Η πιο σατανική ιδέα για το FIFA 22 έπεσε στο τραπέζι

Ξέχνα τον προπονητή της οθόνης! Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις 'καριέρα διαιτητή' μέσα από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι;

Η πιο σατανική ιδέα για το FIFA 22 έπεσε στο τραπέζι
EA.COM/FIFA-21

Η σχεδόν 'μονοπωλιακή σχέση' που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το FIFA με τους gamers τους είδους είναι μια σχέση εξάρτησης. Όσο περισσότερο εξελίσσεται και αναβαθμίζεται το τελικό προϊόν προκειμένου, αν όχι ν' αυξήσει, τουλάχιστον να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη δυναμική του τόσα είναι τα extras που θα απαιτούν οι χρήστες για να παραμένουν, στο ελάχιστο, ικανοποιημένοι. Και να μην εξεγείρονται.

Η πιο πρόσφατη από τις (συνολικά) 28 εκδόσεις του ιστορικού και δημοφιλούς τίτλου, που κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου με σαρωτικές τροποποιήσεις σε φωνές, τοξικούς πανηγυρισμούς αλλά κυρίως το αναδιαμορφωμένο gameplay, δεν έχει συμπληρώσει καν το πρώτο 6μηνο ζωής της, ούτε κατ' επέκταση έχει κάνει τον κύκλο της ακόμη. Επειδή πάντως τα στελέχη της EA Sports δουλεύουν ήδη πάνω στο επόμενο πρότζεκτ προκειμένου με τις κατάλληλες καλοκαιρινές προσαρμογές στην offseason περίοδο να είναι έτοιμοι να το λανσάρουν στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο, από φανς του παιχνιδιού έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν προτάσεις που, κατά τη γνώμη τους, θα βελτιώσουν τις πτυχές του παιχνιδιού και θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον.

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι περισσότερες ιδέες που ειπώθηκαν ήταν μάλλον συμβατικές, δίχως ουσία ή βαρύτητα. Κάποιες άλλες θα μπορούσαν να εκτιμηθούν ως χρήσιμες. Ωστόσο μία και μόνο, η πλέον πρωτότυπη και έξω απ' ότι ισχύει μέχρι σήμερα, αναδεικνύεται ως η βασίλισσα της κουβέντας. Γιατί δηλαδή στο FIFA 22 να μην προστεθεί, δίπλα στις ήδη διαθέσιμες λειτουργείες (Career Mode, Ultimate Team, VOLTA), η extreme δυνατότητα του 'Be A Referee'; Αντί δηλαδή να δημιουργείς ομάδες ή ν' ανταγωνίζεσαι, να είσαι αυτός που σφυρίζει τους αγώνες ορίζοντας την τύχη τους με τις αποφάσεις σου.

Η σατανική αυτή ιδέα του χρήστη 'Blessed_Bobby' κέρδισε αμέσως την ανταπόκριση άλλων, ακολούθων του ή μη, γρήγορα μοιράστηκε κατά συρροή και σε σύντομο διάστημα τα likes προσέγγισαν τις 5 χιλιάδες.

Ένας εξ αυτών που λάτρεψαν την ακραία αυτή πρόταση πήγε ένα βήμα παραπέρα και περιέγραψε το πώς θα ήταν πετυχημένο και κυρίως διασκεδαστικό ένα τόσο παράτολμο εγχείρημα. Έγραψε ότι θα ήταν απαραίτητο ένα concept. Ένα σενάριο κατά το οποίο ο διαιτητής-παίκτης θ' άρχιζε από τη χαμηλότερη βαθμίδα φερ' ειπείν του αγγλικού ποδοσφαίρου, αρχικά θα διαιτήτευε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και ανάλογα με την αξιολόγηση που θα λάμβανε για τις επιδόσεις του θα προχωρούσε επίπεδα. Έως ότου, γιατί όχι, φτάσει να κερδίσει τη φήμη ενός διακεκριμένου ρέφερι, που ως ανταμοιβή θα διευθύνει τον τελικό είτε του Champions League είτε ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, να προβλέπονται αυστηρές ποινές στο ενδεχόμενο φαλτσοσφυριγμάτων, ανεπίτρεπτων λαθών ή μη εφαρμογή των κανονισμών. Ποινές όπως η απώλεια μισθών και η καθυστέρηση της εξέλιξης, όπως συμπλήρωσε ένας άλλος ενθουσιώδης σύμμαχος της πρότασης.

Τότε δεν θα είσαι μόνο αυτός που όχι μόνο θα ζει την ιστορία, αλλά θα τη 'γράφει' κιόλας! Μαθαίνοντας επαρκώς τους κανονισμούς. Ειδάλλως δεν είναι απίθανο να σε κυνηγούν οι 'επιστήμονες' και να πρέπει ν' αρχίσεις τα σπριντ έως τα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK