Ο κόσμος ψήφισε να μην μπει η Super League στο FIFA 20

Η Super League... πάτωσε σε ψηφοφορία για το ποια είναι η επόμενη λίγκα που πρέπει να μπει στο FIFA 20. Τα αποτελέσματα του poll μεταξύ 111 λιγκών είναι αποκαρδιωτικά.

Ο κόσμος ψήφισε να μην μπει η Super League στο FIFA 20

Διάγουμε ημέρες εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή. Κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του, όμως, έχει ψηφίσει ήδη. Όχι στις κάλπες που θα στηθούν σε κάθε σχολείο της επικράτειας την Κυριακή, αλλά στην ιστοσελίδα Fifplay.com.

Ο διαδικτυακός τόπος που έχει εξελιχθεί σε μέρος συνάντησης των απανταχού φίλων του FIFA προχώρησε -όπως κάθε χρόνο- στο καθιερωμένο poll, ενόψει της νέας σεζόν και της νέας έκδοσης του αγαπημένου videogame.

Η ερώτηση γνωστή, οι πιθανές επιλογές... μόλις 111. "Ποια πρωταθλήματα θα πρέπει να αδειοδοτηθούν για το FIFA 20;"

Μετά από 25 χρόνια παρουσίας στις κονσόλες και στους υπολογιστές μας, η διαδικασία είναι γνωστή. Η EA Sports αγοράζει άδειες για να χρησιμοποιεί επίσημες ονομασίες πρωταθλημάτων, διοργανώσεων, συλλόγων και ποδοσφαιριστών, με στόχο να δώσει όσο το δυνατόν πιο μεγάλο αίσθημα ρεαλισμού στον gamer και να μην έχουν παραδείγματα τύπου... Navrogenidis.

Κάποιες φορές έρχεται σε συμφωνία με τους αρμόδιους φορείς, κάποιες άλλες όχι. Όταν το 2018 κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, που μέχρι τότε ανήκαν στην Konami για λογαριασμό του PES, ήταν μία μεγάλη επιτυχία.

Η φετινή προσθήκη θα είναι σίγουρα η Serie B, η οποία μέχρι πέρυσι αναφερόταν ως Calcio B, ωστόσο η ιστοσελίδα Fifplay.com ψάχνει την επόμενη λίγκα που πρέπει να προστεθεί στο παιχνίδι.

Ο κόσμος ψήφισε να μην μπει η Super League στο FIFA 20

Μεταξύ των 111 επιλογών βρίσκεται και η Super League, η οποία μέχρι τώρα στο παιχνίδι εκπροσωπείται από το Big-4, αλλά χωρίς αυτόνομο πρωτάθλημα. 'AEK Athens', 'Olympiacos CFP', 'Panathinaikos' και 'PAOK' βρίσκονται στην ενότητα Rest of World του FIFA 19, μαζί με σημαντικούς συλλόγους άλλων χωρών που επίσης δεν έχουν δικό τους πρωτάθλημα στο παιχνίδι.

Η λίστα με τις πιθανές απαντήσεις περιλαμβάνει πρωταθλήματα όπως η πρώτη κατηγορία της Τσεχίας και της Σερβίας, η 4η κατηγορία της Γερμανίας και η 3η της Ιταλίας, αλλά και πιο μικρές διοργανώσεις, όπως το πρωτάθλημα του Ομάν ακόμα και της... Γροιλανδίας.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή από τις 14 Μαΐου και μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί πάνω 2.800.000 ψήφοι. Τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά για την Ελλάδα, αφού βρίσκεται μόλις στην 9η θέση μεταξύ των πρωταθλημάτων που έχει... αψηφίσει η EA Sports όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα πρωτάθλημα που υπάρχει ήδη, αλλά με πολλές ελλείψεις στις βασικές άδειες. Ο λόγος για την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, που συγκεντρώνει το 7% των ψήφων. Ίδιο ποσοστό αλλά κάπως λιγότερες ψήφους έχει πάρει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα της Φινλανδίας και ακολουθούν Μαλαισία και Ινδονησία.

Η δεύτερη κατηγορία του Μεξικού (η 1η υπάρχει ήδη) καταλαμβάνει την 5η θέση και το πρωτάθλημα των ΗΑΕ έπεται με 3% (περίπου 93.000 ψήφοι). Ίδιο ποσοστό έχουν και τα πρωταθλήματα Ρουμανίας (90.000) και Ισραήλ (75.000), όπως και η Ελλάδα, αλλά με λιγότερες ψήφους, περίπου 73.000 την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο.

Ουσιαστικά, το ενδεχόμενο να αδειοδοτηθεί πλήρως η Super League και να μπει ως πρωτάθλημα στα μενού του παιχνιδιού συγκίνησε περισσότερο τους gamers παγκοσμίως σε σχέση με το πρωτάθλημα του Κατάρ, τη γυναικεία Bundesliga, το πρωτάθλημα Βιετνάμ, το πρωτάθλημα Λιβάνου και το πρωτάθλημα Αιγύπτου, που ακολούθησαν αμέσως μετά.

Κοινώς, πιο πιθανό η EA Sports να μας χαρίσει ξανά indoor mode όπως το 1998 ή ελληνικές περιγραφές όπως το 2000, παρά να δεχθεί να βάλει το πρωτάθλημά μας. Γιατί άραγε;

Οι λίγκες με τις περισσότερες ψήφους

Ο κόσμος ψήφισε να μην μπει η Super League στο FIFA 20

Ποιος θα σηκώσει το Europa League; Η απάντηση στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK