Στην eLaLiga κερδίζουν αμύθητα ποσά όσοι μεγάλωσαν με FIFA

Ταξίδια στις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας, αναμετρήσεις με τους πιο ισχυρούς, με αμυθητα ποσά ως βραβεία: Η Primera Division των gamers τα έχει όλα.

Παίκτης της eLaLiga σε δράση
Παίκτης της eLaLiga σε δράση ELALIGA SANDANDER

Το πρώτο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι σου δεν το ξεχνάς. Το δικό μου ήταν το FIFA 96 στο Mega Drive, με σπουδαίες αγγλικές ομάδες, με τουρνουά εθνικών ομάδων που ήταν τόσο δύσκολα, που σε έκαναν να 'ματώνεις' πάνω από το χειριστήριο. Φυσικά, το FIFA 99, με την παρουσία ελληνικών ομάδων ήταν αυτό που αποθεώσαμε όλοι όσοι σήμερα είμαστε 30+ και παρακολουθούμε με θαυμασμό τις καινοτομίες στα Esports που εισάγει κάθε χρόνο η EA Sports.

Αυτήν τη φορά δεν θα μιλήσουμε για ανήλικους εκατομμυριούχους-καθηγητές του gaming, όπως ο Ντόνοβαν Χαντ, αλλά για μια διοργάνωση, που πιστεύω πως αποτελεί το ύψιστο όνειρο για κάθε gamer που μεγάλωσε με τα παιχνίδια της σειράς FIFA. Πρόκειται για την eLaLiga Sandander, μια διοργάνωση όπου συμμετέχουν 34 ομάδες, από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι την Εξτρεμαδούρα και την Αλμπαθέτε, ένα τουρνουά όπου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής τόσο σε επαγγελματίες παίκτες, όσο και σε ερασιτέχνες που πιστεύουν στις δυνάμεις τους και θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς να φτάσουν στην κορυφή, για να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 40.000 ευρώ.

Το τουρνουά έχει κάνει ήδη σέντρα στη Μαδρίτη στις 14 Φεβρουαρίου, όπου 16 παίκτες διεκδικούν το δικαίωμα να περάσουν στην επόμενη φάση, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους για τις ομάδες τους. Στην επόμενη φάση του τουρνουά (2-6 Μαρτίου και 16-20 Μαρτίου) δίνεται δικαίωμα συμμετοχής και σε ερασιτέχνες παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά να βρεθούν στο Mid Season face-to-face τουρνουά της 1ης Απριλίου στην Βαρκελώνη, όπου για πρώτη φορά θα παίξουν οι 16 ομάδες με τους περισσότερους πόντους. Όσοι δεν τα κατάφεραν, θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής. Η επόμενη φάση του διαγωνισμού, ακόμα ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη μεταξύ 13 και 16 Απριλίου, θα κρίνει ποιοι θα προκριθούν στον τελικό της Μαδρίτης, που θα γίνει στις 9 Μαΐου. Ο νικητής θα κερδίσει 40.000 ευρώ και 850 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη της ΕΑ Sports, ο φιναλίστ 20.000 και 450 πόντους αντίστοιχα, ο 3ος και ο 4ος από 10.000 ευρώ και 315 πόντους, ενώ οι παίκτες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 και 9-16 θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα και πόντους κατάταξης.

Όλα μπορούν να συμβούν. Μπορείς να μπεις στη Λεγκάνες ή στην Οβιέδο (τυχαία ονόματα) και να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα και στο τέλος να βουτήξεις σε ένα 'λουτρό' χρημάτων που αγγίζουν τα 40.000 ευρώ. Αν το 'χεις με το FIFA, γιατί να μη δοκιμάσεις;

Αν θέλεις να μετρήσεις τις δυνάμεις σου, να κατασκοπεύσεις αντιπάλους, μπορείς να μπεις στο επίσημο κανάλι της eLaLiga στο YouTube ή στη σελίδα της LaLiga στο Facebook, ώστε να μάθεις τα πάντα. May the force be with you.

News 24/7

24MEDIA NETWORK