Το... θαύμα της Βαλένθια

Η Βαλένθια, την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Eurocup, στο οποίο μάλιστα είχε την καλύτερη άμυνα. Ποια τα νούμερά της.

Το... θαύμα της Βαλένθια
Βαλένθια-Μάλαγα

Πολύ δύσκολο έργο έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Βαλένθια την Τετάρτη (6/1). Μετά το "διπλό" κόντρα στον Κόροιβο, ο "Δικέφαλος" έχει μπροστά του το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει αξιοθαύμαστη πορεία φέτος με 24 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στην Ισπανία είναι πρώτη στην βαθμολογία, πάνω από την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης (την έχει κερδίσει εκτός έδρας με 82-88).

Η μόνη αήττητη σε Ισπανία και Eurocup

Μάλιστα είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα με 14 νίκες (σε ισάριθμα παιχνίδια) ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και στο Eurocup. Εκεί η Βαλένθια μέτρησε 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας στον όμιλο της την Σαραγόσα, την Βενέτσια, την Ουλμ, την Σαρλερουά και την Νανσί.

Η καλύτερη άμυνα στο Eurocup

Στο Eurocup η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη άμυνα... Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης δέχτηκε μέσο όρο 68,9 πόντους. Στην Ισπανία δέχεται μέσο όρο 71,9 πόντους (σ.σ. έχοντας δύο παρατάσεις στο εκτός έδρας ματς με την Μπιλμπάο) και έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από την Μπαρτσελόνα ενώ στην επίθεση είναι αρκετά παραγωγική.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα σκοράρει μέσο όρο 84,4 πόντους (σ.σ. έχοντας δύο παρατάσεις στο εκτός έδρας ματς με την Μπιλμπάο). Σχετικά με το Eurocup, πετύχαινε μέσο όρο 80,9 πόντους.

Τα ποσοστά ευστοχίας

Στην Ισπανία σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 56% στα δίποντα και με 42% στα τρίποντα. Οσο για το Eurocup; Στα δίποντα είχε 52% ευστοχία και 38% ευστοχία στα τρίποντα. Μάλιστα σε σουτ τριών πόντων, ήταν η πέμπτη πιο εύστοχη ομάδα της διοργάνωσης πίσω από τις Αβτοντορ, Μπιλμπάο, Νίζνι και Τέλεκομ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK