Το 'κόψιμο' δύο εμβληματικών προσώπων από το FIFA 21 που έφερε αγανάκτηση

Για πρώτη φορά μετά το 2005 δεν ακούγεται η φωνή του Μάρτιν Τάιλερ και από το 2011 του Άλαν Σμιθ, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους φανς του FIFA. Από την άλλη είναι πραγματικότητα η πρώτη γυναικεία 'παρουσία' πίσω από μικρόφωνα.

Το 'κόψιμο' δύο εμβληματικών προσώπων από το FIFA 21 που έφερε αγανάκτηση
TWITTER.COM/EASPORTSFIFA

Σε ό,τι έχει να κάνει τους 'μύστες' του FIFA η 9η Οκτωβρίου υπήρξε η ωραιότερη ημέρα ενός 2020 που έχει επιφυλάξει πολλές ανεπιθύμητες εκπλήξεις. Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού σήμανε τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης, ενεργοποίησε όλες τις παιχνιδομηχανές που παρέμεναν σε κατάσταση stand-by όλο αυτό το διάστημα και τα χειριστήρια άναψαν ξανά.

Μέχρι και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, γιόρτασε τα χαρμόσυνα νέα.

Πέραν, βέβαια, των αναβαθμισμένων γραφικών και του κάπως βελτιωμένου gameplay που προσφέρει την προσδοκώμενα αληθοφάνεια στους χρήστες, κάποια από τα περιφερειακά στοιχεία έχουν τροποποιηθεί. Το ότι δύο δημοφιλείς πανηγυρισμοί είχαν δεχθεί κόκκινη κάρτα και είχαν αφαιρεθεί διότι κρίθηκαν ως 'τοξικοί' ήταν γνωστό από καιρό και δεν παραξένεψε τόσο. Το στοιχείο που σχεδόν 'αγρίεψε' τους φανατικούς του παιχνιδιού, περισσότερο κι από τον Ρομέλου Λουκάκου, ήταν η απουσία των δύο φωνών που ακούγονταν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι Μάρτιν Τάιλερ και Άλαν Σμιθ, οι δύο τηλεσχολιαστές του Sky Sports, δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με την εταιρία παραγωγής (Electronic Arts) και τέθηκαν εκτός της καινούριας βερσιόν. Ο πρώτος συμμετείχε στο concept από το 2005 και ο δεύτερος τον πλαισίωσε από το 2011, αντικαθιστώντας τον Άντι Γκρέι.

Όσοι είχαν συνηθίσει τις περιγραφές του εμβληματικού ντουέτου και δεν τους άρεσε η αλλαγή που συνέβη δεν δίστασαν να εκφράσουν δημόσια, ανώνυμα ή μη, τη δυσαρέσκειά τους. Ένας, με ήπιο τρόπο, απόρησε με την εξέλιξη κι ένας άλλος, τρομερά απογοητευμένος, ζήτησε να κατατεθεί υπόμνημα για την επανένταξή τους στο τιμ.

Τη θέση των Τάιλερ και Σμιθ πήραν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, οι Λι Ντίξον (ESPN) και Ντέρεκ Ρέι (ITV), οι οποίοι είχαν ήδη δοκιμαστεί στις εκδόσεις για το Champions League και Europa League της προηγούμενης διετίας και κέρδισαν την 'προαγωγή' τους.

Την ίδια ώρα πάντως μια γυναικεία συμμετοχή σπάει το κατεστημένο των ανδρικών χορδών και δημιουργεί μια νέα συνθήκη στην περιγραφή. Η Νίρα Χουάνκο, δημοσιογράφος του Gol Television σε αγώνες της LaLiga και του Champions League, εντάχθηκε ως φωνή στην ισπανική έκδοση του FIFA 21. Είναι μία καινοτομία κι αυτό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK