Τα blue chips του Champions League και η χρυσή ευκαιρία για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Λάμπρος Μπαλάφας καταπιάνεται με τους αγώνες της εβδομάδας σε Champions League και Conference League.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -  (  /  )
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / ) EUROKINISSI SPORTS

Το πραγματικό Uefa Champions League αρχίζει στα νοκ άουτ και ήδη η πρώτη αγωνιστική για την φάση των “16”, μας έδωσε μια καλή γεύση, έστω κι αν τα περισσότερα φαβορί φρόντισαν να δικαιολογήσουν τον τίτλο τους. Αναφέρω, τα περισσότερα, γιατί η Μπάγερν ήρθε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα, η ήττα στο “Ολίμπικο” από την Ρόμα, έβαλε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Τόμας Τούχελ, το γυαλί που είχε ραγίσει, έσπασε οριστικά, οι Βαυαροί και ο έμπειρος τεχνικός ανακοίνωσαν ήδη την λήξη της συνεργασίας τους το προσεχές καλοκαίρι. Μέχρι τότε βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος, οι οπαδοί της Μπάγερν μπορούν να συμβιβαστούν με ένα χαμένο πρωτάθλημα (φαίνεται να καταλήγει στην Λεβερκούζεν), έχουν χορτάσει από τίτλους εντός Γερμανίας, αλλά ένας αποκλεισμός στην Ευρώπη τόσο νωρίς, δεν... χωνεύεται.

Οι “λατσιάλι” έπαιξαν σωστά το... χαρτί τους στην “αιώνια” πόλη, το 1-0 τους της δίνει την δυνατότητα να πάνε στο Μόναχο έχοντας κάτι σημαντικό να υπερασπιστούν, ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι πανέξυπνος, δεν θα φορτώσει με άγχος τους παίκτες του, θα χρίσει φαβορί την Μπάγερν και ας βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, οι υποχρεωμένοι να το... γυρίσουν Βαυαροί. Το 1.30 του άσου προφανώς και θέλει... γερά πορτοφόλια, αν σε κάτι υπάρχει στοιχηματική αξία, είναι τα γκολ και η επιλογή 2-3 τέρματα στην Interwetten προσφέρεται στο δελεαστικό 2.00.

Η Ρεάλ ξέρει τον τρόπο καλύτερα από όλους

Αφήνω στην ησυχία του το άλλο ματς της Τρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν και πάω στην Τετάρτη. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κλείσει ήδη θέση για τους “8” μετά την άνετη επικράτηση στην Κοπεγχάγη, διαδικαστική η ρεβάνς, τα δικά της... εισιτήρια θέλει να σφραγίσει η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λειψία. Η “βασίλισσα” μπορεί να έφυγε νικήτρια από την Γερμανία με 1-0, ωστόσο το αποτέλεσμα... καμουφλάρει αρκετά την μέτρια εμφάνιση που πραγματοποίησε. Με τον τίτλο στη LaLiga σχεδόν εξασφαλισμένο, ο Αντσελότι θα ρίξει όλο το βάρος στην κατάκτηση του Champions League. Κι αν κάποια ομάδα ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη, τον τρόπο για να το πετύχει, αυτή είναι η δικιά του, πολυνίκης θυμίζω με 14 κατακτήσεις!

Μαζεύτηκαν αρκετοί τραυματισμοί το τελευταίο διάστημα στην Ρεάλ, κυρίως αυτός του... διαστημικού Μπέλινγχαμ φάνηκε να την επηρεάζει αρκετά, αλλά ο... Mίστερ 20 γκολ ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και αναμένεται να ενισχύσει ξανά την ομάδα του, σηκώνοντας αρκετό από το βάρος που έχει πέσει στον Βινίσιους. Η Λειψία έχει ένα ακόμη... κανονάκι, ο Μάρκο Ρόζε ξέρει πως θα χρειαστούν πολλές υπερβάσεις για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Η Ρεάλ αισθάνεται άνετα όταν παίζει σε αυτή την διοργάνωση θεωρώ πως θα ζευγαρώσει τις νίκες της, αλλά περιμένω να σκοράρουν και οι Γερμανοί, έχει ενδιαφέρον η επιλογή 1 & Goal/Goal στο 2.65 της Interwetten.

Το Καραϊσκάκης σπρώχνει στην πρόκριση τον Ολυμπιακό

Το ευρωπαϊκό τριήμερο κλείνει την Πέμπτη με Europa και κυρίως Conference League, εκεί κι αν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Θα πρέπει να πάμε 14 χρόνια πίσω, για να δούμε ξανά δύο ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στην Ευρώπη τέτοια εποχή, με... κοντομάνικα που λέμε! Τότε ήταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, τώρα είναι ξανά οι “ερυθρόλευκοι” αλλά τους κάνει... παρέα ο ΠΑΟΚ. Είναι τεράστια η ευκαιρία για την χώρα μας, για τους ίδιους τους συλλόγους, για όσους μπορούν να δουν την πραγματικότητα με βλέμμα καθαρό και όχι με οπαδικά γυαλιά. Ήδη συλλέξαμε πολλούς βαθμούς ως Ελλάδα, μπορούμε με λίγη τύχη να “χτυπήσουμε” την 15η θέση, ειδικά αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Μακάμπι, μιας και οι Ισραηλινοί είναι ακριβώς από πάνω μας, στην ειδική βαθμολογία των χωρών.

Το συγκρότημα του Μεντιλίμπαρ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το... κάτι σαν ομάδα που βλέπαμε μέχρι και πριν 20 μέρες. Ο Βάσκος έχει επαναφέρει εκτός από τις βασικές ποδοσφαιρικές αρχές που απαιτούνται και την πίστη για κάτι σπουδαίο. Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες δεν έχουν καλή παράδοση κόντρα σε Ισραηλινούς, αλλά τη δεδομένη στιγμή το κίνητρο είναι τεράστιο και οι συνθήκες εξαιρετικές! Μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός, το “Καραϊσκάκης” θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση, ο άσος προσφέρεται στο 1.95 από την Ιnterwetten.

Το φονικό ένστικτο του Κωνσταντέλια οδηγεί τον ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο, παρουσιάστηκε εμφατικός στη φάση των ομίλων, τερμάτισε πρώτος, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες όπως το συνηθίζουν, από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να βρουν θέση τους ομίλους του Champions League (τους στέρησε την ευκαιρία η ΑΕΚ), παραχώρησαν τους περισσότερους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές τους. Προφανώς και έχουν βάθος, προφανώς και έκαναν κινήσεις να τους αντικαταστήσουν, αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος για να γίνει παραγωγική η επόμενη... φουρνιά. Πάντως, στα play-offs η Ντινάμο άφησε εκτός συνέχειας την Μπέτις, δεν το λες και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Ο Λουτσέσκου θα επενδύσει πάνω στο επιθετικό ταλέντο της ομάδας του και θα βρει γκολ, Kωνσταντέλιας κυρίως, αλλά και οι Ζίφκοβιτς, Ντεσπότοφ είναι... φονικά όπλα, το “διπλό” θα ήταν ιδανικό σενάριο, αλλά και ο συντελεστής δυσκολίας κρίνεται υψηλός, θεωρώ πως θα σκοράρουν και οι γηπεδούχοι, 1.83 το Goal/Goal στην Interwetten και τα πάντα κριθούν στην ρεβάνς της Τούμπας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK