Όλα για το Euro, είναι μεγάλη η ευκαιρία της Ελλάδας

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τους αγώνες της εβδομάδας.

Όλα για το Euro, είναι μεγάλη η ευκαιρία της Ελλάδας
EUROKINISSI

Ο καιρός περνάει γρήγορα, έφτασε η στιγμή που η Εθνική μας ομάδα διεκδικεί την συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, έχουμε μπροστά μας... 1+1 ματς για να κλείσουμε θέση στα γήπεδα της Γερμανίας. Αν πάνε όλα καλά και ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Καζακστάν την Πέμπτη, την Τρίτη θα ταξιδέψουμε σε Λουξεμβούργο ή Γεωργία για τον “τελικό”, ο οποίος θα σφραγίσει τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του EURO 2024. Μας περιμένει ήδη ένας όμιλος πρόκληση με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ οφείλουν να αρπάξουν την ευκαιρία και για τους ίδιους και για την Ελλάδα.

Ας μην προτρέχουμε όμως, ο πρώτος σταθμός είναι η εντός έδρας αναμέτρηση με το Καζακστάν. Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, η φράση... “έλα μωρέ πιο Καζακστάν” θα ακουστεί πολλές φορές μέχρι τη στιγμή της σέντρας, αλλά η υποτίμηση του αντιπάλου μόνο εκπλήξεις μπορεί να φέρει. Η μεγάλη παγίδα είναι ακριβώς αυτή και μπορούμε εύκολα να την αποφύγουμε, αν λάβουμε υπόψιν πως και το Καζακστάν έφτασε εδώ, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η Ελλάδα. Απέτυχε στα προκριματικά του Euro, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League με Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία και Λευκορωσία. Δεν το λες και... περίπατο, θυμίζω η Εθνική μας ακολουθώντας την ίδια διαδρομή πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο.

Πάμε στην ουσία, η παράδοση είναι με το μέρος μας, τους έχουμε αντιμετωπίσει 3 φορές, τους έχουμε νικήσει σε όλες, αλλά αρκετά πριν (2004 - 2006). Τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να γίνουν υπολογίσιμη δύναμη, στηρίζονται στην εξαιρετική Αστάνα (μέχρι και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε τη σεζόν 2015-16) αλλά και τις ανερχόμενες Σαχτιόρ και Καϊράτ Αλμάτι. Στα 12 τελευταία ματς, έχουν σκοράρει στα 11, αντίστοιχα στο ίδιο διάστημα, έχουν κρατήσει μόλις μία φορά το μηδέν στην άμυνα. Δεν διστάζουν να επιτεθούν και αυτό δημιουργεί κενά ανασταλτικά. Το ματς της Πέμπτης είναι ειδικών συνθηκών, θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα, θα σκοράρουμε 2 και 3 φορές, από την άλλη και το Καζακστάν θα τα παίξει όλα για όλα, ένα γκολ μπορεί να το πετύχει. Ο άσος προσφέρεται χαμηλά, όμως το 1 & goal/goal στην Interwetten εκτινάσσει την απόδοση στο 4.10!

Πέραν αυτού θα περιμένω και το live, αν σκοράρουμε νωρίς, θα βρούμε περισσότερους χώρους και θα παίξω και επόμενο γκολ Ελλάδα

Όλη η δράση των κορυφαίων διοργανώσεων στην Interwetten με δυνατές αποδόσεις, πολλά ειδικά στοιχήματα και πλούσιο Live Betting! 21

Ανώτερο επίπεδο η Πολωνία

Στο ζευγάρι Πολωνία – Εσθονία, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά δυναμικότητας, από την μία ο σούπερ σταρ Λεβαντόφσκι, ο Ζιελίνσκι της Νάπολι και ο Σιμάνσκι της ΑΕΚ, από την άλλη οι μαχητές του Τόμας Χάμπερλι. Οι Πολωνοί επένδυσαν στον Φερνάντο Σάντος για να πάρουν την απευθείας πρόκριση στο Εuro, αλλά ο... γάμος κράτησε μόλις 8,5 μήνες, ο Πορτογάλος απολύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη... σκυτάλη πήρε ο Μίχαλ Προμπιέρζ, ο οποίος προήχθη από την U21 της χώρας. Οι Εσθονοί δεν έχουν καταφέρει ποτέ να δώσουν το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση, ψάχνουν μια τεράστια υπέρβαση για να το πετύχουν τώρα. Πέραν της ποιοτικής διαφοράς των δύο ρόστερ, η αναμέτρηση διεξάγεται στη Βαρσοβία, η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα θερμή για τους γηπεδούχους Πολωνούς. Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν συζητώ για τον άσο, ο οποίος μετά βίας ξεπερνά το 1.20, θα ποντάρω στην επιλογή 2-3 γκολ (στο 1.95 στην Interwetten) μιας και οι Εσθονοί επιθετικά δεν μπορούν να περιμένουν πράγματα.

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημα μας! 21+

Θα γίνει μάχη στο Κάρντιφ

Ένα από τα πιο ισορροπημένα ζευγάρια είναι το Ουαλία – Φινλανδία και προσωπικά βλέπω να είναι μεγάλη η βραδιά στο Κάρντιφ. Οι Ουαλοί στην μετά Γκάρεθ Μπέιλ εποχή, προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να βρεθούν στην τελική φάση του Euro για 3η φορά και μάλιστα συνεχόμενη. Ο Άαρον Ράμσει είναι αυτός που ανέλαβε το βάρος να αντικαταστήσει τον εμβληματικό αρχηγό, δυνατό... χαρτί αποτελεί ο Χάρι Γουίλσον της Φούλαμ. Οι Φινλανδοί διακατέχονται από μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν από το 2016 με τον Μάρκου Κανέρβα στον πάγκο, οι 34χρονοι Τέεμου Πούκι και Λούκας Χραντέσκι αποτελούν τα σύμβολα εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στα αποδυτήρια. Οι Ουαλοί δίνονται φαβορί, εκτιμώ κυρίως λόγω έδρας, αλλά οι διαφορές είναι μικρές και περιμένω να μην αρκούν τα 90 λεπτά. Θα επιλέξω την ισοπαλία, το 3.35 στην Interwetten με ικανοποιεί απόλυτα.

Ούτε η Ζένιτσα μπορεί να σώσει την Βοσνία

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη περνάει κρίση, έχει αλλάξει 3 προπονητές σε αυτή την προκριματική σειρά, ο Σάβο Μιλόσεβιτς είναι ο τελευταίος που ανέλαβε να φέρει το... καράβι σε ισορροπία, μέχρι στιγμής δεν δείχνει να τα καταφέρνει, ξεκίνησε με νίκη επί του αδύναμου Λιχτενστάιν, ακολούθησαν 3 ήττες από Πορτογαλία, Λουξεμβούργο και Σλοβακία με τέρματα 2-11. Είναι γερασμένη ομάδα, τώρα επιχειρείται η ανανέωση, το έργο της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αντιμετωπίζει την ισχυρή Ουκρανία, η οποία έχασε την απευθείας πρόκριση στην ισοβαθμία με την Ιταλία, παίζοντας μάλιστα όλα τα ματς μακριά από την χώρα της, λόγω του πολεμικού σκηνικού εντός συνόρων. Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ έχει υπό τις οδηγίες του ένα σύνολο γεμάτο αστέρια και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, Τσιχάνκοφ, Μούντρικ, Ντόβμπικ, Γιάρεμτσουκ, Μικολένκο πρωταγωνιστούν σε κορυφαία πρωταθλήματα και τα δίνουν όλα για να κάνουν περήφανη την ταλαιπωρημένη χώρα τους. Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης της Ουκρανίας, το “διπλό” στο 2.05 στην Interwetten θεωρώ πως θα δεχθεί πίεση όσο πλησιάζουμε στο ματς.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ + *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK