H ανάγκη να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας μια πιο καθαρή και λιγότερο 'θορυβώδη' εμπειρία, χρήση και πλοήγηση

3) Tο άνοιγμά μας σε μια πιο lifestyle προσέγγιση με θεματικές όπως το fitness, το fashion, το grooming και η ποπ κουλτούρα, που απασχολούν και αφορούν κάθε σύγχρονο άνδρα που αγαπάει τα αθλητικά.

Το μπλε έρχεται να ντύσει το κεντρικό μας θέμα, αποτίοντας ουσιαστικά φόρο τιμής και συνδέοντας το νέο Contra με τις ρίζες του.

Η νέα γραμματοσειρά είναι πιο ευανάγνωστη και σε συνδυασμό με το λευκό περιβάλλον του άρθρου, ο χρήστης παίρνει αφενός πιο εύκολα την πληροφορία και αφετέρου, απολαμβάνει τη χωρίς κόπο ανάγνωση.

(Ανα)γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη προσαρμογή σας στη νέα μας σελίδα. Γι' αυτό ακριβώς, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας κάθε σχόλιο ή προβληματισμό σας στο [email protected].

Πιο Αναλυτικά

Το κεντρικό θέμα του νέου Contra είναι ταυτόχρονα η βιτρίνα και το πιο σημαντικό θέμα της μέρας, τιμώντας τον χώρο που απασχολεί στην κεντρική μας σελίδα.

Κάτω από το κεντρικό θέμα, βρίσκεται το πρώτο μεγάλο γκρουπ θεμάτων.

Η εμφάνιση του εκάστοτε tag πάνω από τον τίτλο του άρθρου σε μορφή button αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα εργαλείο για την καλύτερη πλοήγηση του αναγνώστη στη σελίδα. 

Εξάλλου, η ευκολία πλοήγησης στο νέο Contra αντικατοπτρίζεται και στο menu, το οποίο είναι εξαιρετικά απλουστευμένο, φιλοξενώντας μόνο τις βασικές κατηγορίες θεμάτων.

Οι μεγάλες μπλε φάσες σκοπεύουν στην ανάδειξη του νέου και διαφορετικού περιεχομένου όπως οι στήλες του νέου Contra, αλλά φυσικά και τα podcasts, που ακούτε κάθε εβδομάδα και τα οποία αποτελούν διεθνώς σημαντική πλατφόρμα στην κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Στο Extra Time, βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο γκρουπ θεμάτων.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Το Locker Room φιλοξενεί κείμενα εστιασμένα στο style, το fashion, το grooming, αποτελώντας εμφανώς το lifestyle κομμάτι του νέου Contra.

Προς το τέλος της σελίδας, βρίσκονται οι συνεντεύξεις μεγάλων αθλητών αλλά και προσωπικοτήτων εκτός αθλητισμού, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του dna του νέου Contra.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Τα longreads κλείνουν την καινούργια κεντρική σελίδα του Contra, προσφέροντας περιεχόμενο που θα ανταμείψει τον χρήστη για τον χρόνο που χρειάστηκε να το διαβάσει. Τα longreads είναι στην πλειοψηφία τους θέματα στα οποία οι δημοσιογράφοι αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους για εβδομάδες έρευνας, συλλογής στοιχείων και καταγραφής.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Αξίζει να σημειωθεί ξανά ότι η νέα mobile σελίδα είναι πολύ πιο εύχρηστη, καθαρή και λειτουργική από πριν. Το λευκό φόντο βοηθά στην καθαρότητα του πώς παρουσιάζεται το περιεχόμενο, ώστε να κάνει την πληροφορία πιο εύκολα διαθέσιμη, αλλά και την ανάγνωση πιο απολαυστική, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται ο χρήστης, μακριά από το laptop ή το desktop του.

Το λιτό και εξαιρετικά χρηστικό menu βοηθά και εδώ στην καλύτερη και πιο συγκεκριμένη πλοήγηση. Η νέα mobile σελίδα εξυπηρετεί σαφώς τον πρωταρχικό στόχο του redesign του νέου Contra.gr. Ο στόχος αυτός είναι η καλύτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση του αναγνώστη μας, απ’ όπου κι αν μας διαβάζει.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Το πλήρως ανανεωμένο άρθρο του Contra.gr

Όλες οι αλλαγές οδηγούν στο καινούργιο μας άρθρο.

Ο τίτλος, το lead, τα social buttons καθώς και το tag πάνω από τον τίτλο βρίσκονται ακόμα ντυμένα με μπλε, τιμώντας το παρελθόν μας.

Η κεντρική φωτογραφία είναι σε εμφανώς μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν του παλιού άρθρου του Contra.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας απόφασης για πιο όμορφο και ελκυστικό προϊόν.

Το όνομα του συντάκτη στέλνει πλέον στην εξατομικευμένη σελίδα του, εκεί δηλαδή που ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά και περισσότερα κείμενά του.

Ο βασικός κορμός του άρθρου δεν έχει καμία όχληση δεξιά κι αριστερά, βοηθώντας στον χρήστη να συνεχίσει απερίσπαστος την ανάγνωση.

Επιπλέον, τα quotes, τα info αλλά και η δυνατότητα για embed περιεχομένου από όλες τις πλατφόρμες κάνουν το άρθρο ακόμα πιο πλούσιο σε μέσα και πληροφορίες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του χρήστη.

Γνωρίστε τo καινούργιo Contra.gr

Το Contra.gr φιλοδοξεί να γίνει ένα καθαρό, σύγχρονο, αθλητικό site με ένα πιο lifestyle χαρακτήρα, με πιο καλογραμμένα κείμενα και έμφαση στη σωστή εικόνα. Ένα site ακόμα πιο θελκτικό για τον αναγνώστη.

Ένα site που εκσυγχρονίστηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK